Defender je sopomenka za trpežnost, robustnost, moč in predvsem zmogljivost.

Gerry McGovern
Direktor oblikovanja in kreativni vodja, Land Rover

 • KJER SE JE VSE ZAČELO

  Land Rover je leta 1947 poskrbel za popolno novost z zasnovo večnamenskega terenskega vozila ‘za kmete, uporabo na podeželju in splošno industrijsko rabo’.

 • DEFENDER DANES

  Praznujemo 67 let dejavne uporabe po vsem svetu, ko Land Rover, ki je leta 1990 obnovil Defenderja, vstopa v novo osupljivo dobo v zgodovini vozila.

 • VOŽNJA V PRIHODNOST

  Leta 2015 bodo naprodaj tri nove omejene serije Defenderjev. Heritage in Adventure utelešata Land Roverjeve odlike, Autobiography pa združuje razkošje in zmogljivost.

 • NOVA OBZORJA

  Ob vstopu britanske proizvodnje trenutnega Defenderja v zadnjo fazo bo Land Rover leto 2015 namenil praznovanju svoje globalne avtomobilske legende in najavi povsem nove družine Defenderjev.

Autobiography

Autobiography

EKSKLUZIVNOST JE DEL SERIJSKE OPREME

Za vrhunec praznovanja vsega, kar predstavlja Defender, bo aprila 2015 na voljo omejena serija različice Autobiography. Z obsežnim seznamom opreme, edinstveno zunanjostjo v dveh barvah in povečanjem moči s 122 na 150 KM bo zaradi strogo omejenega števila zagotovo iskan med zbiralci.

Autobiography

Autobiography

PODROBNOSTI OBLIKOVANJA

Kabina je oblazinjena z usnjem Windsor v eni od štirih izbranih barvnih tematik z dvema odtenkoma. Tematika se nadaljuje na zunanji strani s paleto sedmih barv, med katerimi so tudi posebni odtenki za različico Autobiography, kot je sijajni Corris Grey, ter zgornjim delom karoserije in drugimi poudarki v barvi Santorini Black. Notranje in zunanje kljuke so izdelane iz masivnega aluminija visoke kakovosti.

Heritage

HERITAGE LIMITED EDITION

HERITAGE LIMITED EDITION

Eden od treh modelov Defenderja v omejenih serijah, vsak pa poudarja drug element Land Roverjevega značaja in zgodovine. Navdih za različico Heritage je bil Land Rover Series I. Število teh modelov za zbiratelje, ki izvirne oblikovne elemente združujejo s sodobnim udobjem, je strogo omejeno.

PODROBNOSTI OBLIKOVANJA

PODROBNOSTI OBLIKOVANJA

Maska spominja na zgodnje oblikovanje, grafika HUE 166 pa je povzeta po registrski tablici prvega Land Roverja pred serijsko proizvodnjo. Edinstvena barva Grasmere Green, usklajena z značilno zeleno barvo Land Roverjev, oblazinjenje iz blaga Almond, ki odraža Hueyevo notranjost, in originalna oznaka Land Rover so ustrezen poklon legendarnemu modelu Series I.

KJER SE JE VSE ZAČELO

KJER SE JE VSE ZAČELO

Land Rover Series I je podjetje Rover Company predstavilo 30. aprila 1948. Izdelan je bil iz zlitine aluminija in magnezija Birmabright, ki je ostala od proizvodnje letal v vojnem času, saj je bila preskrba z jeklom strogo omejena.

Adventure

Adventure

ADVENTURE LIMITED EDITION

Zagotovite si enega od modelov Adventure, dokler so na voljo, saj bodo izdelali le nekaj teh vozil, ki bodo naprodaj od avgusta 2015. Opremljen je za voznike Land Roverjev, ki uživajo v prostrani divjini in cenijo Defenderjevo terensko zmogljivost in vsestranskost z zaščito podvozja in ojačanimi pnevmatikami z maksimalnim oprijemom za obvladovanje vseh podlag.

Adventure

Adventure

Pripravljen na raziskovanje

Praktični in udobni poudarki zagotavljajo, da bo različica Adventure iskana pri zbirateljih. Med oblikovnimi posebnostmi so usnjeno oblazinjenje sedežev in posebne nalepke. Z opcijsko lestvijo na zadnji stranici in dvignjenim dovodom zraka za prečkanje globlje vode je to vozilo pripravljeno na raziskovanje še tako nedostopnih terenov.

Adventure

Adventure

SLAVNI PUSTOLOVEC

Že od samega začetka je izjemna Land Roverjeva zmogljivost privlačila ljubitelje pustolovščin, ki so sklenili raziskati nedostopne kraje. Kmalu po rojstvu Land Roverja je polkovnik Leblanc odpeljal svojega povsem novega 80-palčnega Land Roverja Series I iz Združenega kraljestva v današnjo Etiopijo.

Adventure

Adventure

OD LONDONA DO SINGAPURJA

To je bilo eno najdaljših kopenskih potovanj – čez pol zemeljske oble od Londona do Singapurja. Leta 1955 je šest študentov iz Oxforda in Cambridgea z dvema Land Roverjema prevozilo 19.000 km dolgo pot, na kateri so morali premagati tudi džunglo, puščavo, močvirja in gore, pred katerimi so morale prejšnje odprave priznati poraz.

Adventure

Adventure

Born Free

Korenine zgodovinske povezave med Land Roverjem in ustanovo Born Free segajo daleč nazaj, ko so leta 1966 v klasičnem filmu o divjini Born Free ob ustanoviteljih ustanove Virginii McKenna in Billu Traversu nastopili tudi Land Roverji. Naloga Land Roverjevih vozil se ni od takrat niti malce spremenila – omogočiti morajo zanesljiv prevoz do divjih živali na najteže dostopnih krajih.

Adventure

Adventure

G4 CHALLENGE

Izziv Land Rover G4 Challenge je nasledil Camel Trophy kot globalno pustolovsko tekmovanje s podporo Mednarodni zvezi društev rdečega križa in rdečega polmeseca. Z značilno oranžno barvo Tangiers Orange je Defender tekmoval na najbolj izzivalnih vožnjah po vsem svetu.