Oblikovanje

Tehnologija

 • INFORMACIJE IN ZABAVA
  INFORMACIJE IN ZABAVA

  Če z vozilom povežete svoj pametni telefon, boste prejemali številne dodatne informacije, hkrati pa se boste tudi zabavali. Z 10-palčnim zaslonom na dotik navigacijskega sistema Navigation Pro z deljenim zaslonom, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko nadzorujete svojo pot, medtem ko sovoznik gleda DVD. Z aplikacijami InControl pa lahko svoj pametni telefon povežete s sistemom vozila in prek zaslona na dotik nadzorujete združljive aplikacije, na zvočnem sistemu Meridian™ pa predvajate glasbo.

 • INOVACIJE
  INOVACIJE

  2,0-litrski 4-valjni bencinski motor Si4 ima zmogljivost 240 KM ali 290 KM, kar zagotavlja največjo učinkovitost, zmogljivost in ekonomičnost porabe goriva s stalno spremenljivim sistemom dvigalnega ventila v kombinaciji s časovnim zamikom odmika gredi. Dizelske različice so na voljo s 150 KM, 180 KM in 240 KM.

 • ZMOGLJIVOST NA CESTI
  ZMOGLJIVOST NA CESTI

  Na poti vam pomagajo številne tehnologije znamke Land Rover, kot so na primer prilagodljivi tempomat za sproščene vožnje na dolge razdalje, prilagodljiva dinamika, ki vam zagotavlja optimalno ravnotežje med vožnjo in nadzorom, ter vektoriranje navora za mirno in nadzorovano zavijanje. Vse to prispeva k izboljšani in večplastni vožnji.

 • TERENSKA ZMOGLJIVOST
  TERENSKA ZMOGLJIVOST

  Vse od sistema nadzora za vse terene, ki vam omogoča, da določite in vzdržujete stalno hitrost pri zahtevnih pogojih, ter sistema odziva na teren, s katerim določite in vzdržujete stalno hitrost pri zahtevnih pogojih, do sistema za nadzor spusta, ki vas varno pospremi po strminah navzdol, vam vozila znamke Land Rover vedno znova nudijo najboljše, kar premore avtomobilska industrija.

 • POMOČI VOZNIKU
  POMOČI VOZNIKU

  Nadzor mrtvega kota vas obvesti o vozilih, ki se vam bližajo s katere koli strani, paleta pomoči pri parkiranju omogoča brezskrbno parkiranje, opozorila pri prekoračitvi hitrosti pa vam pomagajo, da se hitreje odzovete na omejitve, medtem ko vam pomoči za voznika dovoljujejo, da se osredotočite le na vožnjo.

 • UDOBJE IN PRIROČNOST
  UDOBJE IN PRIROČNOST

  Z najnovejšimi sistemi gretja in hlajenja, ki ne glede na vreme skrbijo za udobno počutje vseh v vozilu, in številnimi tehnologijami, ki delujejo na temelju potez ali tehnologije brez ključa, Land Roverjeva vozila postanejo vaš kokon udobja.

Udobje in priročnost

Zmogljivost

Preizkušen do skrajnosti

 • VALJI
  VALJI

  V »nevtralnem zvoku« naše polneodmevne komore potniško kabino izpostavimo različnim frekvencam in vibracijam ter se tako prepričamo, da je zvok v Discovery Sportu popoln pri vsaki hitrosti in na vsaki podlagi.

 • HITROST VETRA
  HITROST VETRA

  V klimatski komori lahko poustvarimo nekatere najbolj zahtevne vetrovne razmere, ki jim bo vozilo Discovery Sport izpostavljeno. To niso zgolj viharni vetrovi s hitrostjo do 240 km/h, ampak tudi visoke temperature ozračja in situacije z nizkim pretokom zraka. Resnično zmogljivost sistemov lahko namreč preskusimo le, če so izpostavljeni skrajnim mejam.

 • TEMPERATURE POD LEDIŠČEM
  TEMPERATURE POD LEDIŠČEM

  V resničnih vremenskih pogojih in svojih klimatskih komorah vozila zamrznemo do -40 °C in jih »zapečemo« do 50 °C. Tako lahko ključne funkcije in sisteme prilagodimo svojim zahtevnim standardom. S tem zagotovimo, da ste tudi na najbolj oddaljenih lokacijah lahko popolnoma mirni.

 • TERENSKA VOŽNJA
  TERENSKA VOŽNJA

  Vse od zamrznjenih tal Arjeploga na Švedskem do neprizanesljivega dubajskega peska zagotavljamo, da je naša legendarna terenska zmogljivost prisotna v vsakem vozilu. Prototipe izdelujemo na podlagi testiranj približno 8500 km dolgih najbolj zahtevnih terenskih poti.

Zmogljivost

TRAJNOST


Zaveza znamke Land Rover k čim večji trajnosti se lepo kaže v najnovejšem naboru vozil, saj so opremljena s številnimi inovativnimi in najučinkovitejšimi tehnologijami.

NAPREDNI LAHKI MATERIALI

NAPREDNI LAHKI MATERIALI


Izjemno lahki elementi in komponente vozila Discovery Sport, ki so kombinirani z naprednimi konstrukcijskimi tehnologijami, ne zagotavljajo zgolj izredne moči in prefinjenosti vožnje, ampak pripomorejo tudi k povečani učinkovitosti vseh tipov motorjev.


ECO NAČIN

ECO NAČIN


Je del serijske opreme, ki ob aktivaciji daje prednost najbolj učinkovitim nastavitvam v vozilu, kot sta na primer samodejni menjalnik in aktivni pogonski sklop, ter funkcijam, ki omogočajo udobje, kot sta gretje in klimatska naprava, vse to pa s ciljem, da bi se čim bolj zmanjšali poraba goriva in izpusti CO2.


OPTIMIZIRANA AERODINAMIKA

OPTIMIZIRANA AERODINAMIKA


S še bolj usklajenim profilom je vozilo Discovery Sport eno najbolj aerodinamičnih vozil iz palete vozil Land Rover. Za še boljšo aerodinamiko so na voljo edinstvena 18-palčna platišča iz lahke zlitine.


OCENA ŽIVLJENJSKEGA CIKLA

OCENA ŽIVLJENJSKEGA CIKLA


Vozilo Discovery Sport je zasnovano na podlagi filozofije življenjskega cikla, in sicer s ciljem, da bi zmanjšali vpliv na okolje z razmišljanjem o celotnem življenjskem ciklu posameznega vozila. Vse od proizvodnje, prek uporabe potrošnika in do recikliranja na koncu njegove življenjske poti smo analizirali prav vsak element življenjskega cikla, da bi za vse porabili čim manj naravnih virov, uporabili čim bolj trajnostne materiale in kar se da zmanjšali količino odpadkov.