Sistem za informacije in zabavo

 • SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA Meridian™
  SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA Meridian™

  Proizvajalec vozil Land Rover se je povezal s podjetjem Meridian™, vodilnim svetovnim proizvajalcem visoko zmogljive zvočne tehnologije in digitalne obdelave zvoka, ki je za vozilo Discovery Sport razvilo napredne zvočne sisteme. Digitalni sistem prostorskega zvoka Meridian™ (825 W), ki je na voljo kot dodatna oprema, ima 16 zvočnikov in nizkotonca z dvema kanaloma, iz katerih se vijejo kristalno čisti visoki toni in bogati, globoki basi, ki se razlegajo po vsej kabini. Glasbo boste poslušali točno tako, kakor si želite.

  Raziščite Meridian
 • CONNECT IN CONNECT PRO
  CONNECT IN CONNECT PRO

  Dodatni tehnološki svežnji še povečajo povezljivost in priročnost vašega vozila. Aplikacije InControl prek aplikacij za pametne telefone izboljšajo vašo izkušnjo v avtomobilu. Vključena je tudi aplikacija Spotify, ki vaše življenje obogati z več kot 30 milijoni pesmi. Prek zaslona na dotik z izjemno preprostostjo nadzirate in komunicirate z vozilo Discovery Sport. Funkcije kot sta dostopna točka WiFi in storitve Pro pa vas povežejo z zunanjim svetom in vam močno olajšajo življenje.

 • STORITVE PROTECT
  STORITVE PROTECT

  S storitvami Protect vaš pametni telefon deluje kot portal za povezavo z vozilom Land Rover. Na daljavo lahko preverjate količino goriva, najdete vozilo v polni garažni hiši, shranite dosedanja potovanja ali celo preverite, če ste pustili odprto okno. Vključena je tudi optimizirana asistenca Land Rover, ki (v malo verjetnem primeru okvare) diagnostične podatke napake in informacije o vaši lokaciji sporoči podjetju, ki bo poskrbelo za razrešitev vaših težav. V primeru resnih težav pa funkcija SOS klic v sili reševalne službe obvesti o vaši natančni lokaciji.

 • VARNOSTNI SLEDILNIK
  VARNOSTNI SLEDILNIK

  Če kdo vlomi v vaše vozilo ali ga skuša nezakonito premakniti, se prek storitve Protect aktivira varnostni sledilnik. Funkcija vam takoj sporoči takšna in podobna dejstva ter spremlja vaše vozilo, dokler ne določi natančne lokacije vozila, kar sporočite ustreznim organom, ki poskrbijo za vse potrebno. Tudi če je vozilo ukradeno skupaj s ključi, lahko prek aplikacije Remote o tem obvestite klicni center za sledenje vozilom.

 • TOUCH IN TOUCH PRO
  TOUCH IN TOUCH PRO

  InControl je naš paket naprednih tehnologij, ki ohranja vaše digitalne povezave in vas brezhibno in varno poveže z vašim vozilom, tudi če se nahajate kje drugje. Sistema je mogoče še izboljšati z njunima paketoma za izboljšano povezljivost: Connect in Connect Pro.

 • ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE
  ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE

  Potnika v zadnjih vrstah vozila lahko uživata v individualni zabavi z dvema 8-palčnima zaslonoma, ki sta vgrajena v sprednja vzglavnika. Poleg tega imata oba na voljo digitalne slušalke WhiteFire®, vtičnico USB v drugi vrsti, hkrati pa tudi svoj daljinski upravljalnik, tako da lahko izbereta film, glasbo, igrice ali celo gledata televizijo.

Inovacije

 • MOTORJI INGENIUM
  MOTORJI INGENIUM

  2,0-litrski 4-valjni bencinski motor Si4 Petrol ima zmogljivost 240 KM ali 290 KM, kar zagotavlja največjo učinkovitost, zmogljivost in ekonomičnost porabe goriva s stalno spremenljivim sistemom dvigalnega ventila v kombinaciji s časovnim zamikom odmika gredi. Dizelske različice so na voljo s 150 KM, 180 KM in 240 KM.

 • LAHKO VZMETENJE
  LAHKO VZMETENJE

  Napredna tehnologija vzmetenja iz aluminija in lahkega jekla zmanjšuje hrup, preden se ga po udarcu začuti v kabini. Sistem zagotavlja tudi, da se valovitih površin skorajda ne čuti. Tako je vožnja veliko bolj stabilna.

Zmogljivost

 • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
  PRILAGODLJIVA DINAMIKA

  Prilagodljiva dinamika zagotavlja optimalno ravnotežje med vožnjo in nadzorom. To se dogaja ob pomoči nadzora gibanja vozila vsaj 1000-krat na sekundo, pri tem pa glede na vaše odzive ali na cesto prilagodi nastavitve blažilnikov med mehkimi in čvrstimi. To se zgodi skoraj v istem trenutku, da bi se zmanjšalo nagibanje karoserije ter zagotovila boljši nadzor in bolj mirna vožnja. Poleg tega zaznava tudi terenske razmere in ustrezno prilagodi blaženje.

 • VEKTORIRANJE NAVORA PRI ZAVIRANJU
  VEKTORIRANJE NAVORA PRI ZAVIRANJU

  Še večja okretnost in stabilnost vozila pri vožnji skozi ovinke. Sistem nenehno uravnava porazdelitev navora na vsa štiri kolesa, bodisi na cesti ali pri terenski vožnji. Tako lahko poveča hitrost obračanja in zmanjša podkrmiljenje z uporabo zavore na notranji strani zadnjega kolesa ter s tem poveča navor na zunanjem kolesu, s čimer pripomore k večji stabilnosti.

 • ECO NAČIN
  ECO NAČIN

  Ob aktivaciji daje prednost najbolj učinkovitim nastavitvam v vozilu, kot so na primer samodejni menjalnik, aktivni pogonski sklop, gretje in klimatska naprava, vse to s ciljem, da bi se čim bolj zmanjšali poraba goriva in izpusti CO2. Podatki ECO vozniku prek zaslona na dotik nudijo informacije, kako vožnjo prilagoditi, da bi se privadil bolj ekonomičnim voznim navadam.

 • 9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK
  9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK

  Izjemno lahki in kompaktni 9-stopenjski samodejni menjalnik omogoča optimalno porabo goriva in nadzor izpustov CO2, hkrati pa tudi večji nadzor pri pogojih vožnje z manjšim oprijemom ter pri vleki tovora, in sicer s posebej izdelano izjemno nizko prvo prestavo. Menjalnik je zelo robusten in odlično dopolnjuje terenske zmogljivosti vozila, hkrati pa nudi zgledne ravni prefinjenosti in učinkovitosti.

Zmogljivost

 • ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)
  ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)

  Sistem odziv na teren zmogljivost vozila povzdigne na novo raven. Odziv sistemov motorja, menjalnika, diferencialov in šasije prilagaja, da kar se da izboljšajo voznost, udobje in oprijem ne glede na teren, po katerem vozite. Izbrati morate le način, ki odgovarja zunanjim pogojem: običajna vožnja, vožnja po travi/gramozu/snegu, blatu in koreninah ter pesku. Vozilo vedno zagotavlja samozavestno vožnjo.

 • POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA
  POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA

  Podobno kot sistem za pomoč pri speljevanju v klanec vam sistem pomaga, da vozilo ne pospeši prehitro. Če se vozilo ustavi in speljuje na klancu, sistem drži zavoro, preden jo postopoma sprosti, ko odpeljete naprej.

 • NADZOR ZA VSE TERENE
  NADZOR ZA VSE TERENE

  Sistem nadzora za vse terene (ATPC) pri zelo nizkih hitrostih med 1,8 km/h in 30 km/h vozniku pomaga ohranjati stalno hitrost pri izzivalnih pogojih, tako da se lahko osredotočite na krmiljenje in najdete pot skozi ovire. Omogoča vam celo, da mirno in brez stresa premagate površine z izjemno malo oprijema, kot so led, sneg ali mokra trava.

 • AKTIVNI POGONSKI SKLOP
  AKTIVNI POGONSKI SKLOP

  Sistem je dodatna oprema pri motorju Si4 z 290 KM (in serijska pri modelih z motorjem SD4 z 240 KM) in vam pomaga tako na urejenih cestah kot pri terenski vožnji. V številnih situacijah lahko izključi pogon zadnjih koles in s tem zmanjša porabo goriva. Če pride do spremembe v podlagi ali če nenadoma pospešite, sistem neopazno in brezhibno, v le 300 milisekundah, spet vključi pogon na vsa štiri kolesa. Prikaz na zaslonu na dotik zagotavlja, da imate vedno vse pod nadzorom.

 • SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
  SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

  Patentirani sistem za nadzor spusta (HDC) znamke Land Rover je pri vseh vozilih s štirikolesnim pogonom del serijske opreme. Vozniku z ohranjanjem konstantne hitrosti in ločenim zaviranjem za vsako kolo pomaga pri spuščanju po težavnih klančinah. Sistem samodejno deluje tako, da upočasni vozilo in ohrani hitrost glede na izbrano prestavo in položaj stopalke za plin.

 • ZAZNAVANJE VIŠINE VODE
  ZAZNAVANJE VIŠINE VODE

  Počutite se varnejše, ko prečkate potok, plitvino ali nemirne poplavne vode. Zaznavanje višine vode meri globino vode s tipali, ki se nahajajo pod vzvratnimi ogledali na vratih, in v realnem času nudi informacije o globini vode glede na vozilo. Ti podatki in največja zmogljivost bredenja se izpisujejo na zaslonu na dotik in vam omogočajo, da se v vsakem trenutku pravilno odzovete.

Pomoč vozniku

 • POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU IN NADZOR STANJA VOZNIKA
  POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU IN NADZOR STANJA VOZNIKA

  Če vas na vozišču zanese, vam sistem pomoči pri ohranjanju voznega pasu z nadzorom krmiljenja pomaga vozilo Discovery Sport usmeriti nazaj na pravi vozni pas. Nadzor nad stanjem voznika pa zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.

 • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI VOŽNJI V KOLONI
  PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI VOŽNJI V KOLONI

  Ko vozite po avtocesti ali potujete v gostem prometu, bo sistem ohranjal varno razdaljo med vašim vozilom in vozilom pred vami, če bi to slučajno upočasnilo ali se ustavilo. Ko se vozilo pred vami spet začne premikati, se le dotaknete stopalke za plin in sistem pomoči za vožnjo v koloni bo spet sledil vozilu pred vami. Sistem deluje od 16 km/h do avtocestnih hitrosti.

 • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH
  SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH

  Če vozilo zazna možnost naleta, Sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih prikaže opozorilo in vam tako omogoči, da pravočasno ukrepate. Če se kljub opozorilu ne odzovete, začne sistem zavirati in tako zmanjša možnost oziroma silovitost naleta.

 • NADZOR MRTVEGA KOTA Z ZAZNAVANJEM PROMETA ZA VOZILOM
  NADZOR MRTVEGA KOTA Z ZAZNAVANJEM PROMETA ZA VOZILOM

  Ta tehnologija vas opozarja na vozila za vami ali vozila, ki se vam hitro približujejo, in sicer z malo opozorilno lučko na zunanjem vzvratnem ogledalu. Zaznavanje prometa za vozilom vas opozarja na nevarno bližajoča se vozila s katere koli strani, in sicer tako z vizualnimi kot zvočnimi signali, tako da boste vedno vedeli, kaj je za vami, tudi če bo vaš pogled oviran.

 • POMOČ PRI PARKIRANJU
  POMOČ PRI PARKIRANJU

  Naš sistem za pomoč pri parkiranju vam omogoča lažje vzporedno in pravokotno parkiranje kot kdaj koli prej, tako da vozilo usmeri na parkirno mesto. Preprosto izberete primerno prestavo ter nadzorujete hitrost z zavornim pedalom in pedalom za plin. Sistem za pomoč pri parkiranju vam pomaga, tudi ko parkirni prostor zapuščate. Pri manevriranju so vam v pomoč grafike in opozorila.

 • SISTEM KAMER 360°
  SISTEM KAMER 360°

  Ta sistem omogoča, da vidite 360 ° okrog svojega avtomobila in vam tako olajšuje številne manevre, kot so parkiranje ob robniku, izvoz s parkirnega mesta in vleko. Obstaja tudi možnost povečave in približevanja objektov, ki se nahajajo pod vašo vidno linijo, čemur lahko prilagodite svojo vožnjo. Vse pomembne informacije se prikažejo na zaslonu na dotik.

Udobje in priročnost

 • OGREVANI IN HLAJENI SPREDNJI SEDEŽI
  OGREVANI IN HLAJENI SPREDNJI SEDEŽI

  Ne glede na to, ali je poletje ali zima, vam ogrevani in hlajeni sprednji sedeži zagotavljajo, da vsak uživa v izbrani temperaturi. Klimatizirani zrak s pomočjo ventilatorja kroži skozi reže v sedežu ter hladi ali ogreva njegovo površino. Vsak sedež lahko prilagodite glede na individualne želje.

 • PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU
  PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU

  Sistem vam na vetrobranskem steklu prikazuje vse ključne informacije, kot so denimo hitrost, prestava in smer potovanja. To možnost lahko po želji vklopite ali izklopite. Na voljo kot dodatna oprema paketa prikaza na vetrobranskem steklu.

 • KLIMATSKA NAPRAVA
  KLIMATSKA NAPRAVA

  Sistem ima senzor zraka, ki nadzira vlažnost, ravni smoga in vremenske skrajnosti. Zračniki, ki so nameščeni po vsem vozilu, vam omogočajo, da primerno prilagodite notranjo temperaturo. Kjer koli sedijo vaši sopotniki, se bodo vedno počutili prijetno.

 • HOMELINK®
  HOMELINK®

  Poenostavite svoje življenje s sistemom Homelink®. Univerzalni oddajnik je mogoče programirati tako, da nadzira do tri brezžične sisteme, kot so garažna vrata, vhodna vrata ali razsvetljava, in sicer doma ali v pisarni. Izgubljeni daljinski upravljalniki niso več problem.