Infotainment

  • TOUCH PRO

   Touch Pro strojna oprema nove generacije s svojo programsko opremo povzdiguje povezljivost in zabavo Discoveryja na povsem novo raven. 10" HD zaslon na dotik omogoča hitro, elegantno in neposredno povezljivost ter dostop do informacij.

  • CONNECT PRO
   CONNECT PRO

   Če ste si izbrali Touch Pro, imate možnost dodajanja storitev Connect Pro ter tehnologij in aplikacij, ki vam in potnikom nudijo najvišjo stopnjo povezljivosti in udobja. Funkcije vključujejo InControl Apps, Premium daljinski upravljalnik in Pro storitve, vključno z dostopno točko Wi-Fi.

  • AVDIO
   AVDIO

   Za optimalno zabavo v vozilu lahko izbirate med štirimi sistemi zvočnikov. Land Roverjev sistem ima 6 zvočnikov, izboljšana različica pa 10. Povezali smo se tudi s podjetjem MeridianTM, ki je za Discovery razvil dva napredna zvočna sistema. 380 W različica ima 10 zvočnikov, 825 W pa sistem prostorskega zvoka s 14 zvočniki in nizkotoncem.

  • ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE
   ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE

   Zabavo za zadnje sedeže omogočajo posamezni 8” zasloni, ki so vgrajeni v vzglavnike prednjih sedežev in so del standardne opreme pri modelu HSE Luxury, kot dodatna oprema so mogoči pri ostalih modelih. Vključene so tudi digitalne brezžične slušalke WhiteFire®1, HDMI, Mobile Hi-Definition Link in USB povezave.

  • STORITVE INCONTROL PRO IN WI-FI HOTSPOT
   STORITVE INCONTROL PRO IN WI-FI HOTSPOT

   Kot del tehnologije Connect Pro storitve Pro vključujejo dostopno točko Wi-Fi in številne povezane navigacijske funkcije, vključno s prometnimi informacijami v realnem času, razpoložljivostjo parkirišč vključno s cenami (če so na voljo) in slikami ulic. Z aplikacijo InControl za načrtovanje poti s pomočjo pametnega telefona lahko pošljete destinacije neposredno iz telefona v avto ter dostopate do podatkov o peš poteh ali podatkov o javnem prevozu do želenega cilja, potem ko ste avto že parkirali.

  • PROTECT
   PROTECT

   S storitvijo Protect bodo reševalne službe samodejno obveščene, če se vam zgodi nesreča, lahko pa jih tudi ročno pokličete s pomočjo gumba v avtomobilu. Pokličete lahko tudi operaterja za Land Rover pomoč v primeru, da potrebujete tehnično pomoč. Z dostopom do funkcije Remote Essentials si lahko ogledate stanje vozila in se odločite za slednje potovanju ter s tem znižate potne stroške in si olajšate pot.

  ZVOČNI SISTEM Meridian™

  Izjemna definicija zvoka, kristalno čisti visoki in polni globoki basi se razlegajo iz natančno razporejenih 10 zvočnikov in nizkotonca z dvema kanaloma.

  Raziščite zvočni sistem Meridian™

  SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA Meridian™

  Sistem prostorskega zvoka Meridian omogoča polnost in jasnost nastopa v živo z 14 zvočniki, ki so razporejeni po vsej kabini, ter nizkotoncem z dvema kanaloma - njihov zvok pa neopazno združuje tehnologija Trifield™.

  RAZIŠČITE zvočni sistem Meridian™

  INOVACIJE

  • MOTORJI INGENIUM
   MOTORJI INGENIUM

   Ingenium so naši motorji, oblikovani za brezskrbno zmogljivost, prefinjenost in učinkovitost, v nabor se uvršča tudi bencinski motor Ingenium Si4 s 300 KM. Motor Ingenium Sd4 z 240 KM pa nudi idealno kombinacijo vrhunske zmogljivosti v svojem razredu in vrhunskih voznih lastnosti pri nizkih hitrostih.

  • 8-STOPENJSKI AVTOMATSKI MENJALNIK
   8-STOPENJSKI AVTOMATSKI MENJALNIK

   Vsi motorji v Discoveryjih so povezani z naprednim elektronsko nadzorovanim ZF avtomatskim menjalnikom z 8 prestavami, ki so ga inženirji podjetja Land Rover popolnoma uglasili in omogoča mehko prestavljanje z izjemno hitrim odzivom. Z osmimi tesno razporejenimi prestavami je prestavljanje skoraj neopazno.

  • IGUIDE VOZIL LAND ROVER
   IGUIDE VOZIL LAND ROVER

   Land Roverjeva aplikacija iGuide vam ob pomoči najnovejše tehnologije obogatene resničnosti razloži vse funkcije, ki jih morate spoznati v svojem vozilu. Deluje tudi kot mobilni priročnik za lastnike vozil, zaradi katerega boste imeli vse odgovore vedno na dosegu roke.

  ZMOGLJIVOST

  • ZMOGLJIVOST NA CESTI

   Discovery je zasnovan tako, da omogoča samozavestno, udobno in privlačno doživetje vožnje, saj se kilometri nabirajo skoraj neopaženo. Veličastno kakovost vožnje še povečuje Električni servoojačevalnik krmilnega mehanizma, medtem ko Nadzor zaviranja na ovinkih pomaga ohranjati stabilnost pri zaviranju na ovinkih s spreminjanjem zavornega tlaka.

  • ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)

   Elektronski nadzor stabilnosti (DSC) spremlja dinamično obnašanje vozila in posreduje, če ugotovi, da se vozilo ne odziva na voznikova dejanja. Novemu Discoveryju to omogoča stabilno, uravnoteženo in varno vožnjo. Tako boste uživali tako v cestni kot v terenski vožnji.

  • LAHKO VZMETENJE
   LAHKO VZMETENJE

   Izdelano je iz lahkih aluminijastih komponent. Koncept vzmetenja je povsem neodvisen, s široko zasnovo razmikov z dvojnimi prečnimi vodili spredaj in napredno postavitvijo več povezav na zadnjem delu.

  • UČINKOVITE TEHNOLOGIJE
   UČINKOVITE TEHNOLOGIJE

   Discovery uživa večjo učinkovitost zaradi inovacij, kot je inteligentna tehnologija za zagon iz zaustavitev našega Ingenium motorja, uporabe lahkih materialov in izboljšane aerodinamike. Vozila, opremljena z elektronskim zračnim vzmetenjem, se ponašajo z možnostjo hitrega spuščanja, pri čemer se vozilu samodejno zmanjša upor pri potovalni hitrosti.

  ZMOGLJIVOST

  • NADZOR ZA VSE TERENE
   NADZOR ZA VSE TERENE

   Nadzor za vse terene (ATPC) je najsodobnejši opcijski sistem, ki omogoča voznikom, da določijo in vzdržujejo stalno hitrost pri zahtevnih pogojih. Deluje kot sistem za nadzor hitrosti, in sicer med 2 km/h in 30 km/h ter vozniku pomaga, da se osredotoči na krmiljenje in najde najbolj optimalno pot skozi ovire.

  • ZAZNAVANJE VIŠINE VODE
   ZAZNAVANJE VIŠINE VODE

   Z globino bredenja vode do 900 mm smo vodilni v razredu, opcijska funkcija Zaznavanja globine vode (Wade Sensing) pa se pri tem lahko izkaže kot neprecenljiva. Edinstveni senzorji, ki so na voljo le pri Land Roverju, se nahajajo v vzvratnih ogledalih in vozniku v realnem času nudijo podatke o globini vode glede na vozilo, preko zaslona na dotik pa tudi najglobljo globino bredenja.

  • TERRAIN RESPONSE 2
   TERRAIN RESPONSE 2

   Naš sistem Terrain Response vozniku omogoča, da optimizira motor, menjalnik, sredinski diferencial in sisteme šasije v vozilu, da le-ti kar se da ustrezajo zahtevam terena, in sicer z izbiro enega od zlahka prepoznavnih načinov vožnje. Opcijski sistem Terrain Response 22 to še izboljša s spremljanjem pogojev vožnje, saj samodejno izbere način vožnje, ki je najbolj primeren.

  • MENJALNIK Z DVEMA PRESTAVAMA

   Z drugim sklopom nižjih prestav vam ta sistem omogoča natančno določanje hitrosti in nadzor v najbolj zahtevnih okoliščinah. Osnova menjalnika z dvema dodatnima prestavama je elektronski osrednji diferencial, ki omogoča ločitev navora v razmerju 50 : 50 med prednjo in zadnjo premo, s sposobnostjo, da preventivno blokira osi, preden bi vozilo začelo drseti.3

  • ELEKTRONSKO ZRAČNO VZMETENJE
   ELEKTRONSKO ZRAČNO VZMETENJE

   Kompetentni sestavljeni pogon je dopolnjen z najnovejšim sistemom elektronskega zračnega vzmetenja, kar zagotavlja izjemno artikulacijo koles. Sistem prenaša tudi najtežje razmere in Discovery je s pomočjo elektronskega zračnega vzmetenja stabilen ne glede na teren, s katerim se spopada. Pri tem nudi izjemno kakovostno vožnjo in nezaznavno preklaplja med višinami, kadar je to potrebno.

  • VLEKA

   Discovery je s svojimi 3,500 kg4 vlečne zmogljivosti na bistveno višji ravni glede na druga vozila. Razpoložljive funkcije vključujejo električno premično vlečno kljuko, priklop in pomoč pri obremenitvi ter sistem za merjenje obremenitve, ki vleko povzdigne na povsem novo raven.

  POMOČ VOZNIKU

  • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH
   SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH

   Če vozilo zazna možnost naleta pri hitrostih med 5 in 80 km/h, sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih prikaže opozorilo, na pešce pa vas opozarja pri hitrostih med 5 in 60 km/h.

  • POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU
   POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU

   Pomoč pri ohranjanju voznega pasu zazna, če se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in ob uporabi dodatnega krmilnega navora vozilo Discovery usmeri nazaj na pravi vozni pas.

  • POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU
   POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU

   Naj bo manevriranje še lažje. Da bi še bolj preprosto parkirali v tesnih okoliščinah, vam kamere na zaslonu na dotik prikažejo prostor pred in za vozilom, sistem pa oddaja zvočna in vizualna opozorila.

  • KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO
   KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

   Kamera za vzvratno vožnjo omogoča boljšo vidljivost pri vzvratni vožnji. Za pomoč pri parkiranju se na zaslonu na dotik pojavijo črte, ki predstavljajo vozilo Discovery in predvideno smer vožnje oziroma pot priklopnika.

  • TEMPOMAT IN OMEJEVALNIK HITROSTI
   TEMPOMAT IN OMEJEVALNIK HITROSTI

   Prilagodljivi tempomat5 z omejevalnikom hitrosti vam omogoča ohranjanje trenutne hitrosti vozila brez potrebe po nadaljnji uporabi stopalke za plin, kar zmanjšuje utrujenost. Omejevalnik hitrosti prav tako omogoča, da nastavite maksimalno določeno hitrost, ki je vozilo ne bo preseglo.

  MOŽNOSTI PAKETOV

  Izbirajte med naborom paketov, ki bodo izboljšali vašo vozno izkušnjo.

  • PARKIRNA ASISTENCA
   PARKIRNA ASISTENCA

   Parkirna asistenca vam pomaga pri manevriranju vozila Discovery na pravokotne in vzporedne parkirne prostore ter z njih. Pri tem pa vam bodo pomagali tudi grafike in opozorila.

  • PARKIRNA POMOČ 360°
   PARKIRNA POMOČ 360°

   Parkirna pomoč 360° zagotavlja popolno samozavest pri manevriranju v tesnih okoliščinah. Pri manevriranju je ob vizualni pomoči na voljo še zvočno opozorilo, ki vas pri parkiranju opozarja na oddaljenost od ovir.

  • NADZOR PROMETA ZA VOZILOM
   NADZOR PROMETA ZA VOZILOM

   Sistem za nadzor prometa za vozilom je posebej uporaben, ko vzvratno zapuščate parkirno mesto, saj vas opozarja na vozila, pešce in preostale nevarnosti, tudi če je pogled nazaj oviran.

  • POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA
   POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA

   Pripomore k varnosti potnikov, ko izstopajo iz vozila Discovery, saj jih opozarja na nevarnosti, kot so bližajoči se kolesarji ali druga vozila.

  • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S SISTEMOM STOP & GO
   PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S SISTEMOM STOP & GO

   Če vozite pri nizkih hitrostih ali v koloni vozil, bo prilagodljivi tempomat s sistemom Stop & Go poskrbel, da boste vedno na varni razdalji za vozilom pred sabo. Če se vozilo pred vami popolnoma zaustavi, se bo nežno zaustavilo tudi vaše vozilo, vožnjo pa bo nadaljevalo, takoj ko se premakne vozilo pred vami.

  • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH
   SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH

   Sistem za preprečevanje naleta pri visokih hitrostih zaznava možnost trčenja z drugim vozilom in vas v tem primeru opozori, da je treba zavirati. Če se voznik ne odzove, vozilo začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta.

  • ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
   ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

   Če vozilo Discovery zazna drugo vozilo, ki se približuje ali se nahaja v vašem mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, se na stranskem vzvratnem ogledalu prižge opozorilna lučka, krmilni navor pa vaše vozilo varno usmeri stran od bližajočega se vozila.

  • PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN INTELIGENTNI OMEJEVALNIK HITROSTI
   PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN INTELIGENTNI OMEJEVALNIK HITROSTI

   Sistem za prepoznavanje prometnih znakov vas opozarja na omejitve hitrosti in znake za prepoved prehitevanja, ki jih vozilo prikazuje na instrumentni plošči, kjer jih brez težav vidite.

  • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT PRI VOLANSKEM OBROČU
   PRILAGODLJIVI TEMPOMAT PRI VOLANSKEM OBROČU

   S pomočjo pri krmiljenju je vožnja po avtocesti ali v gostem prometu še lažja in bolj udobna. Prilagodljivi tempomat s pomočjo pri krmiljenju usmerja vozilo na sredino voznega pasu in ohranja določeno razdaljo od vozil pred vami.

  • SISTEM PROSTORSKIH KAMER 360°
   SISTEM PROSTORSKIH KAMER 360°

   S štirimi kamerami, ki so diskretno nameščene na vseh straneh vozila, vam sistem na zaslonu na dotik omogoča pogled 360°. Za pomoč pri manevriranju hkrati prikazuje nekaj različnih pogledov.

  • PARKIRNA ASISTENCA
   PARKIRNA ASISTENCA

   Parkirna asistenca vam pomaga pri manevriranju vozila Discovery na pravokotne in vzporedne parkirne prostore in z njih. Pri tem pa vam bodo pomagali tudi grafike in opozorila.

  • PARKIRNA POMOČ 360°
   PARKIRNA POMOČ 360°

   Parkirna pomoč 360° zagotavlja popolno samozavest pri manevriranju v tesnih okoliščinah. Pri manevriranju je ob vizualni pomoči na voljo še zvočno opozorilo, ki vas pri parkiranju opozarja na oddaljenost od ovir.

  • NADZOR PROMETA ZA VOZILOM
   NADZOR PROMETA ZA VOZILOM

   Sistem za nadzor prometa za vozilom je posebej uporaben, ko vzvratno zapuščate parkirno mesto, saj vas opozarja na vozila, pešce in preostale nevarnosti, tudi če je pogled nazaj oviran.

  • POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA
   POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA

   Pripomore k varnosti potnikov, ko izstopajo iz vozila Discovery, saj jih opozarja na nevarnosti, kot so bližajoči se kolesarji ali druga vozila.

  • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH
   SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH

   Sistem za preprečevanje naleta pri visokih hitrostih zaznava možnost trčenja z drugim vozilom in vas v tem primeru opozori, da je treba zavirati. Če se voznik ne odzove, vozilo začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta.

  • ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
   ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

   Če vozilo Discovery zazna drugo vozilo, ki se približuje ali se nahaja v vašem mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, se na stranskem vzvratnem ogledalu prižge opozorilna lučka, krmilni navor pa vaše vozilo varno usmeri stran od bližajočega se vozila.

  • PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN INTELIGENTNI OMEJEVALNIK HITROSTI
   PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV IN INTELIGENTNI OMEJEVALNIK HITROSTI

   Sistem za prepoznavanje prometnih znakov vas opozarja na omejitve hitrosti in znake za prepoved prehitevanja, ki jih vozilo prikazuje na instrumentni plošči, kjer jih brez težav vidite.

  UDOBJE IN PRIROČNOST

  • AKTIVNI KLJUČ

   Aktivni ključ je na voljo kot dodatna oprema, ki vam omogoča, da še lažje živite bolj polno življenje. Aktivni ključ lahko za dodatno udobje in brezskrbnost nosite na zapestju in tako zaklepate in odklepate svojega Land Roverja, če ključev ne želite nositi v žepih. Ključ v obliki zapestnice, ki je robusten in popolnoma vodoodporen, vam omogoča, da uživate v različnih dejavnostih.

  • INTELIGENTEN PREKLOP SEDEŽEV

   Discovery ima kot dodatno opremo na voljo dodajanje tretje sedežne vrste z inteligentnim načinom preklapljanja sedežev, kar vam omogoča prilagoditev druge in tretje vrste sedežev s pomočjo stikal, ki se nahajajo v prtljažniku, prilagoditev s pomočjo zaslona na dotik ali celo vašega pametnega telefona.

  • OGREVANI SEDEŽI
   OGREVANI SEDEŽI

   Vse leto se lahko veselite udobnega doživetja vožnje z možnostjo ogrevanih sedežev v vseh treh vrstah in ogrevanih ter hlajenih sedežev v prvi in drugi vrsti. Odvisno od izbire modela lahko tako voznik in potniki prek zaslona na dotik neodvisno nastavijo želeno temperaturo.

  • SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA
   SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA

   Samodejno odpiranje vrat prtljažnika6 vam omogoča, da prtljažnik odpirate in zapirate »brez rok«, tudi ko se nahajate izven vozila, ne da bi se pri tem morali dotakniti vozila ali pametnega ključa. Če vozilo v svoji bližini zazna ključ, lahko prtljažnik odprete z nežno brco pod senzorje na obeh straneh prtljažnika. Na voljo so tudi samodejna notranja vrata prtljažnika, ki vam lahko služijo kot prostor za sedenje, nalaganje ali pa navpično zadrževanje prtljage v prtljažniku.