PUSTOLOVSKO POTOVANJE Z VOZILI LAND ROVER PO LAPONSKI
IZBERITE POTOVANJE

Zamrznjene divjine in brezmejne gozdove Laponske je treba videti, da bi verjeli v njihov obstoj.
Nudimo vam priložnost, da si izberete eno od dveh poti, ki smo jih pripravili za vas, in si za volanom vozila Range Rover Sport zagotovite, da si jih ogledate v slogu.

DOŽIVITE LAPONSKO Z VOZILOM LAND ROVER

Laponska se nahaja v arktičnem krogu in je dežela ekstremnih razmer. Ker bo vaš gostitelj naša strokovna ekipa, boste gotovo izkusili najboljše, kar vam lahko ponudi. Izjemni borovci, ledena jezera in zasnežena pobočja so le uvod v vašo pustolovščino.

PRENESITE BROŠURO
IZBERITE SVOJO IZKUŠNJO NA LAPONSKEM
SEVERNA POT
Štiridnevna ledena pustolovščina, ki nudi popolno mešanico voznih izkušenj in tradicionalne skandinavske kulture. Če boste imeli srečo, boste morda videli tudi neverjeten severni sij.
IZVEDITE VEČ
JUŽNA POT
Če ste ljubitelj vožnje, vam bodo srce zapolnile dodatne ure za volanom na štiridnevni južni poti. Pričakujete lahko pravo arktično pustolovščino z dodatnimi kilometri zaledenelih pokrajin.
IZVEDITE VEČ
OBVEŠČAJTE ME

Prijavite se za prejemanje novic o prihodnjih datumih in razpoložljivih prostih mestih.

OBVEŠČAJTE ME
GALERIJA SLIK PUSTOLOVŠČINE PO LAPONSKI

Oglejte si, kaj lahko pričakujete na pustolovskem potovanju z vozili Land Rover po Laponski.

OGLEJTE SI GALERIJO
POGOSTA VPRAŠANJA O PUSTOLOVŠČINI PO LAPONSKI
SPLOŠNO

Kdo vodi pustolovščino po Laponski znamke Land Rover?

Pustolovščino po Laponski znamke Land Rover vodi podjetje Zum goldenen Hirschen X zerotwonine GmbH skupaj z znamko Land Rover, ki zagotavlja vozila in usposobljene inštruktorje izkušnje Land Rover. Program vožnje je zasnovala znamka Land Rover, ki vam na kraju samem nudi nadzornika, ki nadzoruje vse vidike vaše vozne izkušnje in poskrbi, da vse poteka brez težav.Kdo vozi?

Vi! Na voljo vam bo ekipa inštruktorjev izkušnje Land Rover, ki vam bodo nudili strokovno vodenje in poučevanje, za volanom pa boste vedno le vi.

V katerem jeziku se odvijajo potovanja?

Program se odvija v angleškem jeziku.

Katere druge dejavnosti so na voljo?

Ob doplačilu so na voljo dodatne dejavnosti, ki jih lahko zakupite ob rezervaciji. Če želite več informacij o teh in drugih ponudbah, kontaktirajte podjetje Zum goldenen Hirschen X zerotwonine GmbH na:

e-naslov: jlriceacademy@zerotwonine.com> ali telefon: +49 69 460 97 47 47 (od 9.00 do 18.00 (CET), od ponedeljka do petka, razen praznikov, ki ustrezajo lokalnim razmeram; morda bodo zaračunani stroški lokalnih operaterjev).

CENA

Kdaj se zaključijo rezervacije?

Rezervacije se zaključujejo 4 tedne pred datumom nove rotacije.

Ali si moram za vožnje zagotoviti dodatno zavarovanje?

Dodatno zavarovanje vozil ni potrebno, vendar je obvezno, da gostje kupijo celovito potovalno zavarovanje. Potovalno zavarovanje lahko gosti iz Nemčije ali sosednjih držav kupijo prek naše agencije Zum goldenen Hirschen X zerotwonine GmbH. Kontaktirajte jih na naslednja načina:

e-naslov: jlriceacademy@zerotwonine.com ali telefon: +49 69 460 97 47 47 (od 9.00 do 18.00 (CET),

od ponedeljka do petka, razen praznikov, ki ustrezajo lokalnim razmeram; morda bodo zaračunani stroški lokalnih operaterjev).

Kaj je vključeno v ceno pustolovščine po Laponski znamke Land Rover?

Splošna ponudba vključuje: vse vozne aktivnosti, nastanitev v hotelu (z zakonsko posteljo), zajtrk, kosilo in večerjo, pijačo z obroki in prevoz od/do letališča Arvidsjaur. Natančne vključene stroške si oglejte v svojem individualnem načrtu potovanja. Upoštevajte, da je zaradi vožnje alkohol vključen le pri večerji in da so količine omejene. Brezalkoholne pijače, čaj in kava so vključeni v vse obroke.

Kaj ni vključeno v ceno izkušnje?

V program niso vključeni leti, obroki in pijača, ki niso navedeni v programu, prav tako niso vključeni izbirne dejavnosti (na primer vožnja s pasjo vprego), pristojbine za vize (če so potrebne), potovalna zavarovanja in vsi dodatki pred ali po potovanju, ki odstopajo od načrtovane poti.

VOŽNJA

Še nikoli nisem vozil po snegu in ledu, ali lahko še vedno sodelujem v pustolovščini po Laponski znamke Land Rover?

Seveda – vozne dejavnosti so namenjene voznikom vseh stopenj sposobnosti. Prejeli boste temeljita navodila za voznike in naša ekipa strokovnih inštruktorjev izkušnje Land Rover vam bo na voljo za strokovno vodenje in poučevanje vožnje pred odhodom in na poti. Vsako vozilo bo opremljeno z dvosmernimi radijskimi aparati, tako da boste z inštruktorji v stalnem stiku. Za napredne programe je priporočljiva predhodna izkušnja z vožnjo po ledu.

Katero vozilo bom vozil?

Range Rover Sport

Včasih bomo morda morali spremeniti ali nadomestiti navedena vozila zaradi okoliščin, ki so zunaj našega nadzora, in pridržujemo si pravico do tega.

So menjalniki vozil ročni ali samodejni?

Menjalniki vseh vozil tega programa so samodejni.

Imajo vozila volan na desni ali na levi strani?

Nekatera vozila imajo volan na levi, druga na desni strani. Udeleženci, ki jim ne odgovarja volan na določeni strani vozila, lahko o tem obvestijo ekipe inštruktorjev, ki se bodo potrudile, da zadovoljijo vaše potrebe.

Kakšna je najnižja starost za udeležbo?

Minimalna starost za sodelovanje je 21 let, s polno pravico upravljanja vozila, ki traja 3 leta, ali 23 let z enoletno polno pravico upravljanja vozila.

Katero vrsto vozniškega dovoljenja potrebujem?

Vsi vozniki morajo imeti popolno pravico upravljanja vozila in veljavno vozniško dovoljenje. Če imate vozniško dovoljenje za Združeno kraljestvo, vam bomo poslali spletno povezavo na spletni obrazec, ki ga morate izpolniti vnaprej, da preverite stanje svojega vozniškega dovoljenja. Če je bilo vaše vozniško dovoljenje izdano zunaj Združenega kraljestva, boste morali na obrazcu za prijavo izpolniti tudi obrazec za prijavo vozniškega dovoljenja. Vaše vozniško dovoljenje mora biti veljavno in aktualno ter mora biti vloženo in veljavno na dan začetka izkušnje.

Vsi vozniki morajo imeti v zadnjih dveh (2) letih vsaj tri (3) leta neprekinjenih vozniških izkušenj s polnimi pravicami vožnje brez resne nesreče ali obsodbe. Ali vsaj eno (1) leto neprekinjenih vozniških izkušenj s polnimi pravicami vožnje brez resne nesreče ali obsodbe v tem času, če je voznik star 23 let ali več. Vsi vozniki morajo imeti na svojem vozniškem dovoljenju največ 6 trenutnih kazenskih točk (kjer se to upošteva), da lahko sodelujejo pri vseh zahtevah na progi. Če imate na vozniškem dovoljenju več kot 6 kazenskih točk, nas morate o tem obvestiti.

Ali moram biti za sodelovanje telesno pripravljen?

Če želite sodelovati pri vozni izkušnji, se prepričajte, da ne obstajajo okoliščine, ki bi vas lahko izločile iz vožnje. To so lahko kronične težave s hrbtom (ali podobna stanja), duševna stanja, ki bi lahko zmanjšala vašo sposobnost vožnje, slab vid, ki ne izpolnjuje standardov za vožnjo, nosečnost ali težave s srcem.

Koliko ljudi je v vsakem vozilu?

V vsakem vozilu sta lahko po dva gosta.

POTOVANJE

Kako dolgo bom za volanom?

Do 4 ure, odvisno od vremenskih razmer.

Bom imel svoje vozilo, če potujem sam?

Ne, če potujete sami, boste v vozilu z drugim gostom. V hotelu pa boste imeli svojo sobo.Se lahko pustolovščine po Laponski udeležijo tudi otroci?

Pustolovščina po Laponski ni primerna za otroke zaradi varnostnih razlogov in ekstremnih klimatskih pogojev na cilju.

Kakšna je največja velikost skupine pri vsaki vozni izkušnji?

Da bi zagotovili čim bolj ekskluzivno in privlačno izkušnjo, je največja dovoljena skupina na pustolovščini po Laponski 10 gostov (dva na vozilo).

Kakšne vrste postelj so na voljo?

V vseh sobah nudimo zakonske postelje. Enojne ali dve ločeni postelji niso na voljo. V različnih hotelih nudimo naslednje vrste sob.

Treehotel (hotel na drevesu):

Severna pot: Birds Nest (ptičje gnezdo), UFO (NLP), Cabin (brunarica), BlueCone (modri stožec), Dragonfly (kačji pastir), 7th room (7. soba)

Južna pot: Birds Nest (ptičje gnezdo), UFO (NLP), Cabin (brunarica), 7th room (7. soba), Dragonfly (kačji pastir)

Quality Hotel: nadstandardne dvoposteljne sobe

ICEHOTEL®: Warm room (topla soba) – Kaamos

Z doplačilom ste lahko nastanjeni v hotelu ICEHOTEL® (ledeni hotel) in spite v hladni sobi. Razpoložljivost in stroške nadgradnje za hladno sobo vam pošljemo na zahtevo.

Upoštevajte, da rezervacija sobe v hotelu Treehotel temelji na principu »kdor prej pride, prej melje«.

Ali potrebujem vizum?

Večina držav zunaj EU potrebuje vizum za potovanje na Švedsko in v EU. Prosimo vas, da se obrnete na svoj lokalni konzulat in preverite posebne zahteve. Če za vizum potrebujete vabilo, vas prosimo, da to sporočite družbi Zum goldenen Hirschen X zerotwonine GmbH.Katera valuta se uporablja na Švedskem?

Lokalna valuta je švedska krona (SEK).Na koga se lahko obrnem, če potrebujem pomoč pri rezervacijah letov ali potovalnih zavarovanjih?

Podjetje Zum goldenen Hirschen X zerotwonine GmbH, naš operativni partner, vam bo z veseljem pomagal pri rezervaciji letov in potovalnih zavarovanj. Kontaktirate jih lahko na naslednji način: e-naslov: jlriceacademy@zerotwonine.com ali telefon: +49 69 460 97 47 47 (od 9.00 do 18.00 (CET),

od ponedeljka do petka, razen praznikov, ki ustrezajo lokalnim razmeram; morda bodo zaračunani stroški lokalnih operaterjev).

Katera valuta se uporablja na Švedskem?

Lokalna valuta je švedska krona (SEK).

Koga lahko kontaktiram, če potrebujem pomoč pri rezervaciji leta ali potovalnega zavarovanja?

Podjetje Zum goldenen Hirschen X zerotwonine GmbH, naš operativni partner, vam bo z veseljem pomagal pri rezervaciji letov in potovalnih zavarovanj. Kontaktirate jih lahko na naslednji način:

e-naslov: jlriceacademy@029-travel.com ali telefon: +49 69 460 97 47 47 (od 9.00 do 18.00 (CET),

od ponedeljka do petka, razen praznikov, ki ustrezajo lokalnim razmeram; morda bodo zaračunani stroški lokalnih operaterjev).

Ali potrebujem posebna oblačila?

Temperature na dogodku lahko padejo do –30 °C ali nižje, zato vas prosimo, da si zagotovite primerno toplo, vremensko odporno obleko in obutev. Oblačila na kraju niso na voljo, zato vsem udeležencem priporočamo, da prinesejo naslednje:

• toplo pokrivalo,• tople rokavice,
• volnen šal,
• toplo osnovno plast (z dolgimi rokavi in dolgimi hlačnicami),
• toplo jakno,
• volnen pulover ali jakno iz flisa,• dodatne tople plasti, ki jih dodate po potrebi,
• trdno, udobno obutev (primerno za vožnjo),
• sončna očala.

Kakšen je kodeks oblačenja ob večerih?

Ob večerih ste lahko oblečeni priložnostno oziroma sproščeno.

Ali lahko prinesem fotoaparat ali kamero?

Da, seveda, vendar upoštevajte, da droni niso dovoljeni.

OBVEŠČAJTE ME
Bodite na tekočem z najnovejšimi novicami o naših pustolovskih popotovanjih.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Land Rover
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo.