KRALJEVA GEOGRAFSKA DRUŽBA (Z INŠTITUTOM BRITANSKIH GEOGRAFOV – IBG)

Land Rover že več kot 25 let podpira Kraljevo geografsko družbo (z IBG). Družba, ki je bila ustanovljena leta 1830 kot svetovno središče za geografijo, podpira raziskave, izobraževanje, odprave in terensko delo ter vzpodbuja vključevanje javnosti in uživanje dobrin tega sveta na podlagi znanja. Land Rover podpira terensko delo in odprave z zagotavljanjem vozil in strokovnega znanja ter finančno pomočjo za dejavnosti in usposabljanje, v kar je vključena podpora Land Rover Bursary.

Land Rover je partner središča za terensko delo, raziskave in učenje na prostem Geography Outdoors. Land Rover zagotavlja finančno podporo in omogoča uporabo svojih vozil Družbi za obiske terenskih postojank, univerz in srednješolskih ustanov. Tako Družbi pomaga pri odličnem izvajanju dobro načrtovanega in varnega terenskega dela, ki študentom koristi pri študiju in osebnem razvoju v središču geografskega izobraževanja. Land Rover s finančnimi sredstvi pomaga pri izvedbi vsakoletnega konca tedna "Explore", predstavnikom pa omogoča subvencionirano udeležbo na Land Roverjevih tečajih varne terenske vožnje.
Obe organizaciji nudita letno finančno podporo Land Rover Bursary. Podpora vključuje uporabo vozila Land Rover 110 Defender in štipendijo 15.000 funtov, ki je namenjena financiranju podporne ekipe na geografski odpravi. Kandidati lahko poleg tega zaprosijo za dodatno podporo v višini do 15.000 funtov za nujne stroške, povezane z odpravo. Cilj odprave je izziv in vzpodbuda ekipe h geografskemu razumevanju določenega okolja, uporaba Defender 110 pa je ključnega pomena na takšni poti.
V sodelovanju s Kraljevo družbo Land Rover ohranja vodilno vlogo pri zagotavljanju vozil s štirikolesnim pogonom ter vzpodbujanju prizadevanja za osvajanje znanja in razumevanje različnih okolij in družb na varen in odgovoren način.