MEDNARODNA ZVEZA DRUŠTEV RDEČEGA KRIŽA IN RDEČEGA POLMESECA

Mednarodna zveza društev rdečega križa in rdečega polmeseca (IFRC) je največja človekoljubna organizacija na svetu, ki s 189 društvi v posameznih državah in delom več kot 13 milijonov prostovoljcev pomaga 150 milijonom ljudi.

Land Roverjevo dolgoletno sodelovanje z Rdečim križem se je začelo leta 1954, ko smo britanskemu Rdečemu križu v Dubaju dostavili Land Rover Series 1, ki je bil opremljen kot mobilna ambulanta.

Odnosi so se dodatno utrdili leta 2007 v sklopu razvoja Land Roverjevega programa G4 Challenge. Od takrat smo po vsem svetu dali v uporabo ali podarili 120 vozil in zagotovili neposredno pomoč več kot 800.000 ljudem. Obenem je bilo po vsem svetu več kot milijon ljudi posredno deležnih Land Roverjeve pomoči zvezi IFRC, skupna vrednost pomoči pa je od leta 2007 znašala več kot 6,4 milijona funtov.
Eden najvplivnejših projektov partnerstva je bila odprava “Journey of Discovery” leta 2012. Land Rover je v žarišče zbiranja sredstev s 16.000 km dolgo odpravo do Pekinga na Kitajskem postavil projekt trajnostne oskrbe z vodo in zagotavljanja higienskih razmer v Ugandi, ki ga vodi IFRC. Pot je opravil milijonti Land Rover Discovery, ki so ga izdelali v Solihullu v Veliki Britaniji, kjer domuje Land Rover. S 50-dnevno odpravo so uspešno dosegli cilj in zbrali milijon funtov za projekt, obenem pa so povečali ozaveščenost o pomembnem delu ekip zveze IFRC v Afriki.