Land Roverjev novi Discovery se je včeraj predstavil svetu v dramatičnem razkritju, saj se je vozilo zapeljalo čez ogromen, štirimetrski model londonskega Tower Bridgea, sestavljenega iz legokock. Discovery je Land Roverjev najbolj vsestranski model, ponaša pa se z nazivom najboljšega družinskega športnega terenca.

Replika londonskega znamenitega Tower Bridgea je bila sestavljena iz več kot 5,7 milijonov legokock. Ekipa profesionalcev v sestavljanju legokock je repliko skupaj z dvižnim mostom gradila 150 dni.

Novi Discovery je v trenutku razkritja zapeljal čez ogromno strukturo, za volanom pa je sedel Ben Ainslie. Vozilu je sledila replika jadrnice Land Rover Ben Ainslie Racing v naravni velikosti. Krmarili so jo olimpijska legenda in vodja ekipe BAR, sir Ben Ainslie, ter drugi člani ekipe. Tako kot Tower Bridge, je bila tudi replika jadrnice sestavljena zgolj iz legokock, in sicer so jih za zapleten dizajn potrebovali kar 186.500.

Model Tower Bridgea sta obdajali dve coni, imenovani »Discovery«, sestavljeni iz legokock: jahalna cona, ki jo je predstavljala Zara Phillips, in pustolovska cona, ki jo je predstavljal mednarodno znani raziskovalec Bear Grylls.

V jahalni coni je britansko jahalko Zaro obkrožalo britansko podeželje iz legokock, v pustolovski coni pa sta bila iz legokock sestavljena britanska gorska pokrajina in model skavtske organizacije, ki je Bearu Gryllsu zelo pri srcu in kjer ima vlogo vrhovnega skavta.

OGLEJTE SI FILM

 

Novi Discovery na novo opredeljuje velikega športnega terenca. Land Roverjevi dizajnerski in inženirski ekipi sta revolucionirali genski zapis Discoveryja, da bi ustvarili izredno privlačen, popolnoma vsestranski in izjemno zmogljiv vrhunski SUV.

Gerry McGovern
Direktor oblikovanja pri Land Roverju

TESTIRANJE NOVEGA DISCOVERYJA

Postopek testiranja pri Land Roverju dokazuje široko zmogljivost novega Discoveryja, kajti vozilo testirajo v ekstremnih pogojih na najzahtevnejših terenih na svetu in na Land Roverjevih testnih poligonih.

OGLEJTE SI FILM GALERIJA
 

ZMOGLJIVOST

Da bi ustvarili najbolj zmogljivega družinskega terenca na svetu, je treba najprej poznati potrebe najbolj zmogljivih družin na svetu.

Zaradi tega si oblikovalci in inženirji pri Land Roverju delo nosijo tudi domov.

Ker je treba zakriti vse podrobnosti dizajna, so otroci od četrtega do devetega leta starosti morali narisati svoje družine na izletu in se pod risbo podpisati.

OGLEJTE SI FILM
GALERIJA

 

Land Rover razkriva novo vozilo Discovery, velikega, sedemsedežnega športnega terenca, ustvarjenega za popolno vsestranskost in zmogljivost.

Novi Discovery bo premierno predstavljen 28. septembra 2016 pred avtomobilskim salonom v Parizu.