POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O SISTEMU CONNECT PRO

SPODAJ IZBERITE KATEGORIJO.

NAZAJ NA PODPORO INCONTROL

Na voljo le s sistemom Touch Pro, storitve Connect Pro vsebujejo dostopno točko Wi-Fi, storitev Remote Premium, aplikacije InControl in storitve Pro ter so zasnovane tako, da izboljšajo vaše izkušnje v avtomobilu in zunaj njega ter zagotavljajo, da boste s sopotniki uživali v vožnji in ostali povezani s svetom.

SPLOŠNO
Kako lahko spremenim, katere informacije so prikazane v večopravilni plošči?

Povlecite navzgor ali navzdol na kateri koli plošči in preklapljajte med naslednjimi možnostmi:
Navigacija
Telefon
Mediji
Vreme (zahteva sistem Connect Pro, kjer je podprto)
Novice (zahteva sistem Connect Pro, kjer je podprto; odvisno od tržišča)

Zakaj moram kot del registracijskega postopka pri odprtju računa za navigacijo navesti svoj rojstni datum?

Za zagotovitev zakonsko sprejetega soglasja o različnih pogojih, povezanih z registracijo računa za navigacijo, morate imeti 16 let ali več.

Ali lahko spletni brskalnik uporabljam med vožnjo?

Ne. Ker smo želeli zmanjšati možnost odvračanja voznika, brskalnika med vožnjo ni mogoče uporabljati. V brskalniku ni podprto tudi prikazovanje videa.

Pri navigaciji je na voljo možnost povečave slike, pri brskalniku pa ne. Zakaj?

Če želite povečati spletno stran, uporabite kontrolne tipke za povečavo v nadzorni vrstici spletnega brskalnika.

Kako dostopam do spletne strani za načrtovanje poti?

Obiščite spletno stran: LandRover.here.com

Če sem parkiral ob prometni cesti, prejemam opozorila o bližajočih se vozilih in ne morem uporabljati določenih možnosti. Zakaj?

To je posledica kombinacije varnostnih in prometnih predpisov. Vozila z delujočim motorjem, ne glede na izbrano prestavo, ni mogoče vedno šteti za mirujoče, zato naši sistemi za nadzor gibanja vozilo še naprej nadzorujejo. Prav tako se morajo po pravnih predpisih nekatere možnosti izključiti, ko se začnejo vrteti kolesa. V nekaterih primerih lahko to sproži že najmanjši premik. V teh primerih uporabite ročno ali nožno zavoro.

NAVIGACIJA
Kakšna je razlika med profilom za navigacijo in računom za navigacijo?

Profil za navigacijo različnim voznikom omogoča, da shranijo svoje osebne navigacijske nastavitve in cilje. Ko izberete svoj profil, bo navigacijski sistem takoj preklopil na vaše nastavitve in cilje.
Račun za navigacijo vam omogoča dodatno razširitev povezanih zmogljivosti navigacijskega sistema s tem, da omogoči:
1. Sinhronizacijo krajev/ciljev med navigacijskim sistemom vozila, aplikacijo za načrtovanje poti na pametnem telefonu in spletno stranjo za načrtovanje poti.
2. Navigacija od vrat do vrat z aplikacijo za načrtovanje poti na pametnem telefonu poišče kraj, ki vas zanima, in ga določi kot cilj.
3. Deljenje predvidenega časa prihoda prek sporočila SMS ali e-sporočila.
4. Deljenje krajev in trenutne lokacije s prijatelji.

Kako ustvarim račun za navigacijo?

Zaženite motor in poskrbite, da je sistem Touch Pro povezan z internetom - bodisi prek omrežja Wi-Fi ali mobilne kartice SIM. Pojdite v meni navigacije in kliknite na »Pozdravljeni, [ime profila]«. Če želite ustvariti nov profil, kliknite na Dodaj profil na dnu zaslona na dotik. Če obstaja več profilov, izberite profil, s katerim želite povezati račun za navigacijo. Zdaj tapnite ikono za urejanje ob imenu profila na vrhu zaslona na dotik. Na tem zaslonu lahko z računom povežete domači naslov, spremenite nastavitve sinhronizacije in dodate osebe, s katerimi želite deliti predvideni čas prihoda, kraje in podatke o lokaciji. Tapnite na račun za navigacijo, še enkrat tapnite za registracijo ter sledite navodilom po korakih. Če med procesom prekinete ali izgubite podatkovno povezavo, boste morali ponovno vnesti vse zahtevane podatke. Ko ste registrirani, se lahko odločite za samodejno prijavo vsakič, ko uporabljate vozilo.

Kako delim predvideni čas prihoda?

Ko je vozilo povezano z internetom in ste se prijavili v svoj račun za navigacijo, se dotaknite polja na dnu zaslona na dotik, kjer so prikazani podatki o predvidenem času prihoda. Izberite, s katerimi prejemniki želite deliti predvideni čas prihoda prek sporočila SMS (odvisno od razpoložljivosti tržišča) ali e-sporočila, izberete lahko tudi, ali boste posodobitve pošiljali na 5, 10 ali 20 minut. Stike lahko shranite prek nastavitev navigacije ali prek tega zaslona. Sistem bo samodejno shranil nove stike, zaradi česar bo mogoče še hitreje deliti predvideni čas prihoda naslednjič, ko se prijavite.

Kako se posodablja zbirka varnostnih kamer?

Zbirka varnostnih kamer se posodablja hkrati s posodabljanjem podatkovne zbirke zemljevidov. Lokacije varnostnih kamer vključujemo zato, da bi označili kraje, kjer se pogosto dogajajo nesreče. Naš namen je doprinesti k varnosti kupcev, njihovih potnikov in drugih udeležencev v prometu. Čeprav se zelo trudimo omogočiti natančne informacije, je vsak posamezen voznik odgovoren, da sam spoštuje prometne predpise.

Ali lahko uporabim seznam stikom s svojega pametnega telefona da bi delil predvideni čas prihoda?

Naš cilj je, da bi lahko čim bolj preprosto delili predvideni čas prihoda, in menili smo, da je povezava s stiki v vašem telefonu najučinkovitejši korak v to smer. Ker se ta funkcija običajno uporablja v povezavi z majhno skupino ljudi, smo zaključili, da bi predprogramiranje omejenega nabora e-naslovov in/ali telefonskih številk olajšalo uporabo te funkcije.

Ali moram vnesti svojo telefonsko številko oziroma e-naslov, da bi lahko delil predvideni čas prihoda/kraj/lokacijo?

Ne, le prijavljeni morate biti s svojim računom za navigacijo in imeti aktivno podatkovno povezavo. Sporočilo bo poslano z naslova Land Rover, a bo vsebovalo uporabniško ime vašega računa kot pošiljatelja informacij ter vašo pot in predvideni čas prihoda/kraj/podatke o lokaciji.

Kaj je način prihoda?

Ko boste od cilja oddaljeni 300 metrov, vas bo veliko pojavno okno načina prihoda spomnilo na točen naslov. Če bo na voljo, bo prikazalo tudi sliko ulice. Če boste svoj cilj zgrešili za več kot 600 metrov, vas bo usmeril nazaj. Ta funkcija omogoča lažje iskanje bližnjega parkirnega prostora, ne da bi pri tem iz oči izgubili svoj cilj. Če so v bližini razpoložljiva parkirišča, se bo prikazal gumb za parkiranje. Tapnite gumb Parkiraj vozilo in parkirišče bo dodano kot dodatna točka na vaši poti. Vozila s podatkovno povezavo prikažejo tudi razpoložljivost parkirišč (kjer je to na voljo) in prikažejo, ali je parkirišče polno, skoraj polno ipd. Tudi ko pot posodobite s parkiranjem, je prvotni cilj, ki ste ga izbrali, na voljo aplikaciji načrtovanja poti v pametnem telefonu, kar omogoča, da vam je končni cilj dostopen tudi peš ali z javnim prevozom.

Kako lahko nadaljujem pot s pametnim telefonom, ko parkiram vozilo?

Na svojem pametnem telefonu z operacijskim sistemom Android ali iOS odprite aplikacijo za načrtovanje poti. Ko ste več kot 30 metrov od cilja, ki ste ga prvotno nastavili - in niste preklicali navodil, preden ste zapustili vozilo -, se bo cilj sinhroniziral s pametnim telefonom prek oblaka. Odvisno od nastavitev poti vas bo aplikacija vodila do cilja peš ali v javnem prevozu. Včasih traja do 30 sekund, da aplikacija prek oblaka osveži in sinhronizira cilje in položaj vozila. V tem času ne zaprite in ne zaženite ponovno aplikacije, to lahko povzroči ponovno sinhronizacijo vašega cilja in položaja vašega vozila. Če ste na področju, kjer je omrežna pokritost slaba, se vaš cilj morda ne bo mogel sinhronizirati z aplikacijo za načrtovanje poti.

POVEZLJIVOST
Kaj so storitve Connect Pro?

Storitve Connect Pro omogočajo številne dodatne funkcije, storitve in aplikacije (upoštevajte, da nekatere funkcije zahtevajo kartico SIM in veljavno naročnino). Omogočajo tudi dodatne možnosti povezovanja s sistemom Touch Pro, in sicer ob uporabi naprav z vmesnikom HDMI ali MHL. Celovit vodič, ki ga boste prejeli z vozilom Land Rover, vam bo pomagal nastaviti storitve Connect Pro in v celoti izkoristiti vse funkcije.

Katere funkcije zahtevajo veljavno naročnino?

Storitev Remote Premium
Optimizirana asistenca znamke Land Rover
Klic v sili znamke Land Rover
Prometne informacije v realnem času
Iskanje v živo
Cene goriv (kjer je podprta)
Razpoložljivost parkirnih prostorov (kjer je podprta)
Lokacije varnostnih kamer (kjer je podprta)
Aplikacije Live (kjer je podprta)

Koliko časa traja naročnina?

Začetna naročnina se običajno ujema z garancijskim obdobjem vozila, vendar se to lahko razlikuje glede na tržišče. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil.

Kako ugotovim, koliko časa še traja moja naročnina?

Pojdite na Nastavitve > Vse nastavitve > Nastavitve navigacije > Licenca za storitve. Tu so prikazani datum poteka veljavnosti in vse razpoložljive funkcije. Te se lahko razlikujejo glede na to, kje ste kupili vozilo.

Ali bom lahko obnovil naročnino?

Da, za dodatne informacije povprašajte pri prodajalcu vozil.

Katere funkcije in storitve so vključene v sistem Connect Pro?

Na voljo so naslednje aplikacije: aplikacija Remote Premium, ki nudi daljinski nadzor nad vozilom - na primer prilagoditev temperature v kabini, zaklepanje vrat ter uporaba funkcije vizualnih in zvočnih signalov. Načrtovanje poti (Route Planner): omogoča vam, da kraje in cilje pošiljate
vozilu, nudi pa tudi navodila za pot do cilja. Druge storitve Pro omogočajo:
Prometne informacije v realnem času
Deljenje predvidenega časa prihoda, krajev in trenutne lokacije
Določevanje poti na spletu
Sinhronizacija ciljev do vozila in od vozila z aplikacijo za načrtovanje poti in spletno stranjo
Iskanje v živo
Cene goriv (kjer je podprta)
Razpoložljivost parkirnih prostorov (kjer je podprta)
Posnetki ulic (kjer je podprta)
Satelitski posnetki
Aplikacije Live
Dostopna točka Wi-Fi
Spletni brskalnik

Ali potrebujem kartico SIM, da bi vozilo povezal z internetom?

Da, za paket Connect Pro potrebujete mikro kartico SIM z naročnino za prenos podatkov. Kartico SIM vstavite v vmesnik v sredinski konzoli vozila in se prepričajte, da ste v meniju nastavitev povezljivosti vključili mobilne podatke. Na katerem koli zaslonu kliknite na ikono za Nastavitve > Vse nastavitve > Možnosti > Povezljivost > Vključi mobilne podatke. Lahko pa delite tudi podatkovno povezavo pametnega telefona, tako da omogočite funkcijo za skupno rabo interneta, osebno dostopno točko ali funkcijo za deljenje mobilnega interneta. Pri ponudniku mobilnega omrežja preverite, ali vaš trenutni paket podpira to funkcijo.

Kakšne so prednosti samostojne podatkovne povezave vozila v primerjavi s podatkovno povezavo prek pametnega telefona?

Struktura vozila lahko znatno zmanjša moč signala mobilnega telefona in podatkovne povezave, kovina namreč moti prenos radijskih valov. Če pa kartico SIM vstavite v vmesnik vozila, je povezava z mobilnim omrežjem precej močnejša, saj poteka prek posebne antene na zunanji strani vozila. Zaradi tega je podatkovna povezava z omrežjem veliko močnejša.

Zakaj prihaja do zamude med zagonom motorja in povezavo sistema vozila z internetom?

Ko odklenete vozilo, se sistem Touch Pro poveže z mobilnim omrežjem. To lahko traja do 2 minuti, podobno kot pri vklopu mobilnega telefona. Ko je sistem povezan, se v zgornjem kotu zaslona na dotik pokaže ikona 3G. Sistem Touch Pro nato prenese prometne informacije (če so omogočene) ter sinhronizira kraje in cilje, ki ste jih morda shranili z aplikacijo za načrtovanje potovanj ter spletnim portalom. Vse možnosti, ki zahtevajo internetno povezavo, so zdaj na voljo.

Katere funkcije zahtevajo povezavo z internetom?

Aktivno povezavo z internetom zahtevajo naslednje funkcije:
Prometne informacije v realnem času
Deljenje predvidenega časa prihoda, krajev in trenutne lokacije
Določevanje poti na spletu
Sinhronizacija ciljev do vozila in od vozila z aplikacijo in spletno stranjo za načrtovanje poti
Iskanje v živo
Cene goriv (kjer je podprta)
Razpoložljivost parkirnih prostorov (kjer je podprta)
Posnetki ulic (kjer je podprta)
Satelitski posnetki (kjer je podprta)
Aplikacije Live (kjer je podprta)
Dostopna točka Wi-Fi
Spletni brskalnik

Kakšna je razlika med dostopno točko in brezžično mrežo Wi-Fi v meniju nastavitev povezljivosti?

Dostopna točka vam omogoča, da na internetno povezavo v vozilu povežete do 8 naprav, tako pametne telefone kot tablice. Brezžična povezava Wi-Fi pa omogoča, da se povežete z mrežo Wi-Fi, kot je na primer domača mreža. Prav tako omogoča, da se povežete z drugo napravo, kot je pametni telefon, s katero delite podatkovno povezavo.

Ali obstajajo nastavitve za pomoč pri upravljanju podatkovnega gostovanja med vožnjo zunaj moje matične države?

Da, pojdite na Nastavitve > Vse nastavitve > Možnosti > Povezljivost > Mobilne nastavitve. V meniju nastavitve za navigacijo lahko omogočite tudi določene funkcije navigacije v gostovanju.

V zgornjem kotu zaslona na dotik je prikazana ikona 3G, zakaj so nekatere funkcije za povezavo nedostopne?

Včasih so omrežja preobremenjena ali pa je moč signala prešibka, da bi zagotovili dovolj kakovostno povezavo.

Kakšno količino podatkov mesečno moram zakupiti?

To se znatno razlikuje glede na funkcije, ki jih uporabljate, pogostost uporabe in dolžino vaših potovanj. Zelo grobo, tipična regionalna poraba znaša med 100 in 500 MB podatkov mesečno. Te funkcije, po vrstnem redu, porabijo največje količine podatkov:

1. Dostopna točka Wi-Fi
2. Satelitski posnetki
3. Posnetki ulic*
4. Prometne informacije v realnem času
5. Aplikacije Live*

Vse druge možnosti porabijo veliko manj podatkov za enake količine. Nadaljnji primeri so navedeni spodaj:

MOŽNOST PORABA PODATKOV
Na minuto ali na dogodek Na uro
Pretakanje glasbe 500 kB/minuto 30 MB/uro
1 objava v družbenih omrežjih z eno sliko 500 KB
Pretakanje videa (standardna ločljivost) 4 MB/minuto 240 MB
Pretakanje videa (ločljivost HD) 15 MB/minuto 900 MB
1 e-sporočilo (brez priponke) 35 KB
1 e-sporočilo (s priponko) 300 KB
1 ura brskanja po spletu 15 MB

MB = megabajti
KB = kilobajti
* Kjer je podprto.

Ali lahko nadzorujem ali omejim porabo podatkov?

Da, porabo lahko omejite na določeno število megabajtov na mesec, spremljate lahko količino porabljenih podatkov in onemogočite gostovanje. Pojdite na Nastavitve > Vse nastavitve > Možnosti > Povezljivost > Mobilne nastavitve.

NAZAJ NA PODPORO INCONTROL

Pri opremi InControl so določene opisane funkcije lahko del dodatne opreme ter odvisne od tržišča in pogonskega sklopa. Prosimo, da podatke preverite na lokalizirani spletni strani znamke Land Rover ali se posvetujete s prodajalcem vozil Land Rover in se pozanimate o pogojih, ki veljajo v vaši državi. Nekatere funkcije so pogojene s sklenitvijo pogodbe za prenos podatkov in primerno kartico SIM, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval prodajalec. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod.

PODPORA LAND ROVER INCONTROL
O STORITVAH INCONTROL
InControl je paket storitev in aplikacij, ki vas povezujejo z vašim vozilom ter vas neopazno in varno povežejo tudi z zunanjim svetom.
IZVEDITE VEČ
KONTAKTIRAJTE NAS
Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja ali vam povedali več o storitvah InControl.
IZVEDITE VEČ
POGOJI UPORABE
Ko se registrirate za aplikacijo Protect ali začnete uporabljati sistem Touch Pro ali aplikacije InControl, boste morali sprejeti naše pravne pogoje in politike. Več informacij najdete spodaj:
OGLEJTE SI POGOJE UPORABE
POGOJI UPORABE
Dostopite do dokumentov o pogojih uporabe in politike zasebnosti sistema Land Rover InControl.
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
NAJDITE PRODAJALCA
Najdite najbližjega prodajalca vozil Land Rover.