NAJPOGOSTEJE ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O SISTEMIH TOUCH IN TOUCH PRO DUO

SPODAJ IZBERITE KATEGORIJO.

NAZAJ NA PODPORO INCONTROL
SPLOŠNO
V čem se razlikujeta sistema Touch Pro in Touch Pro Duo?

Touch Pro Duo je naš najnovejši in najnaprednejši sistem za informacije in zabavo. Tako kot Touch Pro ima tudi sistem Touch Pro Duo zgornji zaslon, kjer je mogoče nadzorovati večino možnosti. Sem spadajo navigacija in nadzor telefona, medijev, kamer in parkiranja, nastavitve sistema, prilagajanje začetnega zaslona ter vse dodatne možnosti in aplikacije.
Glavna razlika pri sistemu Touch Pro Duo je drugi 10-palčni zaslon na dotik. Ta omogoča nadzor nad dodatnimi možnostmi, kot so klimatska naprava ter ogrevanje, hlajenje in masažne funkcije sedežev. Prav tako vam omogoča večjo prilagodljivost - navigacijski sistem lahko, na primer, nadzirate na zgornjem zaslonu, na spodnjem pa predvajate medije.
Obstaja tudi možnost dodajanja gradnikov, ki lahko nadzorujejo telefon ali medije. To vam omogoča hiter in preprost dostop do pogosto uporabljanih možnosti, kot so zadnje klicani stiki, glasovna pošta in popolno utišanje zvoka, na da bi se pri tem dotikali zgornjega zaslona.

Kakšne so glavne razlike med sistemoma Touch in Touch Pro?

Touch Pro je popolnoma nov sistem za informacije in zabavo. Čeprav je na prvi pogled podoben sistemu Touch, gre za popolnoma nov sistem, ki smo ga razvili za znamko Land Rover, in sicer ob pomoči vodilnih tehnoloških podjetij, kot so Intel, HERE [Autonavi na Kitajskem, NNG na Japonskem], Nuance in Meridian.
Spodaj je seznam nekaterih razlik med sistemoma Touch in Touch Pro:
Nove možnosti interakcije
Večdotičnost in dotik za povečavo pri številnih možnostih
Dialog z naravnim glasom (angleščina - VB in ZDA, mandarinska kitajščina)
Nove možnosti osebnih prilagoditev
Več začetnih zaslonov, ki jih je mogoče prilagoditi uporabniku
Širok izbor uporabniških nastavitev/prilagoditev
Nove možnosti za večpredstavnost
10 GB vgrajenega pomnilnika za medije
Predvajalnik CD/DVD
Nova možnost v vozilih Land Rover je tudi »Več podobnega«, ki samodejno ustvarja sezname predvajanja glede na skladbo, ki jo trenutno poslušate. Možnost glasbene čakalne vrste vam poenostavi dodajanje skladb na seznam predvajanja, ne da bi pri tem prekinili trenutno predvajano skladbo. Podpora za vtičnice USB 3.0, HDMI in MHL (samo pri izbiri opreme Connect Pro in sistemov za zabavo na zadnjih sedežih)
Nadgradnja na opremo Connect Pro omogoča naslednje dodatne možnosti:
Povečava zemljevidov z dotikom
Sistem navigacije od vrat do vrat ter načrtovanje poti z aplikacijo in spletno stranjo za načrtovanje poti za operacijska sistema Android in Apple iOS (pri izbiri možnosti Connect Pro)
Način rednih voženj, ki si zapomni vaše redne poti in samodejno prikaže predvideni čas prihoda glede na prometne razmere na poti.
Možnost iskanja bencinskih črpalk vam prikaže vse črpalke na poti in izpiše cene goriva.
Način prihoda prikaže 360-stopinjski pogled na lokaciji prihoda (kjer je podprto), ko se ji približujete.
Možnost Parkirišče poišče parkirišče blizu vašega cilja in vas, kjer je to mogoče, obvesti o razpoložljivih parkirnih prostorih.
Prometni podatki v realnem času vam v primerjavi z običajnimi oddajnimi sistemi za prometne informacije sporočajo najbolj ažurne podatke o prometu.
Kadar zamujate, lahko s svojimi stiki prek samodejnega e-sporočila ali sporočila SMS delite predvideni čas prihoda.
Prikaz komentarjev o krajih, ki vas zanimajo, s podatki spletne strani TripAdvisor (kjer je to mogoče) in drugih podobnih virov.
Eno iskalno polje - vpis naslova in poštne številke
Alternativni pogledi zemljevida, vključno s satelitskimi posnetki
Sistem Touch Pro nudi podporo za širok nabor možnosti:
Virtualni prikaz instrumentne plošče s celozaslonskim načinom gledanja zemljevidov v 3D tehniki
Zvočni sistemi MeridianTM v razponu med 380 vati in 1300 vati
Digitalna televizija
Zabava za zadnje sedeže

Kako nastavim/uredim prilagodljiv začetni zaslon?

Bližnjico/pripomoček dodate z dolgim pritiskom na praznem delu začetnega zaslona. Če želite premakniti bližnjico/pripomoček, preprosto tapnite ikono za urejanje na dnu zaslona na dotik. Tapnite na + in izberite področje, kamor bi radi namestili novo bližnjico/pripomoček. Če želite izbrisati bližnjico/pripomoček, ga povlecite na dno zaslona na dotik, kjer se bo pojavila velika vrstica za brisanje. Če želite bližnjico/pripomoček premikati med okni, ga povlecite do roba zaslona in prikazal se bo naslednji/prejšnji zaslon. Ko je na želenem mestu, bližnjico/pripomoček preprosto spustite. Nekatere bližnjice/pripomočke je mogoče povečati ali zmanjšati tako, da pritisnete na ikono za spreminjanje velikosti v spodnjem desnem kotu, ko je bližnjica/pripomoček v načinu za urejanje. Prilagodljive zaslone lahko prilagajate/urejate le, ko vozilo miruje.

Zakaj ne morem vedno spremeniti velikosti pripomočkov/bližnjic na prilagodljivih zaslonih?

Pri nekaterih bližnjicah/pripomočkih ni mogoče spreminjati velikosti, nekateri pa imajo omejene možnosti spreminjanja velikosti. S tem smo zagotovili, da ni mogoče vplivati na funkcijo bližnjice/pripomočka, na primer tako, da bi jo preveč pomanjšali.

Ustvaril sem svoj začetni zaslon. Ga lahko nastavim kot privzeti začetni zaslon?

Da, zaslon je mogoče nastaviti tako, da se nanj vrnete, vedno ko pritisnite tipko domov. Pojdite na Nastavitve > Nastavitve začetne strani. En pritisk na tipko domov vas bo vrnil na privzeti začetni zaslon. Če tipko domov pritisnete dvakrat, boste videli predogled vseh strani, tudi zaslona z dodatnimi možnostmi. S to funkcijo do določenih strani lahko dostopate hitreje, potem ko dodate več različnih zaslonov.

Koliko zaslonov lahko ustvarim?

Ustvarite lahko do štiri zaslone, poleg zaslona, ki je ustvarjen tovarniško.

Ali lahko prilagajam tovarniško ustvarjen začetni zaslon?

Ne, te strani ni mogoče prilagajati.

Lahko uporabim svoje ozadje?

Za zdaj lahko izbirate le med prednameščenimi ozadji.

Kakšno funkcijo imajo majhne kvadratne ikone znotraj vsakega kvadranta začetnih zaslonov?

Majhna kvadratna ikona ob strani vsake strani z glavnimi funkcijami predstavlja bližnjico do posamezne možnosti. Na primer glasovne pošte, nadzora sedežev, nastavitev/preklic navigacije, predvajaj/zaustavi ipd., odvisno od vira medijev, ki ga uporabljate.

Katere možnosti lahko nadzorujem s kontrolami na volanu?

Odvisno od specifikacij vašega vozila se lahko prek volana upravljajo naslednje funkcije sistema Touch Pro:
Nadzor glasnosti predvajanih medijev, telefona, povratne informacije o nadzoru razdalje, vodenja navigacije in povratne informacije o prepoznavi glasu.
S tipko za različne načine lahko preklapljate med vrstami medijev - na primer TV, radio, Bluetooth, iPod, USB - glede na specifikacijo vozila in trenutno razpoložljive vire.
Tipki za levo in desno uporabite za spreminjanje skladb in priljubljenih TV- in radijskih postaj. Opomba: Dolg pritisk na tipki levo ali desno sproži iskanje radijskih postaj.
Z novim virtualnim prikazom instrumentne plošče lahko izbirate vir medijev, najljubše TV- in radijske postaje ali pa kličete stike s seznama zadnje klicanih številk. Če želite storiti to, na volanu pritisnite tipko Meni/OK in se pomaknite na ustrezno možnost. Na primer: priljubljene, vir, zadnje uporabljane. Kliknite na Meni/OK in izberite podmeni. S tipko navzgor/navzdol na volanu se preprosto pomaknite do želene možnosti in pritisnite Meni/OK, da bi izbrali številko, priljubljene možnosti ali vir.

Do koliko najljubših TV-/radijskih postaj lahko dostopam neposredno v meniju s tipkami na volanu?

Na virtualnem prikazu instrumentne plošče lahko dostopate do zadnjih 14 najljubših postaj. Če postaje, ki jo želite namestiti, ni med najljubšimi, lahko spremenite vrstni red, ko ustavite vozilo.

Viri v predvajalniku medijev so včasih na različnih položajih, zakaj?

V predvajalniku medijev so prikazani tisti viri, ki so trenutno na voljo, tako fizično kot tudi brezžično. Ker so lahko viri na različnih potovanjih različni, so ti dinamično razporejeni glede na uporabo. Radio je vedno v zgornjem kotu. Ob strani je vedno prikazan zadnji medij, ki ste ga uporabili, in tako naprej. Če vir ni na voljo, potem ni prikazan. Na primer, če niste vstavili ključa USB, potem ne bo naveden na seznamu virov medijev.

Kako ponavljam vse pesmi/celoten album?

To se bo zgodilo samodejno. Možnost ponavljanja je vedno vključena, zato je edina možna možnost Ponavljaj trenutno skladbo.

Kako lahko izbrišem osebne podatke, če želim prodati vozilo?

Najprej se izpišite iz vseh računov, ki so povezani z vašim vozilom. Potem izbrišite vse profile in zgodovino iskanja. Možnosti za to se nahajajo v nastavitvah navigacije in nastavitvah v živo.

Če vozim vzvratno in potem naprej, se na zaslonu na dotik pojavi možnost nadzora parkirne razdalje. Kako ga skrijem?

Če želite začasno zmanjšati pojavno okno, vendar ohraniti zvočna opozorila, tapnite na križ v zgornjem kotu zaslona za nadzor parkirne razdalje. Če želite nadzor parkirne razdalje popolnoma onemogočiti, tapnite tipko za nadzor parkirne razdalje. Odvisno od modela vozila se tipka nahaja na dnu zaslona na dotik ali v zgornji konzoli. Ko vozilo pridobi hitrost, višjo od 16 km/h, se nadzor parkirne razdalje samodejno izklopi.

Lahko prilagajam glasnost navigacijskega vodenja v nastavitvah opozoril nadzora parkirne razdalje?

Da, vse zvoke sistema Touch Pro lahko nastavite na želeno glasnost. Medtem ko je zvočni vir aktiven, preprosto prilagodite glavni nadzor glasnosti, dokler ne dosežete želene ravni. Opomba: Nekateri viri imajo minimalno predpisano raven glasnosti, saj s tem zagotavljajo, da vedno slišite pomembne varnostne funkcije sistema.

Ali lahko omogočim oddajanje zvočnih opozoril o prometu lokalnih radijskih postaj?

Da, pojdite na Nastavitve > Vse nastavitve > Možnosti > Nastavitve medijev > Radio AM/FM.

Zakaj ne obstaja možnost spremembe nastavitve časa?

Nastavitev časa se samodejno sinhronizira s sateliti GPS glede na trenutni položaj vozila. Če vozite po različnih časovnih pasovih ali se zgodi sprememba ure na zimski/poletni čas, se sistem samodejno posodobi. S tem smo zagotovili, da je sistem prometnih informacij v realnem času kar se da natančen in da so vse informacije, ki jih med potovanjem prejmete, točne.

Pritisk na tipko Nastavitve vedno prikaže druge možnosti, glede na možnost, ki jo trenutno uporabljam. Zakaj?

Želeli smo zagotoviti lažji dostop do splošnih nastavitev in hitrejši dostop do nekaterih bolj pogosto uporabljenih nastavitev, kot sta zaslon in zvok. Zato je na dnu zaslona na dotik v vsaki izmed glavnih možnosti postavljena ikona nastavitve (dve kolesci). Če tapnete na tipko, se prikažejo nastavitve za to možnost. Na vrhu se velika tipka dinamično spreminja glede na možnost, ki jo trenutno uporabljate. Če uporabljate navigacijo, se prikažejo nastavitve navigacije. Na dnu so tipke za povečanje samodejno nastavljene svetlosti zaslona na dotik ali za njegov popoln izklop. Dva velika gumba v spodnjem delu omogočata dostop do vseh nastavitev in nastavitev zvoka.

Zakaj se vedno, ko izberem vzvratno prestavo, prikaže zadnja kamera - zakaj se ne prikaže 360-stopinjski pogled kamere, če je bila to moja zadnja uporabljena možnost?

To se zgodi iz varnostnih razlogov. Kot pogleda zadnje kamere je precej večji, če ga gledate samo z eno kamero. Pogled zadnje kamere je tudi bolj učinkovit pri opozarjanju na okoliški promet, ki ga ne vidite.

Katere možnosti lahko upravljam s sistemom za prepoznavanje glasu?

Sistem prepoznavanja glasu znamke Land Rover vam omogoča bolj varen dostop do sistemov za medije in telefon. Če želite aktivirati prepoznavanje glasu, pritisnite tipko za prepoznavanje glasu na volanu.

Zakaj sistem za prepoznavanje glasu ne prepozna določenih radijskih postaj?

To se lahko zgodi zato, ker imajo radijske postaje precej podobna imena. V tem primeru sistem prikaže seznam možnih postaj, med katerimi lahko izbirate. Le tapnite ime postaje ali izrecite njeno zaporedno številko. Poleg tega lahko poskusite izreči popolno ime radijske postaje, npr. »Poišči BBC Radio 1« namesto »Poišči Radio 1«. Za najbolj priljubljene radijske postaje lahko nastavite tudi vzdevke.

Zakaj s sistemom za prepoznavanje glasu ne morem nadzirati klimatske naprave?

Sistem za prepoznavanje glasu Land Rover smo ustvarili, da bi izločili naloge, za katere drugače potrebujete številne korake. Najpogosteje je treba za vklop klimatske naprave pritisniti le en gumb, zato bi bil za to sistem za prepoznavanje glasu manj primeren.

Lahko spremenim jezik sistema za prepoznavanje glasu?

Jezik glasu je nastavljen po jeziku, v katerem je osnovni sistem. Če želite spremeniti jezik sistema za prepoznavanje glasu, preprosto izberete drugi jezik v meniju nastavitev vozila.

Nastavitve za prepoznavanje glasu prikazujejo kontrole za potrditev in povratne informacije. Kaj je to?

Če imate vključeno možnost potrditve glasovnih ukazov, sistem za prepoznavanje glasu potrdi vašo glasovno zahtevo tako, da ponovi ukaz. Na primer, če rečete »Pokliči domov«, bo sistem ponovil »Kličem domov«. Če to izključite, se skrajša čas, v katerem bo sistem sposoben izvesti nalogo. Če vključite možnost povratnih informacij o glasu, vam sistem predlaga, kaj naj izrečete naslednje. Če izključite to možnost, ko se privadite na sistem, se bo skrajšal čas interakcije. Tudi če izključite možnost povratnih glasovnih informacij, bo sistem v nekaterih primerih še vedno potreboval določene ukaze.

Katere različice internetnega brskalnika in operacijskega sistema podpirajo različne aplikacije in spletne strani, ki so na voljo?

Aplikacija pametnega telefona aplikacij InControl Apps: Android 4.2 ali novejši, Apple iPhone 5 ali novejši. Aplikacija za načrtovanje poti: Android 4.3 ali novejši, Apple iPhone 4 ali novejši, ki uporabljajo operacijski sistem iOS 8.0 ali novejši. Spletna stan za načrtovanje poti: Internet Explorer 9, 10, 11, Firefox 36, 37, Chrome 37, 38, Safari 7.1, 8. Operacijski sistemi, ki so podprti za spletno stran načrtovanja poti: Windows 7, 8, 10, Mac OSX Mavericks ali novejši.

Kako preverim, ali je moj telefon združljiv?
Kako lahko prevzamem aplikacije za pametni telefon?

V trgovini za aplikacije Apple ali Android Play poiščite naslednje:
Aplikacija za daljinski nadzor: Land Rover Remote
Aplikacije: Land Rover Apps
Načrtovanje poti: Land Rover Route Planner

Kaj so rezultati vožnje?

V nekaterih primerih je mogoče doseči dobre rezultate vožnje, a nižjo porabo goriva v litrih na kilometer - kot je na primer vožnja v gostem prometu. Če je rezultat vožnje 100 %, ste kar najbolje izkoristili porabljeno gorivo. Rezultat vožnje 50 % pa pomeni, da bi lahko veliko bolje izkoristili porabljeno gorivo, in sicer če bi privzeli drugačen slog vožnje.

Zakaj imam visoke odstotke pri rezultatu vožnje, a majhno porabo goriva?

V nekaterih primerih je mogoče doseči dobre rezultate vožnje, a nižjo porabo goriva v litrih na kilometer - kot je na primer vožnja v gostem prometu. Če je rezultat vožnje 100 %, ste kar najbolje izkoristili porabljeno gorivo. Rezultat vožnje 50 % pa pomeni, da bi lahko veliko bolje izkoristili porabljeno gorivo, in sicer če bi privzeli drugačen slog vožnje.

Zakaj je včasih težko pritisniti tipke na vrhu spletne strani?

Poskušajte malo povečati stran, tako da dvakrat tapnete tipko + na zaslonu na dotik.

Tipka nazaj me ne vrne vedno na zadnjo uporabljeno možnost/zaslon. Zakaj?

Sistem Touch Pro namesto zgodovinske logike za tipko nazaj raje uporablja hierarhično, in sicer zato, da bi za upravljanje porabili manj korakov. Raje vas vrne nazaj skozi ravni sistema, namesto da bi vas vrnil nazaj k vaši zadnji uporabljeni možnosti.

NAVIGACIJA
Zakaj ne morem spremeniti pogleda zemljevida tako, da bi bil sever na vrhu?

Na podlagi raziskav mnenja uporabnikov smo navigacijski sistem Touch Pro zasnovali tako, da je zgoraj vedno smer, v katero vozite. Velika večina uporabnikov ima raje ta pogled, saj je tako na prvi pogled lažje prepoznati cesto, po kateri se vozite. Zato smo mnenja, da uskladitev drugih zemljevidov v smeri vožnje odpravlja vso morebitno zmedo. Pogled, v katerem je smer na zgornjem delu zaslona, je vedno mogoče kombinirati s pogledom, v katerem je zgoraj sever, in sicer tako, da si ogledate preostanek poti ali celotno pot. Poleg tega je pri iskanju cilja sever vedno prikazan zgoraj, da bi prepoznali svoj položaj glede na trenutno lokacijo do cilja. Tudi ko pregledujete zemljevid, imate možnost začasnega pogleda, pri katerem je sever zgoraj.

Kako lahko izberem pogled na zemljevid v tehniki 3D na virtualnem prikazu instrumentne plošče?

Na volanu pritisnite tipko Meni in odprite meni Nastavitve. Potem izberite Nastavitve prikaza in tapnite na možnost Zemljevidi. Če se ne prikaže meni Nastavitve prikaza, preglejte podmenije, dokler ne najdete možnosti Zemljevidi. Ta bi morala biti poudarjena. Za izbiro pritisnite tipko OK. Ko se na virtualnem prikazu pojavi zemljevid, zaprite meni, tako da držite pritisnjeno levo tipko za izbiro.

Zakaj se virtualni prikaz pri vsakem potovanju privzeto vrne na prikaz instrumentne plošče?

Da bi vedno vedeli, kakšna je raven goriva v vozilu in kakšne so ravni olja ter da bi bili na tekočem glede preostalih pomembnih obvestil.

Kakšna je razlika med različnimi možnostmi prikaza poti?

Prva je vedno prikazana najhitrejša pot glede na podatke prometnih informacij v realnem času. Če se pogoji v prometu med potovanjem spremenijo, vas sistem samodejno preusmeri. Če si izberete drugo ali tretjo možnost (če sta na voljo) in se pogoji v prometu poslabšajo, vas bo sistem opozoril na hitrejšo možnost. Takrat pritisnite tipko OK in posodobili boste trenutno pot. Običajno pa ni razlike v poti med drugo in tretjo možnostjo.

Informacije o omejitvi hitrosti se občasno ne ujemajo s prikazanimi na dejanskih prometnih znakih, zakaj?

Če je vaše vozilo opremljeno s sistemom prepoznavanja prometnih znakov, se prikaže kombinacija podatkov v podatkovni zbirki na zemljevidu in vidnih prometnih znakov. V določenih situacijah pa avtomobilska kamera ne vidi dejanskih znakov. Na primer, če je prometni znak blizu križišča stranske ceste. Če vaše vozilo ni opremljeno s prepoznavanjem prometnih znakov, prikazane omejitve hitrosti temeljijo na informacijah, ki so bile na voljo, ko je bila izdelana podatkovna zbirka zemljevida. Čeprav se zelo trudimo, da bi zagotovili natančne informacije, je za spoštovanje prometnih predpisov odgovoren voznik.

Zakaj se navigacijski zemljevid neha premikati, če za povečavo uporabim gesto z dvema prstoma?

V trenutku, ko se dotaknete zemljevida, se prilagodi v način za raziskavo, kar vam omogoča, da locirate kraje in preverite pot ali promet na tem področju. Način za raziskavo ima tudi možnost, da si zemljevid ogledate tako, da je sever zgoraj. Zemljevid se bo po 60 sekundah samodejno vrnil v način za vodenje ali pa bo tako, ko pritisnete tipko za nazaj ali tapnete puščico za krmarjenje. Pogled zemljevida temelji na zadnji uporabi možnosti 2D, 3D ali satelitskega zemljevida.

Koliko zaustavnih točk lahko ustvarim za eno potovanje?

Vključno s končnim ciljem lahko ustvarite do 10 zaustavnih točk. Dodane so zaporedno v vrstnem redu, kot jih dodajate. Če želite spremeniti vrstni red točk, preprosto tapnite ikono menija v spodnjem kotu zemljevida in izberite možnost urejanja.

Lahko v načinu vodenja prilagajam, katera opozorila se pojavijo ob strani zemljevida?

Da, prilagajanje opozoril opravite v meniju Nastavitve > Nastavitve navigacije > Opozorila. Na vsako opozorilo lahko tudi tapnete in ga tako odstranite.

Why is the homescreen showing an estimated time of arrival (ETA) ... za cilj, ki ga nisem izbral?

Če ste v meniju Nastavitev navigacije omogočili možnost učenja rednih voženj, se bo sistem naučil te redne vožnje od trenutne lokacije in to, v katerem času dneva ste vožnjo opravili. Navigacijski sistem predvidi, kje je vaš potencialni cilj, in temu prilagodi predvideni čas prihoda. Če je vključena možnost rednih voženj, bo sistem predvidel čas prihoda, tudi če ne določite cilja poti, ter vas tako obveščal o možnih težavah na priljubljeni poti. Če včasih peljete do istega cilja po drugi poti, se sistem nauči tudi tega. Če se za isti cilj nauči več kot ene poti, vam sistem prikaže najhitrejšo pot in predvideni čas prihoda glede na trenutne razmere. Ob začetku vožnje bo na zemljevidu prikazana črta, a vam sistem ne bo izdajal zvočnih opozoril, kdaj in kje zaviti, saj bo predvideval, da pot poznate. Če pa se prometni pogoji poslabšajo in boste skrenili z običajne poti, vas bo sistem vprašal, ali želite, da vas vodi. To je posebej uporabno, če se nahajate na neznani lokaciji.

Koliko potovanj moram opraviti na isti cilj, preden si funkcija rednih potovanj zapomni to pot?

V splošnem sta za to potrebni dve potovanji z iste začetne točke, preden je potovanje usvojeno kot redna vožnja. Tudi trenutni čas mora biti +/-1 uro od priučenega začetnega časa poti.

Kako lahko določim cilj?

Za določitev cilja v sistemu Touch Pro obstajajo številni različni načini.
1. Če želite dostopati do zaslona možnosti namestitev cilja z začetnega zaslona, tapnite ikono Namestitev cilja na plošči za navigacijo. To vas bo pripeljalo neposredno na iskalni zaslon, kjer lahko vnesete poštno številko, naslov ali ime mesta v le eni vrstici.
2. Dvakrat tapnite ikono Navigacija na dnu zaslona na dotik. To omogoča bližnjico do zaslona nastavitve cilja. Od tu lahko izberete eno od treh možnosti: vnos naslova (vključno s poštno številko), iskanje ali cilji.
Cilji so lahko dom, nedavni cilji, priljubljeni cilji, deljeni cilji ali redne vožnje.
3. Če je na voljo redna vožnja, se bo prikazala na navigacijski plošči začetnega zaslona. Če je, glede na trenutno lokacijo in čas dneva, na voljo več rednih voženj, se bodo prikazale redne vožnje, ki so na voljo. Če tapnete na navigacijsko ploščo,
boste prispeli neposredno na redne vožnje, ki so na voljo.
4. Še ena možnost je, da izberete zaslon z zemljevidi in tapnete na tipko Meni v kotu zemljevida. Spet se bodo prikazale tri možnosti: naslov, iskanje in cilji.
5. Kraje in cilje lahko avtomobilu pošljete tudi prek aplikacije za načrtovanje poti ali spletne strani za načrtovanje poti. Kraj, ki ga shranite v načrtovanju poti, se bo v vozilu pojavil med vašimi najljubšimi cilji, takoj ko se vozilo poveže z internetom in sinhronizira cilje. Če je na zaslonu odprta navigacija, ko vozilo sprejme novi cilj aplikacije za načrtovanje poti, se bo cilj pojavil v pojavnem oknu. Če tapnete na ukaz uporabi, boste potrdili cilj v navigacijskem sistemu vozila. Kraji, ki jih nastavite za cilj prek načrtovanja poti, se pojavijo med nedavnimi cilji.

Zakaj se cilj, ki sem ga poslal vozilu, ni pojavil v navigacijskem sistemu vozila?

Cilje je mogoče prejeti le, če ima vozilo ustrezno podatkovno povezavo. V nekaterih primerih, čeprav je sistem prikazan kot povezan, je mobilno omrežje lahko preobremenjeno, kar preprečuje, da bi sistem prejel cilj. Cilji, ki jih prejme vozilo, se prikažejo samo, če boste raziskovali navigacijsko funkcijo sistema. Cilj se nato prikaže bodisi kot pot ob strani zaslona na dotik ali v potrditvenem pojavnem oknu. Če vozilo prejme cilj, v sistemu pa trenutno ne uporabljate navigacije, boste cilj našli med nedavnimi cilji.

Kako si lahko ogledam druge različice poti?

Ko izberete cilj, tapnite na Možnosti poti in si oglejte privzeto pot (na vrhu seznama), videli pa boste tudi dve alternativni poti. Izberite želeno pot in tapnite Začni za začetek vodenja.

Kako uporabim funkcijo iskanja cilja?

V iskalno polje preprosto vnesite kraj, poštno številko ali naslov. Tudi če ime kraja ali naslov vpišete nepravilno, funkcija iskanja običajno prepozna lokacijo. Če ima vaše vozilo podatkovno povezavo, bo funkcija iskanja dostopala do najnovejših informacij v oblaku in v podatkovni zbirki vašega vozila.

Kateri je najučinkovitejši način za iskanje cilja?

Če želite prihraniti čas, ko vnesete prve 3 ali 4 črke, pritisnite tipko za skrivanje tipkovnice. Prikazal se bo seznam možnih lokacij. Ko se pomikate po seznamu, se pogled zemljevida samodejno posodablja, tako da lahko preprosto vidite lokacijo v kontekstu svoje poti, cilja ali trenutnega položaja. Kliknite želeni cilj, da si na zemljevidu ogledate predogled poti. Če ima vaše vozilo podatkovno povezavo, bodo prikazane tudi slike na ravni ulice, ko bodo na voljo. Če tapnete na ikono celozaslonskega načina v kotu slike, boste povečali sliko ulice. S premikanjem slike jo lahko vrtite za 360 stopinj. Če tapnete »...«, boste dobili dodatne informacije, vključno s podrobnostmi o naslovih in nedavno objavljenimi komentarji, če so na voljo. Odvisno od vašega cilja je lahko na voljo ocena s seznama, ki temelji na komentarjih s spletne strani, kot je TripAdvisor. Če je vaš cilj parkirišče - in ima parkirišče podporo za deljenje informacij -, se bo vključil dodatni zaslon z informacijami, kjer bosta navedeni cena in razpoložljivost parkirnih prostorov. Če je aktivno navigacijsko vodenje, lahko s klikom na stran iskalnega polja poiščete drugo lokacijo blizu cilja, na primer restavracijo, kjer bi si privoščili kosilo.

Če pri metodi z vnosom naslova vnesem poštno številko, ni možnosti, da bi dodal hišno številko. Zakaj?

Možnost vnosa poštne številke poišče središčno točko znotraj te poštne številke. Vendar pa je mogoče iskati tudi po imenu ulice in hišni številki.

Zakaj se včasih prikaže ikona, ki opozarja na raven goriva, ko nastavim cilj?

S tem vas vozilo opozori, da nimate dovolj goriva, da bi dokončali potovanje, ne da bi dotočili gorivo. Če želite potovanju dodati postanek na bencinski črpalki, tapnite na ikono, ki vas na to opozarja. To bo prikazalo bencinske črpalke na poti blizu točke, kjer se boste morali oskrbeti z gorivom. To bo zagotovilo tudi bolj natančen izpis predvidenega časa prihoda.

Zakaj ploščice ob strani glavnega navigacijskega zaslona izginejo, ko se vozilo začne premikati?

Ploščice ob strani glavnega navigacijskega zaslona so namenjene temu, da vam pomagajo pri načrtovanju potovanja, preden odpeljete.

Lahko spreminjam moški in ženski glas, ki me vodi v navigacijskem sistemu?

Da, v večini jezikov lahko. Pojdite na Nastavitve > Vse nastavitve > Jeziki in tipkovnice.

Zakaj sistem ne dovoljuje, da zamenjam trenutni cilj z novim in poiščem nov cilj, če uporabljam navigacijski sistem v načinu vodenja?

Odločili smo se, da bi možnost nadomestitve vnosa trenutnega cilja - glede na ocene stopnje pogostosti uporabe tega scenarija - nepotrebno dodatno zapletla navigacijo. Najbolj preprost način za vnos novega cilja je preklic starega v meniju navigacije in določitev novega cilja.

Zakaj je treba pri vnosu naslova vedno vnesti ime mesta pred vnosom imena ulice?

Da bi hitreje našli ulico, ki jo iščete. V številnih mestih se namreč pojavljajo enaka imena ulic. Če vnesete najprej mesto, se zmanjša število možnih imen ulic. Imena krajev in naslove pa lahko z možnostjo iskanja vnašate tudi v eno vrstico.

Kako se posodabljajo zemljevidi v vozilih Land Rover?

Večino zemljevidov je v vozilo naložil že prodajalec. Novi zemljevidi bodo na voljo do štirikrat letno, odvisno od vaše regije. Posodobitve zemljevidov lahko prenesete na ključ USB prek računalnika z operacijskim sistemom Windows ali iOS z orodjem za prenos, ki je na voljo na spletni strani LandRover.com/navigation. Posodobitev sistema zemljevidov vašega vozila običajno traja od 10 do 15 minut, potem ko ste posodobitve naložili na ključ USB. Ključ USB mora biti formatiran v sistemu FAT32. Pri znamki Land Rover priporočamo uporabo ključa USB 3.0 s pomnilnikom 32 GB ugledne blagovne znamke. Motor vozila MORA biti v teku skozi celoten proces posodobitve. Če je posodobitev zemljevidov prekinjena, lahko sistem ostane brez zemljevidov, kar zahteva ponoven zagon postopka. Za več podrobnosti obiščite spletno stran LandRover.com/navigation.

Kako lahko preverim, katere države pokrivajo zemljevidi v vozilu?

V meniju Navigacija pojdite na Nastavitve > Nastavitve navigacije > Naloženi zemljevidi. Države, za katere imate zemljevide, najdete na seznamu.

KLIMATSKA NAPRAVA
Masažni sedeži se samodejno vključijo, kako to preprečim?

Morda ste slučajno omogočili samodejno aktiviranje masažne funkcije. Pojdite na Nastavitve > Vse nastavitve > Možnosti > Sedeži > Samodejna masaža.

Kako dolgo traja masažni program?

Popoln masažni program traja 10 minut.

TELEFON
Kako lahko z vozilom seznanim svoj telefon s tehnologijo Bluetooth?

Če z vozilom trenutno ni seznanjen ali nanj priključen noben telefon, bo na zaslonu pisalo »tapnite za povezavo s telefonom«. Preprosto tapnite besedilo in sistem je pripravljen za seznanjanje s tehnologijo Bluetooth. V telefonu pojdite v meni za seznanjanje Bluetooth in poiščite svoje vozilo. Glede na model telefona, ki ga uporabljate, lahko sistem Touch Pro in/ali telefon zahteva, da potrdite, ali se koda ujema s povezavo. Morda boste pozvani, da potrdite nalaganje stikov telefona in fotografij stikov (kjer je funkcija podprta).

Ali si lahko prenesene stike oziroma fotografije ogledajo vsi, ki imajo dostop do vozila?

Ne, sinhronizirani stiki bodo vidni le, ko bo vaš telefon povezan z vozilom.

Koliko naprav s tehnologijo Bluetooth je mogoče povezati ali seznaniti?

Seznanite lahko do 10 naprav s tehnologijo Bluetooth. Istočasno sta lahko povezana en telefon in ena naprava za predvajanje medijev. Če pa je vaš telefon povezan kot telefon in kot naprava za predvajanje medijev, hkrati ni mogoče uporabljati še druge naprave. Prva naprava, ki jo seznanite s sistemom Touch Pro, bo označena kot primarna naprava, razen če spremenite nastavitve. Pojdite na Nastavitve > Vse nastavitve > Funkcije > Bluetooth > Seznanjene naprave > in kliknite napravo, ki jo želite spremeniti.

Kako iščem stike iz svojega telefonskega imenika?

Na glavnem zaslonu telefona izberite Imenik. Tapnite iskalno polje na vrhu zaslona v imeniku, če želite odpreti tipkovnico in začeti iskati želeni stik. Med vnašanjem se seznam rezultatov samodejno posodobi. Če si želite ogledati možnosti, kliknite polje Rezultati. Če želite, da je hkrati vidnih največ možnih stikov, lahko umaknete iskalno polje in namesto 4 stikov vidite 5 stikov.
Še ena možnost je, da na volanu pritisnete tipko za prepoznavanje glasu in številko pokličete z glasovnim ukazom. Na primer:
»Pokliči Davida Smitha.«
»Pokliči mobilno številko Davida Smitha.«
»Pokliči 01234987654.«

Zakaj je ikona telefona še vedno vidna, ko sem na zaslonu za prikaz telefona?

Če ste s sistemom Touch Pro povezali več kot en telefon, lahko na to ikono tapnete in zamenjate napravo za klicanje/prejemanje klicev.

Zakaj se vozilo ne spomni mojega telefona s tehnologijo Bluetooth in se samodejno ne poveže z njim?

Najverjetneje ste v nastavitvah tehnologije Bluetooth v napravi onemogočili funkcijo samodejnega povezovanja.

Lahko sistem Touch Pro prebere prejeta sporočila SMS in e-sporočila?

Telefone z operacijskim sistemom Windows lahko nastavite tako, da berejo besedilna sporočila in odgovarjajo nanje, če je prek tehnologije Bluetooth povezana kompatibilna naprava. Ta funkcija trenutno še ni na voljo za telefone z operacijskim sistemom Android in iOS.

MEDIJI
So pri funkcijah radia priljubljeni programi podobni prednastavljenim?

Da, priljubljeni radijski programi so zbrani v en seznam vaših priljubljenih radijskih programov, ne glede na modulacijo, npr. FM, AM DAB ipd., saj je s tem olajšano iskanje najljubših postaj. (V predhodnih sistemih je bilo treba zamenjati radijske modulacije, preden ste izbrali prednastavljene programe.) Svoje najljubše radijske postaje lahko dodate tudi kot bližnjico na enem od svojih začetnih zaslonov. Druga možnost je, da pritisnete tipko za prepoznavanje glasu na volanu in z glasovnim ukazom poiščete želeno postajo.

Kako dodam radijsko postajo med priljubljene?

Na zaslonu trenutno predvajane postaje ali na iskalnem seznamu radijskih postaj tapnite na zvezdico. Ko se obris zvezdice spremeni v polno obarvano zvezdico, to pomeni, da je postaja dodana med priljubljene. Postaje so na seznamu navedene po vrstnem redu dodajanja.

Lahko spremenim vrstni red priljubljenih postaj?

Da. Pritisnite ikono za urejanje na spodnjem delu zaslona, potem pa tapnite in povlecite postajo na nov položaj na seznamu. (To lahko storite le, če vozilo miruje.)

Kako postajo odstranim s seznama priljubljenih postaj?

Tapnite na zvezdico; ko se spremeni v prejšnjo obliko (le obris zvezdice), te postaje ne bo več na seznamu priljubljenih postaj.

Izbral sem pogled digitalnega listanja, zakaj so skladbe še vedno navedene na seznamu?

Pogled digitalnega listanja podpira le satelitski radio Sirius XM (samo v ZDA in Kanadi), knjižnico medijev in ključ USB.

Kako preklapljam med radijskimi postajami, ko sem v oddelku medijev?

V oddelku medijev lahko povlečete prst levo ali desno po sredini zaslona na dotik in tako spreminjate radijske postaje, TV-kanale ali skladbe, ki jih predvajate.

Lahko prenašam vsebino zgoščenk v medijsko knjižnico sistema Touch Pro?

Da, vgrajena podatkovna zbirka Gracenote prepozna informacije o skladbi, albumih in umetnikih. Ko vstavite zgoščenko, se poleg nadzorne plošče predvajanja prikaže ikona, ki vam omogoča, da zgoščenko prenesete.

Ali je mogoče podatkovno zbirko Gracenote posodobiti, da bi prepoznala tudi nove albume?

Za informacije o posodabljanju programske opreme povprašajte pri prodajalcu vozil.

Kako so postaje FM organizirane v knjižnici medijev?

Ko na radijskem zaslonu trenutnega predvajanja izberete možnost Najdi, se bo prikazal seznam vseh dostopnih postaj FM po njihovih frekvencah. Če pa želite seznam prilagoditi po imenih postaj, lahko to opravite v nastavitvah radia.

Ali lahko v vozilu gledam več kot en TV-kanal?

Glede na specifikacije vašega vozila in kakovost sprejemanja je mogoče gledati do tri kanale hkrati. Več televizijskih anten, ki se nahajajo v vozilu, omogoča ogled enega kanala na levem zadnjem zaslonu, drugega na desnem zadnjem zaslonu in tretjega na sprednjem zaslonu na dotik. Na sprednjem zaslonu na dotik lahko televizijo gledate le, ko vozilo miruje. Takoj ko se začne vozilo premikati, bo slišen samo zvok. Če gledate le en televizijski kanal, pa se signal iz več anten združi in zagotavlja močnejši signal ter izboljša kakovost slike.

Zakaj se DVD, ki ga vstavim v pogonsko režo, ne predvaja samodejno?

Da bi se izognili prekinitvi predvajanja medija, ki se trenutno predvaja. Ta funkcija je še posebej uporabna za vozila, opremljena s sistemom za zabavo za zadnje sedeže. V tem primeru lahko sliko DVD-ja predvajate na zadnjih zaslonih, zvok pa se predvaja prek brezžičnih slušalk.

Ko na zaslonu predvajam medije in pritisnem gumb za izklop, se zaslon ne izklopi, namesto tega se prikaže začetni zaslon. Zakaj?

Začetni zaslon se samodejno prikaže, da bi lažje dostopali do drugih funkcij.

Ali lahko nadzorujem in spremljam vsebino na zadnjih zaslonih iz sprednjega dela kabine?

Da, na sprednjem zaslonu na dotik izberite predvajanje medijev in tapnite možnost Mediji zadaj. Zdaj lahko vidite, kaj se trenutno predvaja. S tega zaslona lahko sovoznik tudi spremeni medijske vire in/ali kanale/postaje/skladbe, odvisno od vira, ki ga uporabljate. Voznik lahko tudi za celotno kabino določi poslušanje zvoka, ki se predvaja v sistemu zabave za zadnje sedeže. V tem primeru bodo imeli potniki v drugi vrsti popoln nadzor nad glasnostjo zvoka v kabini. Upoštevajte, da imajo lahko samo sprednji ali zadnji potniki hkrati dostop do nadzora glasnosti. Glasnosti ni mogoče hkrati prilagajati iz prve in druge vrste sedežev v vozilu.

Kakšna je funkcija tipke za zaklepanje na nadzornem zaslonu za predvajanje medijev v drugi vrsti?

Tipka zaklene daljinski upravljalnik in prepreči uporabnikom v zadnjem delu vozila, da spreminjajo kanal ali glasnost. Ta funkcija je posebej priročna, če v vozilu vozite majhne otroke.

Ali lahko izklopim/prilagodim glasnost zvoka iz zadnjega dela vozila?

Če se zvok predvaja prek zvočnega sistema vozila, lahko potnikom v drugi vrsti zagotovite nadzor nad zvokom v kabini. Za nastavitev ali utišanje glasnosti, če je to potrebno, lahko uporabite daljinski upravljalnik. Če medije v drugi vrsti poslušate prek brezžičnih slušalk, se ob strani slušalk nahaja gumb za nadzor glasnosti.

Katere funkcije so na voljo v novem sistemu za zabavo na zadnjih sedežih?

Funkcije sistema za zabavo na zadnjih sedežih vključujejo:
Dva 10,2-palčna zaslona v ločljivosti HD z razmerjem zaslona 16 : 9, ki ju lahko skrijete, ko nista v uporabi
Popolnoma novo oblikovanje uporabniškega vmesnika
Široka paleta možnosti za povezavo različnih naprav, kot so pametni telefoni ali tablice:
Dve vtičnici USB 3.0
Ena vtičnica HDMI
Ena dvonamenska vtičnica HDMI/MHL
Nadzor vseh medijev na zaslonu, klimatske naprave in ogrevanih/hlajenih sedežev (odvisno od specifikacij vozila)
Nadzorne kontrole, s katerimi potniki na sprednjih sedežih lahko nadzirajo uporabo
Brezžične slušalke s podporo za virtualni okoljski zvok Dolby
Novi navigacijski sistem (ni na voljo na Japonskem) omogoča naslednje zmožnosti:
Polne informacije o stanju potovanja
Popolna možnost iskanja in brskanja po zemljevidu (spletno iskanje, če ima vozilo mobilno podatkovno povezavo)
Satelitske slike (potrebna je podatkovna povezava)
Funkcija, ki potnikom v drugi vrsti omogoča, da vozniku predlagajo cilje

Zakaj se zvok, če uporabljam aplikacije InControl, predvaja prek zvočnika telefona z operacijskim sistemom Android in ne prek zvočnega sistema vozila?

Telefoni z operacijskim sistemom Android morajo biti s sistemom Touch Pro povezani prek tehnologije Bluetooth in prek povezave USB.

Kakšne zmogljivosti so lahko ključi USB?

Sistem bere zmogljivost do 128 GB. Preden uporabite kateri koli ključ USB, ga morate formatirati v sistem FAT32. Pred formatiranjem shranite vse podatke, ki so na ključu USB, saj ta postopek vse podatke izbriše.

Ali lahko uporabljam prenosne trde diske?

Tega ne priporočamo, ker se poraba energije pri takšnih diskih znatno razlikuje.

Katere medijske formate podpira predvajanje glasbe in videoposnetkov?

Sistem Touch Pro podpira širok nabor zvočnih in video formatov, vključno z:
Zvočni formati: AAC, Dolby, DTS, FLAC, MPEG 1, 2, 3, WMA, PCM, WAV, Apple Lossless
Video formati: AVI, DV, 1, 2, 4 vključno z DivX, Xvid in QuickTime, H.263, H.264, WMV, MKV

Je podprt sistem USB 3.0?

Je.

NAZAJ NA PODPORO INCONTROL

Pri opremi InControl so določene opisane funkcije lahko del dodatne opreme ter odvisne od tržišča in pogonskega sklopa. Prosimo, da podatke preverite na lokalizirani spletni strani znamke Land Rover ali se posvetujete s prodajalcem vozil Land Rover in se pozanimate o pogojih, ki veljajo v vaši državi. Nekatere funkcije so pogojene s sklenitvijo pogodbe za prenos podatkov in primerno kartico SIM, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval prodajalec. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod.

PODPORA LAND ROVER INCONTROL
O STORITVAH INCONTROL
InControl je paket storitev in aplikacij, ki vas povezujejo z vašim vozilom ter vas neopazno in varno povežejo tudi z zunanjim svetom.
IZVEDITE VEČ
KONTAKTIRAJTE NAS
Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja ali vam povedali več o storitvah InControl.
KONTAKTIRAJTE NAS
POGOJI UPORABE
Ko se registrirate za aplikacijo Protect ali začnete uporabljati sistem Touch Pro ali aplikacije InControl, boste morali sprejeti naše pravne pogoje in politike. Več informacij najdete spodaj:
OGLEJTE SI POGOJE UPORABE
POGOJI UPORABE
Dostopite do dokumentov o pogojih uporabe in politike zasebnosti sistema Land Rover InControl.
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
NAJDITE PRODAJALCA
Najdite najbližjega prodajalca vozil Land Rover.