OBLIKOVANJE

  VSESTRANSKOST

  TEHNOLOGIJA

  • INFORMACIJE IN ZABAVA
   INFORMACIJE IN ZABAVA

   Če z vozilom povežete svoj pametni telefon, boste prejemali številne dodatne informacije, hkrati pa se boste tudi zabavali. Z 10-palčnim zaslonom na dotik navigacijskega sistema Navigation Pro z deljenim zaslonom, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko nadzorujete svojo pot, medtem ko sovoznik gleda DVD. Z aplikacijami InControl pa lahko svoj pametni telefon povežete s sistemom vozila in prek zaslona na dotik nadzorujete združljive aplikacije, na zvočnem sistemu Meridian™ pa predvajate glasbo.

  • INOVACIJE
   INOVACIJE

   2,0-litrski 4-valjni bencinski motor Si4 ima zmogljivost 240 KM, kar zagotavlja največjo učinkovitost, zmogljivost in ekonomičnost porabe goriva s stalno spremenljivim sistemom dvigalnega ventila v kombinaciji s časovnim zamikom odmika gredi. Dizelske različice so na voljo s 150 KM in 180 KM.

  • ZMOGLJIVOST NA CESTI
   ZMOGLJIVOST NA CESTI

   Prilagodljivi tempomat vzdržuje stalno hitrost na daljših potovanjih in varnostno razdaljo z vozili pred vami. Prilagodljiva dinamika zagotavlja optimalno ravnotežje med vožnjo in nadzorom, vektoriranje navora pa vam omogoča nadzorovano zavijanje. Skupaj omogočajo povezano, varno vožnjo.

  • TERENSKA ZMOGLJIVOST
   TERENSKA ZMOGLJIVOST

   V osnovi vsakega Land Roverja je čista zmogljivost, ki vam omogoča, da se čez najzahtevnejše terene prebijete z največjo lahkoto. Naše zaščitene tehnologije - od odziva na teren do sistema za nadzor spusta - vam zagotavljajo, da boste enako samozavestni pri terenski in cestni vožnji.

  • POMOČI VOZNIKU
   POMOČI VOZNIKU

   Naše pomoči vozniku vam z nadzorom in pomočjo v določenih situacijah omogočajo, da se osredotočite le na cesto. Nadzor mrtvega kota vas na primer opozarja na vozila, ki se vam približujejo iz katere koli strani, prepoznavanje prometnih znakov vam s prikazovanjem določenih prometnih znakov na nadzorni plošči omogoča, da se še hitreje odzovete na omejitve, skupek tehnologij za lažje parkiranje pa vam zagotavlja parkiranje brez stresa.

  • UDOBJE IN PRIROČNOST
   UDOBJE IN PRIROČNOST

   V naših vozilih so nameščeni najnovejši sistemi za ogrevanje in hlajenje, ki vam in vašim potnikom zagotavljajo popolno udobje. Ne glede na to, s čim vam bo postreglo vreme, boste na cilj prispeli sproščeni in sveži.

  UDOBJE IN PRIROČNOST

  Zmogljivost

  PREIZKUŠEN DO SKRAJNOSTI

  • VZMETENJE
   VZMETENJE

   Vozilo Range Rover Evoque bo težko bolj izpopolniti, kot smo ga. Da bi zagotovili neprimerljivo obsežnost dinamične zmogljivosti tako na cesti kot pri terenski vožnji, smo na svoji najnovejši preskusni ploščadi ponazorili, kako bi bilo, če bi bil Range Rover Evoque deset let izpostavljen najzahtevnejšim razmeram pri vožnji.

  • HITROST VETRA
   HITROST VETRA

   V klimatski komori lahko poustvarimo nekatere najbolj zahtevne vetrovne razmere, ki jim bo vozilo Range Rover Evoque izpostavljeno. To niso zgolj viharni vetrovi s hitrostjo do 240 km/h, ampak tudi visoke temperature ozračja in situacije z nizkim pretokom zraka. Resnično zmogljivost sistemov lahko namreč preskusimo le, če so izpostavljeni skrajnim mejam.

  • VROČE IN HLADNO OKOLJE
   VROČE IN HLADNO OKOLJE

   V resničnih vremenskih pogojih in svojih klimatskih komorah vozila zamrznemo do -40 °C in jih »zapečemo« do 50 °C. Tako lahko ključne funkcije in sisteme prilagodimo svojim zahtevnim standardom. S tem zagotovimo, da tudi na najbolj oddaljenih gorah in puščavah potujete udobno in povezano s preostankom sveta.

  • TERENSKA VOŽNJA
   TERENSKA VOŽNJA

   Vse od zamrznjenih tal Arjeploga na Švedskem do neprizanesljivega dubajskega peska zagotavljamo, da je naša legendarna terenska zmogljivost prisotna v vsakem vozilu. Prototipe izdelujemo na podlagi testiranj približno 8500 km dolgih najbolj zahtevnih terenskih poti.

  ZMOGLJIVOST

  TRAJNOST

  Ekološka naravnanost vozila Range Rover Evoque izhaja iz celovitega pristopa k zmanjšanju vpliva na okolje skozi celotno življenjsko dobo vozila.

  • NAPREDNI LAHKI MATERIALI
   NAPREDNI LAHKI MATERIALI

   Evoque je najlažje vozilo Land Rover, saj smo povsod uporabili materiale, ki so mu zmanjšali težo, med drugim prednji opornik in aluminijast pokrov motorja. Tudi lepljeno vetrobransko steklo zmanjša težo ter pripomore k manjši porabi goriva in povečani zmogljivosti.

  • TEHNOLOGIJA STOP/START
   TEHNOLOGIJA STOP/START

   Vsi motorji imajo nameščen inteligentni sistem tehnologije Stop/Start, ki samodejno ugasne motor, kadar mirujete, in ga zažene takoj, ko sprostite pedal za zavoro ali ko pri ročnem menjalniku pritisnete pedal sklopke. To pripomore k zmanjšanju porabe goriva in zmanjšanju izpustov CO2.