Infotainment

  • DIGITALNI SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA MERIDIAN™
   DIGITALNI SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA MERIDIAN™

   Land Rover se je povezal s podjetjem Meridian™, vodilnim svetovnim proizvajalcem visoko zmogljive avdiotehnologije in digitalne obdelave zvoka, ki je za novo vozilo Range Rover Evoque razvil napredne zvočne sisteme. Digitalni sistem prostorskega zvoka Meridian™ (825 W) ima 16 zvočnikov in nizkotonca z dvema kanaloma pri različici Coupe in različici s petimi vrati. Kabriolet se ponaša z Digitalnim sistemom prostorskega zvoka (660 W), ki ima 12 zvočnikov in nizkotonca z dvema kanaloma. Oba sistema proizvajata kristalno čiste visoke tone in bogate, globoke base, ki se razlegajo po vsej kabini. Glasbo boste poslušali točno tako, kakor si želite.

  • INCONTROL TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH PRO

   InControl Touch Pro, strojna oprema nove generacije, s svojo programsko opremo povzdiguje povezljivost in zabavo v vozilu Range Rover Evoque na povsem novo raven. InControl Touch Pro je najbolj napredni večpredstavitveni sistem, ki ga je Land Rover kdaj koli ponudil svojim kupcem. Odzivni 10-palčni zaslon na dotik podpira gib potega in razširjanja za povečavo ter omogoča najbogatejšo avdio-vizualno izkušnjo. Da bi še dodatno obogatili izkušnje, pa je tu še popolnoma prilagodljiv začetni zaslon kot tudi naravni nadzor z glasom.

  • DVOJNI POGLED
   DVOJNI POGLED

   Sistem dvojnega pogleda* omogoča, da voznik in sovoznik gledata povsem neodvisne vsebine na 10-palčnem zaslonu na dotik. Voznik lahko na primer uporablja sistem satelitske navigacije, sovoznik pa medtem gleda DVD ali TV. Vključene so tudi digitalne brezžične slušalke WhiteFire®.

  • INCONTROL CONNECT IN CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT IN CONNECT PRO

   Dodatni tehnološki svežnji dodatno povečajo povezljivost in priročnost vašega vozila. Aplikacije InControl in Remote Premium vam omogočajo, da še izboljšate tehnološko izkušnjo v vašem vozilu Range Rover Evoque, in sicer s pomočjo aplikacij za pametne telefone in 10-palčnim zaslonom na dotik. Z dostopno točko Wi-Fi in funkcijami storitev InControl Pro ste povezani z zunanjim svetom. Naj gre za posel ali zabavo, vaše življenje bo vsekakor lažje.

  • SPOTIFY ZA APLIKACIJE INCONTROL
   SPOTIFY ZA APLIKACIJE INCONTROL

   Aplikacija Spotify za aplikacije InControl vam je na voljo pri paketih za še boljšo povezljivost InControl Connect in Connect Pro in vam omogoča, da na poti uživate v knjižnici z več kot 30 milijoni pesmi. Aplikacijo smo ustvarili pri Land Roverju v partnerstvu s Spotifyjem in je posebej optimizirana za zaslon na dotik v vašem vozilu Range Rover Evoque - aplikacija je enako preprosta in zabavna kot Spotify na vašem pametnem telefonu. Iščete in brskate lahko po skladbah, postajah in predlogih, ustvarjate sezname skladb in odstopate do knjižnice skladb, ki jih imate na svojih nosilcih podatkov.

  • STORITVE INCONTROL PRO
   STORITVE INCONTROL PRO

   Storitve InControl Pro so na voljo kot del paketa InControl Connect Pro Pack in še povečajo zmožnosti za informiranje in zabavo ter vam zagotavljajo še bolj povezano izkušnjo. Sistem sestavljata dostopna točka Wi-Fi in podatkovna povezava, ki vam omogočata nadgradnje v realnem času, prikaz slik ulic in spletno iskanje, kar še izboljša sistem InControl Touch Pro.

  Inovacije

  • MOTOR INGENIUM
   MOTOR INGENIUM

   Naš novi motor je zasnovan in izdelan tako, da zagotavlja lahkotno zmogljivost, večjo učinkovitost in neprimerljivo prefinjenost. Za kar 20 kg lažji od prejšnjih pogonskih sklopov je na voljo s 150 KM in 180 KM, dvokolesnim ali štirikolesnim pogonom in možnostjo izbire med 6-stopenjskim ročnim in 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Notranje trenje je za prepričljivejših 17 % nižje kot pri predhodnih dizelskih motorjih, servisni intervali pa so pri modelih s štirikolesnim pogonom podaljšani s 25.000 na 33.000 km.

  • LAHKO VZMETENJE
   LAHKO VZMETENJE

   Napredna tehnologija vzmetenja iz aluminija in lahkega jekla zmanjšuje hrup, preden le-ta po udarcu pride do kabine. Sistem prav tako zagotavlja, da se valovite površine občuti, kot bi bile zglajene, tako da ne začutite povratnega udarca v rokah in na podvozju vozila.

  Zmogljivost

  • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
   PRILAGODLJIVA DINAMIKA

   Prilagodljiva dinamika zagotavlja optimalno ravnotežje med vožnjo in nadzorom. To se s pomočjo nadzora gibanja vozila dogaja vsaj 1000-krat na sekundo, pri tem pa glede na vaše odzive ali narek ceste, prilagodi nastavitve blažilnikov med mehkimi in čvrstimi. To se zgodi skoraj v istem trenutku, da bi se zmanjšalo nagibanje karoserije, zagotovil boljši nadzor in bolj mirna vožnja. Poleg tega zaznava tudi terenske razmere in ustrezno prilagodi blaženje.

   Sestavite si svojega
  • VEKTORIRANJE NAVORA PRI ZAVIRANJU
   VEKTORIRANJE NAVORA PRI ZAVIRANJU

   Ta sistem pri zaviranju izboljša okretnost in stabilnost vozila. Sistem nenehno uravnava porazdelitev navora na vsa štiri kolesa, bodisi pri cestni ali terenski vožnji. Sistem lahko tudi poveča hitrost obračanja in zmanjša podkrmiljenje z uporabo zavore na notranji strani zadnjega kolesa ter s tem poveča navor na zunanjem kolesu, s čimer pripomore k večji stabilnosti.

   Sestavite si svojega
  • 9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK
   9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK

   Izjemno lahki in kompaktni 9-stopenjski samodejni menjalnik omogoča optimalno porabo goriva in nadzor izpustov CO2, hkrati pa tudi večji nadzor pri pogojih vožnje z manjšim oprijemom. Oziroma pri vleki tovora, in sicer s posebej izdelano izjemno nizko prvo prestavo. Menjalnik je zelo robusten in odlično dopolnjuje terenske zmogljivosti vozila, hkrati pa nudi zgledne ravni prefinjenosti in učinkovitosti.

   Sestavite si svojega
  • AKTIVNI POGONSKI SKLOP
   AKTIVNI POGONSKI SKLOP

   Pri motorjih TD4 s 180 KM in motorjih Si4 vam ta sistem pomaga tako na urejenih cestah kot pri terenski vožnji. V številnih situacijah lahko izključi pogon zadnjih koles in s tem zmanjša porabo goriva. Če pride do spremembe v podlagi ali če nenadoma pospešite, sistem neopazno in brezhibno, v le 300 milisekundah, spet vključi pogon na vsa štiri kolesa. Prikaz na zaslonu na dotik zagotavlja, da imate vedno vse pod nadzorom.

   Sestavite si svojega

  Zmogljivost

  • ŠTIRIKOLESNI POGON (4WD)
   ŠTIRIKOLESNI POGON (4WD)

   Štirikolesni pogon je pri vozilih Range Rover Evoque resnično na dosegu roke pri 2,0-litrskih dizelskih motorjih s 150 KM in 180 KM ter 2,0-litrskih bencinskih motorjih Si4. Z izolacijo pod prednjimi in zadnjimi okvirji, trdo lupinasto karoserijo in tehnologijami, kot je inteligentni sistem štirikolesnega pogona, se lahko na terensko vožnjo odpravite še bolj samozavestno.

  • NADZOR ZA VSE TERENE
   NADZOR ZA VSE TERENE

   Sistem nadzora za vse terene (ATPC) pri zelo nizkih hitrostih (med 1,8 km/h in 30 km/h) vozniku pomaga ohranjati stalno hitrost pri izzivalnih pogojih, tako da se lahko osredotočite na krmiljenje in najdete pot skozi ovire. Omogoča vam celo, da mirno in brez stresa premagate površine z izjemno malo oprijema, kot so led, sneg ali mokra trava.

  • ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)
   ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)

   Odziv na teren zmožnosti vozila povzdigne na nove ravni. Odziv sistemov motorja, menjalnika, diferencialov in šasije prilagaja, da kar se da izboljšajo voznost, udobje in oprijem ne glede na teren, po katerem vozite. Izbrati morate le način, ki odgovarja zunanjim pogojem: običajna vožnja, vožnja po travi/gramozu/snegu, blatu in koreninah ter pesku. Vozilo vedno zagotavlja samozavestno vožnjo.

  • SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
   SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

   Land Roverjev patentirani Sistem za nadzor spusta (HDC) je del serijske opreme pri vseh vozilih s štirikolesnim pogonom (4WD). Vozniku pomaga pri nadzorovanih spustih po težavnih strminah, s tem da ohranja stalno hitrost in ločeno zaviranje za vsako kolo posebej. Sistem samodejno deluje tako, da upočasni vozilo in ohrani hitrost glede na izbrano prestavo in položaj stopalke za plin.

  • ZAZNAVANJE VIŠINE VODE
   ZAZNAVANJE VIŠINE VODE

   Počutite se varnejše, ko prečkate potok, plitvino ali nemirne poplavne vode. Zaznavanje višine vode meri globino vode s tipali, ki se nahajajo pod vzvratnimi ogledali na vratih, in v realnem času nudi informacije o globini vode glede na vozilo. Ti podatki in največja zmogljivost bredenja se izpisujejo na zaslonu na dotik in vam omogočajo, da se v vsakem trenutku pravilno odzovete.

  • POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA
   POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA

   Podobno kot sistem za pomoč pri speljevanju v klanec vam sistem pomaga, da vozilo ne pospeši prehitro, ko se spuščate navzdol. Če se vozilo ustavi in speljuje na klancu, sistem drži zavoro, preden jo postopoma sprosti, ko odpeljete naprej.

  Pomoč vozniku

  • POPOLNA POMOČ PRI PARKIRANJU
   POPOLNA POMOČ PRI PARKIRANJU

   Sistem omogoča, da sta paralelno in bočno parkiranje preprostejša kot kdaj koli prej, in sicer tako, da vaše vozilo usmeri na primerno parkirno mesto. Izberete le pravo prestavo in nadzirate hitrost vozila z zavorami ter stopalko za plin. Sistem vam pomaga tudi zapeljati s parkirnega prostora, in sicer tako, da vam olajša vaše manevre. Pri napredku vam pomagajo tudi grafike in obvestila.

  • SISTEM KAMER Z VSEH STRANI VOZILA
   SISTEM KAMER Z VSEH STRANI VOZILA

   Sistem prostorskih kamer zagotavlja skoraj 360° pogleda, saj ima na voljo pet kamer, ki mu omogočajo različne poglede okrog vozila. Sistem vam pomaga pri parkiranju in je kot nalašč za bolj zahtevne vozne naloge, kot je vleka gliserja ali prikolice za konje. Poleg možnosti istočasnega prikaza več različnih pogledov, lahko s pomočjo te tehnologije tudi približujete ali oddaljite sliko ter tako vidite objekte in kote, ki jih s prostim očesom ne bi.

  • NADZOR MRTVEGA KOTA
   NADZOR MRTVEGA KOTA

   Nadzor mrtvega kota vas opozarja na vozila za vami ali vozila, ki se vam hitro približujejo, in sicer z malo opozorilno lučko na zunanjem vzvratnem ogledalu. Odkrivanje prometa za vozilom vas s pomočjo zvočnih in vizualnih signalov opozori na nevarno bližanje vozil, s katere koli strani vašega vozila, tako da veste, kaj se dogaja za vami, tudi če imate oviran pogled.

  • POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU Z NADZOROM STANJA VOZNIKA
   POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU Z NADZOROM STANJA VOZNIKA

   Pomoč pri ohranjanju voznega pasu zazna, kdaj se vaše vozilo nenamerno premakne iz voznega pasu in vas nežno usmeri nazaj. Nadzor nad stanjem voznika zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.

  • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT
   PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

   Ko vozite po avtocesti ali potujete v gostem prometu, bo sistem ohranjal varno razdaljo med vašim vozilom in vozilom pred vami, če bi to slučajno upočasnilo ali se ustavilo. Ko vozilo pred vami pospeši, pospeši tudi Range Rover Evoque.

  • PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV
   PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

   Sistem prepoznavanja prometnih znakov vas obvešča o posameznih znakih ob cesti, prikazujejo pa se na nadzorni plošči, kjer so jasno vidni ali pa so vidni kot del prikaza na vetrobranskem steklu, če je na voljo. Sistem zaznava znake za omejitev hitrosti (tudi razne znake nad cesto) in prometne znake za dodatno informiranost, kot so na primer znaki za zmanjšanje hitrosti v primeru mokre ceste.

  Udobje in priročnost

  • SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA
   SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA

   Samodejno odpiranje vrat prtljažnika je možnost, ki vam omogoča, da prtljažnik odpirate in zapirate tudi, kadar se nahajate izven vozila, ne da bi se pri tem morali dotakniti vozila ali ključa. Če vozilo v svoji bližini zazna ključ, lahko prtljažnik odprete z nežno brco pod senzorje na obeh straneh prtljažnika.

   Sestavite si svojega
  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Poenostavite svoje življenje s sistemom Homelink®. Univerzalni oddajnik je mogoče programirati tako, da nadzira do tri brezžične sisteme, kot so garažna vrata, vhodna vrata ali razsvetljava, in sicer doma ali v pisarni. Izgubljeni daljinski upravljalniki niso več problem.

   Sestavite si svojega
  • PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA NOTRANJA OSVETLITEV
   PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA NOTRANJA OSVETLITEV

   S prilagodljivo ambientalno osvetlitvijo lahko spreminjate barve in sence notranjosti kabine, da povsem ustrezajo vašemu razpoloženju. Na voljo vam deset barv, celoten spekter od bele barve Ice White do rdeče Racing Red.

   Sestavite si svojega
  • KLIMATSKA NAPRAVA
   KLIMATSKA NAPRAVA

   Sistem ima senzor zraka, ki nadzira vlažnost, ravni smoga in vremenske skrajnosti. Zračniki, ki so nameščeni po vsej kabini, vam omogočajo, da primerno prilagodite notranjo temperaturo. Ne glede na to, kje sedijo vaši potniki, se bodo počutili zelo udobno.

   Sestavite si svojega