INFORMACIJE IN ZABAVA

  • SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA MERIDIAN™
   SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA MERIDIAN™

   Proizvajalec vozil Land Rover se je povezal s podjetjem Meridian™, vodilnim svetovnim proizvajalcem visokozmogljive zvočne tehnologije in digitalne obdelave zvoka, ki je za vozilo Range Rover Evoque razvilo napredne zvočne sisteme. Digitalni sistem prostorskega zvoka Meridian™ (825 W), ki je na voljo kot dodatna oprema, ima 16 zvočnikov in nizkotonca z dvema kanaloma, iz katerih se vijejo kristalno čisti visoki toni in bogati, globoki basi, ki se razlegajo po vsej kabini. Glasbo boste poslušali točno tako, kakor si želite.

   RAZIŠČITE MERIDIAN
  • TOUCH IN TOUCH PRO
   TOUCH IN TOUCH PRO

   InControl je naš paket naprednih tehnologij, ki ohranja vaše digitalne povezave in vas brezhibno in varno poveže z vašim vozilom, tudi če se nahajate kje drugje. Sistema je mogoče še izboljšati z njunima paketoma za izboljšano povezljivost: Connect in Connect Pro.

  • DELJENI ZASLON
   DELJENI ZASLON

   Sistem deljenega zaslona* omogoča, da voznik in sovoznik gledata povsem neodvisne vsebine na 10-palčnem zaslonu na dotik. Voznik lahko na primer uporablja sistem satelitske navigacije, sovoznik pa medtem gleda DVD ali TV. Vključen je tudi komplet digitalnih brezžičnih slušalk WhiteFire®.

  • CONNECT IN CONNECT PRO
   CONNECT IN CONNECT PRO

   Dodatni tehnološki svežnji še povečajo povezljivost in priročnost vašega vozila. Aplikacije InControl prek aplikacij za pametne telefone izboljšajo vašo izkušnjo v avtomobilu. Vključena je tudi nova aplikacija Spotify, ki vaše življenje obogati z več kot 30 milijoni pesmi. Prek zaslona na dotik z izjemno preprostostjo nadzirate in komunicirate z vozilom Range Rover Evoque. Funkcije, kot sta dostopna točka Wi-Fi in storitve Pro, pa vas povežejo z zunanjim svetom in vam močno olajšajo življenje.

  • STORITVE PROTECT
   STORITVE PROTECT

   S storitvami Pro vaš pametni telefon deluje kot portal za povezavo z vozilom Land Rover. Na daljavo lahko preverjate količino goriva, najdete svoje vozilo v polni garažni hiši, shranite svoja dosedanja potovanja ali celo preverite, če ste pustili odprto okno. Vključena je tudi optimizirana asistenca Land Rover, ki (v malo verjetnem primeru okvare) diagnostične podatke napake in informacije o vaši lokaciji sporoči podjetju, ki bo poskrbelo za razrešitev vaših težav. V primeru resnih težav pa funkcija SOS klic v sili reševalne službe obvesti o vaši natančni lokaciji.

  • STORITVE PRO
   STORITVE PRO

   Storitve InControl Pro so na voljo kot del paketa InControl Connect Pro ter še povečajo zmožnosti za informiranje in zabavo ter vam zagotavljajo še bolj povezano izkušnjo. Sistem sestavljata dostopna točka Wi-Fi in podatkovna povezava, ki vam omogočata nadgradnje v realnem času, prikaz slik ulic in spletno iskanje, kar še izboljša sistem InControl Touch Pro.

  INOVACIJE

  • MOTORJI INGENIUM
   MOTORJI INGENIUM

   Nabor naprednih motorjev Ingenium vključuje dizelska motorja s 150 KM in 180 KM ter bencinski motor z 240 KM. Odvisno od pogonskega sklopa sta na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik in 9-stopenjski samodejni menjalnik.

  • LAHKO VZMETENJE
   LAHKO VZMETENJE

   Napredna tehnologija vzmetenja iz aluminija in lahkega jekla zmanjšuje hrup, preden se ga po udarcu začuti v kabini. Sistem zagotavlja tudi, da se valovitih površin skorajda ne čuti. Tako je vožnja veliko bolj stabilna.

  ZMOGLJIVOST

  • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
   PRILAGODLJIVA DINAMIKA

   Prilagodljiva dinamika zagotavlja optimalno ravnotežje med vožnjo in nadzorom. To se dogaja ob pomoči nadzora gibanja vozila vsaj 1.000-krat na sekundo, pri tem pa glede na vaše odzive ali na cesto prilagodi nastavitve blažilnikov med mehkimi in čvrstimi. To se zgodi skoraj v istem trenutku, da bi se zmanjšalo nagibanje karoserije ter zagotovila boljši nadzor in bolj mirna vožnja. Poleg tega zaznava tudi terenske razmere in ustrezno prilagodi blaženje.

  • VEKTORIRANJE NAVORA PRI ZAVIRANJU
   VEKTORIRANJE NAVORA PRI ZAVIRANJU

   Še večja okretnost in stabilnost vozila pri vožnji skozi ovinke. Sistem nenehno uravnava porazdelitev navora na vsa štiri kolesa, bodisi na cesti ali pri terenski vožnji. Tako lahko poveča hitrost obračanja in zmanjša podkrmiljenje z uporabo zavore na notranji strani zadnjega kolesa ter s tem poveča navor na zunanjem kolesu, s čimer pripomore k večji stabilnosti.

  • 9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK
   9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK

   Izjemno lahki in kompaktni 9-stopenjski samodejni menjalnik omogoča optimalno porabo goriva in nadzor izpustov CO2, hkrati pa tudi večji nadzor pri pogojih vožnje z manjšim oprijemom ter pri vleki tovora, in sicer s posebej izdelano izjemno nizko prvo prestavo. Menjalnik je zelo robusten in odlično dopolnjuje terenske zmogljivosti vozila, hkrati pa nudi zgledne ravni prefinjenosti in učinkovitosti.

  ZMOGLJIVOST

  • ŠTIRIKOLESNI POGON
   ŠTIRIKOLESNI POGON

   Vsi motorji vozil Range Rover Evoque (razen eD4) imajo serijsko štirikolesni pogon. Z izolacijo pod prednjimi in zadnjimi okvirji, trdo lupinasto karoserijo in tehnologijami, kot je inteligentni sistem štirikolesnega pogona, se lahko na terensko vožnjo odpravite še bolj samozavestno.

  • NADZOR ZA VSE TERENE
   NADZOR ZA VSE TERENE

   Sistem nadzora za vse terene (ATPC) pri zelo nizkih hitrostih med 1,8 km/h in 30 km/h vozniku pomaga ohranjati stalno hitrost pri izzivalnih pogojih, tako da se lahko osredotočite na krmiljenje in najdete pot skozi ovire. Omogoča vam celo, da mirno in brez stresa premagate površine z izjemno malo oprijema, kot so led, sneg ali mokra trava.

  • ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)
   ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)

   Sistem odziv na teren zmogljivost vozila povzdigne na novo raven. Odziv sistemov motorja, menjalnika, diferencialov in šasije prilagaja, da kar se da izboljšajo voznost, udobje in oprijem ne glede na teren, po katerem vozite. Izbrati morate le način, ki odgovarja zunanjim pogojem: običajna vožnja, vožnja po travi/gramozu/snegu, blatu in koreninah ter pesku. Vozilo vedno zagotavlja samozavestno vožnjo.

  • SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
   SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

   Patentirani sistem za nadzor spusta (HDC) znamke Land Rover je pri vseh vozilih s štirikolesnim pogonom del serijske opreme. Vozniku z ohranjanjem konstantne hitrosti in ločenim zaviranjem za vsako kolo pomaga pri spuščanju po težavnih klančinah. Sistem samodejno deluje tako, da upočasni vozilo in ohrani hitrost glede na izbrano prestavo in položaj stopalke za plin.

  • ZAZNAVANJE VIŠINE VODE
   ZAZNAVANJE VIŠINE VODE

   Počutite se varnejše, ko prečkate potok, plitvino ali nemirne poplavne vode. Zaznavanje višine vode meri globino vode s tipali, ki se nahajajo pod vzvratnimi ogledali na vratih, in v realnem času nudi informacije o globini vode glede na vozilo. Ti podatki in največja zmogljivost bredenja se izpisujejo na zaslonu na dotik in vam omogočajo, da se v vsakem trenutku pravilno odzovete.

  • POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA
   POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA

   Podobno kot sistem za pomoč pri speljevanju v klanec vam sistem pomaga, da vozilo ne pospeši prehitro, ko se spuščate navzdol. Če se vozilo ustavi in speljuje na klancu, sistem drži zavoro, preden jo postopoma sprosti, ko odpeljete naprej.

  Pomoč vozniku

  • PARKIRNA ASISTENCA
   PARKIRNA ASISTENCA

   Naš sistem za pomoč pri parkiranju vam omogoča lažje vzporedno in pravokotno parkiranje kot kdaj koli prej, tako da vozilo usmeri na parkirno mesto. Preprosto izberete primerno prestavo ter nadzorujete hitrost z zavornim pedalom in pedalom za plin. Sistem za pomoč pri parkiranju vam pomaga, tudi ko parkirni prostor zapuščate. Pri manevriranju so vam v pomoč grafike in opozorila.

  • SISTEM KAMER Z VSEH STRANI VOZILA
   SISTEM KAMER Z VSEH STRANI VOZILA

   Sistem prostorskih kamer zagotavlja skoraj 360° pogleda, saj ima na voljo pet kamer, ki mu omogočajo različne poglede okrog vozila. Sistem vam pomaga pri parkiranju in je kot nalašč za bolj zahtevne vozne naloge, kot je vleka gliserja ali prikolice za konje. Poleg možnosti istočasnega prikaza več različnih pogledov lahko ob pomoči te tehnologije tudi približujete ali oddaljite sliko ter tako vidite objekte in kote, ki jih s prostim očesom ne bi.

  • NADZOR MRTVEGA KOTA
   NADZOR MRTVEGA KOTA

   Nadzor mrtvega kota vas opozarja na vozila za vami ali vozila, ki se vam hitro približujejo, in sicer z malo opozorilno lučko na zunanjem vzvratnem ogledalu. Zaznavanje prometa za vozilom vas opozarja na nevarno bližajoča se vozila s katere koli strani, in sicer tako z vizualnimi kot zvočnimi signali, tako da boste vedno vedeli, kaj je za vami, tudi če bo vaš pogled oviran.

  • POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU Z NADZOROM STANJA VOZNIKA
   POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU Z NADZOROM STANJA VOZNIKA

   Pomoč pri ohranjanju voznega pasu zazna, kdaj se vaše vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in vas nežno usmeri nazaj. Nadzor nad stanjem voznika pa zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.

  • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT
   PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

   Ko vozite po avtocesti ali potujete v gostem prometu, bo sistem ohranjal varno razdaljo med vašim vozilom in vozilom pred vami, če bi to slučajno upočasnilo ali se ustavilo. Ko vozilo pred vami pospeši, pospeši tudi vozilo Range Rover Evoque.

  • PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV
   PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

   Sistem prepoznavanja prometnih znakov vas obvešča o posameznih znakih ob cesti, prikazujejo pa se na nadzorni plošči, kjer so jasno vidni, ali pa so vidni kot del prikaza na vetrobranskem steklu, če je na voljo. Sistem zaznava znake za omejitev hitrosti (tudi razne znake nad cesto) in prometne znake za dodatno informiranost, kot so na primer znaki za zmanjšanje hitrosti v primeru mokre ceste.

  UDOBJE IN PRIROČNOST

  • SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA
   SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA

   Samodejno odpiranje vrat prtljažnika vam omogoča, da prtljažnik odpirate in zapirate »brez rok«, tudi ko se nahajate zunaj vozila, ne da bi se pri tem morali dotakniti vozila ali pametnega ključa. Če vozilo v svoji bližini zazna pametni ključ, lahko prtljažnik odprete z nežno brco pod tipala na obeh straneh prtljažnika.

  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Poenostavite svoje življenje s sistemom Homelink®. Univerzalni oddajnik je mogoče programirati tako, da nadzira do tri brezžične sisteme, kot so garažna vrata, vhodna vrata ali razsvetljava, in sicer doma ali v pisarni. Izgubljeni daljinski upravljalniki niso več problem.

  • PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA NOTRANJA OSVETLITEV
   PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA NOTRANJA OSVETLITEV

   S prilagodljivo ambientalno osvetlitvijo lahko spreminjate barve in sence notranjosti kabine, da povsem ustrezajo vašemu razpoloženju. Na voljo vam je deset barv, celoten spekter od bele barve Ice White do rdeče Racing Red.

  • KLIMATSKA NAPRAVA
   KLIMATSKA NAPRAVA

   Sistem ima senzor zraka, ki nadzira vlažnost, ravni smoga in vremenske skrajnosti. Zračniki, ki so nameščeni po vsem vozilu, vam omogočajo, da primerno prilagodite notranjo temperaturo. Kjer koli sedijo vaši sopotniki, se bodo vedno počutili prijetno.