RANGE ROVER: ZGODOVINA

RANGE ROVER: ZGODOVINA

RANGE ROVER ŽE VEČ KOT 45 LET POSTAVLJA STANDARDE RAZKOŠJA IN ZMOGLJIVOSTI

Od predstavitve čisto prvega Range Roverja leta 1970 smo vozilo neprestano razvijali. Najbolj luksuzni SUV na svetu nudi vrhunsko raven prefinjenosti, inherentne zmogljivosti in navdihnjenega oblikovanja skupaj s tehnološkim napredkom, po čemer se loči od drugih. Poglejmo v zgodovino serije luksuznih SUV, znanih kot družina Range Rover.Raziščite stalni razvoj Range Roverja od njegove ustanovitve.1969 - Prototip Range Rover VelarDa bi prototip čisto prvega Range Roverja ohranili kot skrbno varovano skrivnost, so mu oblikovalci in inženirji tega revolucionarnega prototipa nadeli ime Velar, ki izhaja iz italijanske besede ‘velare’, kar pomeni zakrivati ali prekrivati. Prvih 26 prototipov je bilo opremljenih z enako oznako, da bi se s tem zakrilo njihovo identiteto.


Prvi prototipi Range Roverja so bili označeni z oznako Velar, da bi tako skrili njihovo identiteto.1970 - Prva proizvodnja Range Roverja s tremi vratiPo uspešnem testiranju konceptnega vozila Velar so prvega Range Roverja predstavili svetu. Kritiki so ga sprejeli z izjemnimi pohvalami in to zahvaljujoč redki kombinaciji zmogljivosti in elegantne oblike. Šlo je za prvo vozilo, ki je imelo stalni štirikolesni pogon, ločena vrata prtljažnika, preklopni pokrov motorja in neprekinjene linije vozila.

1981 - Range Rover s štirimi vratiPo enajstih letih na tržišču je bil Range Rover Classic na voljo kot vozilo s štirimi vrati, kar je oboževalcem vozila omogočilo še večje možnosti izbire.

  • Range Rover
  • Range Rover

Levo Od samega začetka so bila vozila Range Rover znana po svoji razkošni drži. Desno Zaradi svoje edinstvene oblike je Range Rover takoj prepoznaven.

1994 - Druga generacija vozil Range RoverTo vozilo je bilo bolj razkošno kot njegov predhodnik in oblikovni poudarki druge generacije vozila, kot sta ikonska silhueta in uvedba pravokotnih žarometov namesto okroglih, je prestala preizkus časa, zaradi česar so vozila Range Rover prepoznavna vse do dandanes.

2001 - Tretja generacija vozil Range RoverPo razvoju je bil ta Range Rover prvo vozilo, ki smo ga izdelali s samonosno karoserijo. Navdih za zasnovo karoserije je predstavljala oblika motornega čolna The Italian Riva, jermenice razkošne jahte pa so bile spodbuda za izdelavo kovinskih oblog v notranjosti vozila.

  • Range Rover
  • Range Rover

Levo Drugi generaciji Range Roverja smo dali še več razkošja.Desno Navdih za oblikovanje vozila smo povzeli po motornem čolnu The Italian Riva.

2004 - Koncept Range StormerKonceptno vozilo The Stormer je postalo znano po predstavitvi prihodnje usmeritve oblikovanja vozil Range Rover, odločili pa smo se tudi za drzen pristop k sprejemanju novih tehnologij v naših vozilih.

2005 - Proizvodnja vozila Range Rover SportUvedba prvega športnega terenskega vozila v družini Range Rover je pokazala zavezanost Land Roverja k uspešnosti. Ponudba motorjev je vključevala 4,2-litrski bencinski motor, ki je omogočal izjemno hitro delovanje. Range Rover Sport je imel na voljo navzkrižno povezano zračno vzmetenje, kar je vozniku omogočalo izbiro vozne višine, ki je optimizirala udobje vožnje s pogonom na vsa štiri kolesa, tako pri cestni kot pri terenski vožnji. Spreminjajoča višina je bila ena od mnogih novih značilnosti vozila, kar se je odrazilo tudi pri dinamični zmogljivosti in na videzu vozila.

  • Range Rover
  • Range Rover

Levo Konceptno vozilo The Stormer je predstavljalo prihodnjo usmeritev vozil Range Rover. Desno Predstavitev vozil Range Rover Sport je kupcem ponudila izboljšano zmogljivost.

2008 - Konceptno vozilo LRXTo konceptno vozilo, ki je bilo mešanica s coupejem, je bil ambiciozen in napreden korak za ekipo oblikovalcev v podjetju Range Rover. Konceptno vozilo, katerega ciljni kupci so bili tisti, ki le redko zavijejo s ceste na teren, je ohranilo Land Roverjevo legendarno zmogljivost, njegovo notranjost pa so predstavniki tiska poimenovali kot futuristično.


Oblikovanje konceptnega vozila LRX je močno vplivalo na razvoj vozila Range Rover Evoque.2011 - Proizvodnja vozil Range Rover EvoqueŠtevilna prodajna mesta so Range Rover Evoque imenovala za avto leta, takoj ko je bilo vozilo predstavljeno na Pariškem avtomobilskem salonu leta 2010. Številne funkcije, ki smo jih predstavili v konceptnem vozilu LRX smo ohranili tudi v vozilu, ki je mešanica s coupejem, tudi pri sveži interpretaciji klasičnega Range Rover oblikovanja.


Range Rover Evoque

Predstavitev vozila Range Rover Evoque je uvedla tudi novo drzno zasnovo.2012 - Četrta generacija vozil Range RoverČetrta inkarnacija Range Roverja je bila prva, ki se je ponašala s povsem aluminijasto karoserijo in je bila takoj prepoznavna zaradi svoje daljše medosne razdalje in tekoče linije strehe. Vozilo je vsebovalo tudi novo generacijo različice Land Roverjevega sistema Terrain Response® (Odziv na teren). Ta vgrajena tehnologija samodejno izbira najprimernejše nastavitve, ki najbolj odgovarjajo vožnji po določenem terenu.

2013 - Range Rover HybridPrvo hibridno vozilo v družini Range Rover ni omogočalo le nižje porabe goriva in nižjih izpustov, najpomembnejše je, da ni bilo nikakršnih kompromisov glede njegove zmogljivosti. Da bi ga izboljšali smo se z vozilom podali na 16.000-kilometrsko pot od Solihulla do Mumbaia čez najtežjo preizkušnjo terenske vožnje, Himalajo.

  • Range Rover Hybrid
  • Range Rover Hybrid

Levo Prvi hibridni Range Rover z zmanjšanimi izpusti brez zmanjšane zmogljivosti. Desno Pri hibridu smo obdržali vse razkošne funkcije, ki jih kupci pričakujejo od vozil Range Rover.

2013 - Druga generacija vozil Range Rover SportZaradi predstavitve novega vozila Range Rover Sport, ki jo je opravil zadnji James Bond, Daniel Craig, so morali začasno zapreti nekatere ulice v New Yorku, vozilo pa je bilo še bolj učinkovito zaradi svojega 3,0-litrskega V6 motorja.


Range Rover Sport

Povečana moč motorja je bila glavna značilnost druge generacije vozil Range Rover Sport.2015 - Izdaja Range Rover Sport SVRRange Rover Sport SVR je bilo prvo vozilo, ki ga je razvila ekipa za Razvoj posebnih vozil in ki je bilo visoko zmogljivo SUV vozilo. Kot najhitrejši Range Rover, ki smo ga kdaj koli izdelali, to vozilo omogoča nepozabno vožnjo. Moč vozila se odraža v oblikovalskih značilnostih, kot sta izpuh s štirimi cevmi in edinstvenim zadnjim spojlerjem.

2015 - Range Rover SVAutobiographyRange Rover SVAutobiography z vrhunsko prefinjenostjo in razkošjem nudi novo izkušnjo, ki jo omogočajo vozila Range Rover. Skrb za podrobnosti se kaže v oblogah iz brušenega aluminija in direktorskih sedežih v potniški kabini. Pri zunanjosti edinstvena izbira barvne palete voznikom zagotavlja izjemno razkošno vožnjo, ki je sinonim za vozila Range Rover. Kmalu potem smo predstavili model SVAutobiography Dynamic z njegovo prepoznavno obliko in zmogljivim V8 motorjem, s katerim vozilo pokaže svojo moč in agilnost.

  • Range Rover Sport SVR
  • Range Rover

Levo Range Rover Sport SVR združuje moč in zmogljivost, ki omogočata razburljivo vožnjo. Desno Vrhunec razkošja in prefinjenosti v Range Roverju SVAutobiography.

2015 - Kabriolet Range Rover EvoquePrvi Range Roverjev kabriolet je bil kabriolet Evoque, ki je združil priznano zmogljivost vozil Range Rover in privlačne funkcije, kot je streha, ki se zloži v obliki črke Z, hkrati pa so oblikovalci podjetja Land Rover ohranili značilno močno držo naših vozil. Rezultat tega je prvo kompaktno premium vozilo, ki je najbolj zmogljiv SUV kabriolet s štirikolesnim pogonom.


Razvoj vozil Range Rover je povsem jasen od tajnega vozila Velar do prvega kabrioleta Range Rover Evoque. Naša razkošna SUV vozila še naprej postavljajo trende avtomobilskega oblikovanja, zmogljivosti in spodobnosti, pri tem pa niti malo ne trpi njihova zmogljivost.

2017 – novi model vozila Range Rover VelarZgodba se nadaljuje. Novo vozilo Range Rover Velar bomo razkrili 1. marca.


DRUŽINA RANGE ROVER

ODKRIJTE, KATERI RANGE ROVER JE PRAVI ZA VAS

RANGE ROVER

RANGE ROVER

Ko smo ga pred 45 leti predstavili, je spremenil način, kako se je svet odpravljal na terenske vožnje. Z leti pa je dosegel to, da predstavlja vrhunec slovitega britanskega oblikovanja.
RAZIŠČITE VOZILO
RANGE ROVER SPORT

RANGE ROVER SPORT

Range Rover Sport res upravičuje S v nazivu SUV. Ta model smo zasnovali tako, da je najbolj okreten, dinamičen in odziven Land Rover doslej.
RAZIŠČITE VOZILO
RANGE ROVER EVOQUE

RANGE ROVER EVOQUE

Vozilo je prejelo več kot 170 mednarodnih nagrad in te niso bile zadnje. Range Rover Evoque je na voljo v karoserijskih različicah coupe, kabriolet in v različici s petimi vrati.
RAZIŠČITE VOZILO