Sistem za informacije in zabavo

 • VOLANSKI OBROČ
  VOLANSKI OBROČ

  Edinstvena stikala, ki so skrita, dokler jih ne vključite, zmanjšujejo število preostalih kontrolnih stikal v kabini in opravljajo vrsto funkcij. Funkcije, ki jih pogosteje uporabljate, kot je predvajanje medijev, lahko zdaj v celoti nadzirate na volanu v kombinaciji z interaktivnim voznikovim zaslonom.

 • ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE
  ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE

  Zabava za zadnje sedeže, ki je na voljo kot dodatna oprema, vsebuje dva 8-palčna zaslona, nameščena v sprednja vzglavnika, ali 10-palčna zaslona na dotik visoke ločljivosti, vgrajena v sprednja sedeža. Pri obeh sistemih dobite še dvojne digitalne brezžične slušalke WhiteFire® ter vhode HDMI, mobilno povezavo visoke definicije (MHL) in vhode USB.

 • PREPOZNAVANJE GLASU
  PREPOZNAVANJE GLASU

  Sistem InControl za prepoznavanje glasu razume govorna navodila, da lahko komunicirate z vozilom in aplikacijami ter kličete ali izberete skladbo, ne da bi pri tem izgubili osredotočenost na cestišče.

 • APLIKACIJE INCONTROL
  APLIKACIJE INCONTROL

  Aplikacije InControl predstavljajo optimiziran, interaktivni nabor aplikacij, ki omogočajo pretakanje medijev, storitve v oblaku in še več, vse to prek vtičnic USB.

 • STORITVE PRO
  STORITVE PRO

  Storitve Pro omogočajo vse od prejemanja informacij o prometu v realnem času do navigacije od vrat do vrat.

 • ZAŠČITA
  ZAŠČITA

  Funkcija Protect beleži vaša potovanja, na daljavo preverja raven goriva v vozilu, preprosto najde parkirano vozilo in celo preveri, ali ste pustili odprto okno. Vključuje optimizirano asistenco Land Rover.

ZVOČNI SISTEM Meridian™

Izjemna definicija zvoka, kristalno čisti visoki in polni globoki basi se razlegajo iz natančno razporejenih 13 zvočnikov in nizkotonca z dvema kanaloma.

Raziščite zvočni sistem Meridian™

SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA Meridian™

Sistem prostorskega zvoka Meridian omogoča polnost in jasnost nastopa v živo z 19 zvočniki, ki so razporejeni po vsej kabini, ter nizkotoncem z dvema kanaloma - njihov zvok pa neopazno združuje tehnologija Trifield™.

RAZIŠČITE zvočni sistem Meridian™

PARADNI ZVOČNI SISTEM PODJETJA Meridian™

Tehnologija Trifield™ 3D, ki je prva take vrste na svetu, sistem prostorskega zvoka povzdigne na novo raven. Paradni zvočni sistem sestavlja 23 zvočnikov in nizkotonec z dvema kanaloma. Sistem omogoča verodostojen občutek, da je kabina vozila še večja, in vašo najljubšo glasbo predvaja v vsej njeni privlačnosti.

RAZIŠČITE zvočni sistem Meridian™

Inovacije

 • ELEKTRIČNI HIBRID (PHEV)
  ELEKTRIČNI HIBRID (PHEV)

  Ne da bi ogrožal njegovo zmogljivost ali videz, hibridno električno vozilo (PHEV) poganja naš najbolj inovativen pogonski sklop do zdaj, z izpusti CO2 od 64 g/km.

 • POPOLNOMA ALUMINIJSKA KAROSERIJA
  POPOLNOMA ALUMINIJSKA KAROSERIJA

  Lažja, močnejša in bolj trajnostna samonosilna karoserija omogoča izjemno togost in prefinjenost, prenese pa tudi enake terenske napore kot vsa druga vozila Land Rover.

 • IGUIDE (kmalu)
  IGUIDE (kmalu)

  Land Roverjeva aplikacija iGuide vam ob pomoči najnovejše tehnologije obogatene resničnosti razloži vse funkcije, ki jih morate spoznati v svojem vozilu. Deluje tudi kot mobilni priročnik za lastnike vozil, zaradi katerega boste imeli vse odgovore vedno na dosegu roke.

Zmogljivost

 • ELEKTRONSKO AKTIVNI DIFERENCIAL IN VEKTORIRANJE NAVORA Z ZAVORO
  ELEKTRONSKO AKTIVNI DIFERENCIAL IN VEKTORIRANJE NAVORA Z ZAVORO

  Sistem vektoriranja navora pri zaviranju zagotavlja odzivno in nadzorovano upravljanje celo skozi najožje zavoje. Elektronski diferencial in zavorni sistem vozila pri zavijanju nenehno uravnavata porazdelitev navora motorja med vsemi štirimi kolesi.

 • ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)
  ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)

  Elektronski nadzor stabilnosti nadzira dinamično obnašanje vozila Range Rover Sport in posreduje pri omogočanju kar največje stabilnosti vozila. Sistem zmanjša navor motorja in ustrezno zavira, da izboljša smer vožnje vozila.

 • ZNIŽEVANJE PRI VEČJIH HITROSTIH
  ZNIŽEVANJE PRI VEČJIH HITROSTIH

  Sistem zniževanja vozila pri večjih hitrostih* z elektronskim zračnim vzmetenjem zmanjša aerodinamični upor in porabo goriva pri višjih hitrostih, in sicer tako, da spusti vozilo za 15 mm glede na običajno višino, ko vozilo doseže 105 km/h.

  * Ni na voljo z običajnim vzmetenjem.

 • DINAMIČNI PROGRAM
  DINAMIČNI PROGRAM

  Vozila, ki so opremljena s sistemoma odziv na teren 2 in elektronski aktivni diferencial z vektoriranjem navora pri zaviranju, imajo še dodatno možnost - dinamični program, ki prilagodi vzmetenje, kar omogoča še boljši nadzor vozila z boljšim krmiljenjem in ostrejšimi odzivi.

Zmogljivost

 • NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI
  NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI

  Napredna pomoč pri vleki, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča nadzor smeri vleke prikolice pri vzvratni vožnji z uporabo vrtljivega krmilnika Terrain Response 2. Sistem nadzira krmiljenje vozila, da bi dosegel želeno smer vožnje prikolice.

 • SPELJEVANJE OB NIZKEM OPRIJEMU
  SPELJEVANJE OB NIZKEM OPRIJEMU

  Sistem speljevanja ob nizkem oprijemu vam omogoča optimalen nadzor navora, ko speljete iz stanja mirovanja, ter izboljša zmogljivost v spolzkih pogojih, kot so mokra trava, sneg in led.

 • DVOSTOPENJSKI REDUKTOR
  DVOSTOPENJSKI REDUKTOR

  Dodatni nizki prestavi se lahko pokažeta kot neprecenljivi pri zahtevnih pogojih, kot so strmi vzponi in spusti ter terenska vožnja, ali pri vleki. Sistem dvostopenjskega reduktorja vam v takih primerih omogoča natančno določeno hitrost in stalen nadzor.

 • SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
  SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

  Patentirani Land Roverjev sistem za nadzor spusta (HDC) vozniku z ohranjanjem konstantne hitrosti in ločenim zaviranjem za vsako kolo pomaga pri spuščanju po težavnih klančinah.

POMOČI VOZNIKU, KI SO DEL SERIJSKE OPREME

 • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
  SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA

  Sistem za preprečevanje naleta vam pomaga pri preprečevanju trkov z drugimi vozili ali pešci. Če sistem zazna možnost trčenja, se prikaže opozorilo in vam omogoči, da se pravočasno odzovete. Če z voznikove strani ni odziva, sistem samodejno zavira in tako pomaga zmanjšati posledice možnega naleta.

 • OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU
  OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU

  Opozorilni sistem pri menjavi voznega pasu vam pomaga, da so dolga potovanja še bolj varna. Sistem zazna, kdaj se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, ter vas na to opozori z vizualnim alarmom in nežnimi vibracijami volana.

 • POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU
  POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU

  Zaradi tega sistema je parkiranje v tesne parkirne prostore še bolj varno. Ko izberete vzvratno prestavo, se aktivirajo tipala v zadnjem odbijaču. Pri parkiranju vam zaslon na dotik in zvočni signal nakazujeta, kako daleč od ovir se nahajate.

 • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI
  PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI

  Prilagodljivi tempomat z omejevalnikom hitrosti vam omogoča ohranjanje trenutne hitrosti vozila brez potrebe po nadaljnji uporabi stopalke za plin, kar zmanjšuje utrujenost. Omejevalnik hitrosti prav tako omogoča, da nastavite maksimalno določeno hitrost, ki je vozilo ne bo preseglo.

Možnosti paketov

 • DRIVE
  DRIVE

  Paket Drive, ki je na voljo kot dodatna oprema, vsebuje nabor funkcij, zaradi katerih boste bolj varni in informirani, kot so nadzor stanja voznika, nadzor mrtvega kota, prepoznavanje prometnih znakov in prilagodljivi tempomat.

 • DRIVE PRO
  DRIVE PRO

  Poleg tehnologij, ki so vključene v paket Drive, paket Drive Pro vsebuje: pomoč pri ohranjanju voznega pasu, nadzor mrtvega kota in prilagodljivi tempomat s pomočjo pri vožnji v koloni ter inteligentnim zaviranjem v sili.

 • PARK
  PARK

  Paket vsebuje parkirno pomoč 360° in nadzor prometa za vozilom, zato boste skozi tesne predele manevrirali z vso samozavestjo. Nadzor varnega izhoda iz vozila potnike na zadnjih sedežih opozarja, ali se ob izstopu približuje kakšno vozilo.

 • PARK PRO
  PARK PRO

  Poleg tehnologij, vključenih v paket Park, paket Park Pro omogoča, da sta paralelno in bočno parkiranje preprostejši kot kadar koli prej, in sicer tako, da vozilo usmeri na primerno parkirno mesto.

Udobje in priročnost

 • OGREVANI IN HLAJENI SEDEŽI
  OGREVANI IN HLAJENI SEDEŽI

  Gretje in hlajenje zunanjih sedežev sprednje in druge vrste, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča optimalno ugodje, ne glede na zunanjo temperaturo.

 • POVEZLJIVOST
  POVEZLJIVOST

  Vozilo Range Rover Sport je lahko na vašo željo opremljeno z dvema običajnima vtičnicama in petimi vtičnicami USB, ki so razporejene po vsej kabini. Ne glede na to, kje sedite vi ali vaši potniki, lahko vsi napajate svoje elektronske naprave in se zabavate.

 • PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA NOTRANJA OSVETLITEV
  PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA NOTRANJA OSVETLITEV

  S prilagodljivo ambientalno notranjo osvetlitvijo, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko spreminjate barve in sence notranjosti kabine, da v celoti ustrezajo vašemu razpoloženju. Na zaslonu na dotik lahko izbirate med desetimi barvami.

 • DALJINSKO OGREVANJE VOZILA S ČASOVNIKOM
  DALJINSKO OGREVANJE VOZILA S ČASOVNIKOM

  Ta inovativni sistem omogoča daljinsko ogrevanje ali zračenje vozila ob pomoči daljinskega upravljalnika in 7-dnevnega časovnika. Tako boste vedno prepričani, da je v kabini temperatura ravno pravšnja, še preden boste sedli vanjo.

 • SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA Z GESTAMI
  SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA Z GESTAMI

  Samodejno odpiranje vrat prtljažnika vam omogoča, da prtljažnik odpirate in zapirate, ne da bi se pri tem morali dotakniti vozila. Elektronsko upravljanje uporablja senzorja, ki se nahajata na vsaki strani vozila. Nogo preprosto podstavite pod enega od senzorjev in s tem sprožite funkcijo.

 • MEHKO ZAPIRANJE VRAT
  MEHKO ZAPIRANJE VRAT

  Vozilo Range Rover Sport je na voljo s samodejnim zapiranjem vseh vrat. S tem nadzoruje zadnjih 6 mm hoda vrat ter tako omogoča nežno zapiranje sprednjih in zadnjih vrat.