Sistem za informacije in zabavo

  • VOLANSKI OBROČ
   VOLANSKI OBROČ

   Na volanu se nahajajo stikala na dotik, ki ostajajo skrita, dokler jih ne vključite. Eno teh stikal je mogoče programirati po lastnih željah in izvajalo bo možnost, ki mu jo določite.

  • ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE
   ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE

   Zabava za zadnje sedeže, ki je na voljo kot dodatna oprema, vsebuje dva 8-palčna zaslona, nameščena v sprednja vzglavnika, ali 10-palčna zaslona na dotik visoke ločljivosti, vgrajena v sprednja sedeža. Sistema sta opremljena še z dvema paroma digitalnih brezžičnih slušalk in daljinskim upravljalnikom, vhodi HDMI in USB ter s podporo za več naprav.

  • PREPOZNAVANJE GLASU
   PREPOZNAVANJE GLASU

   Vozila Range Rover so lahko opremljena tudi s sistemom za inteligentno prepoznavanje glasov, zato lahko opravite vse naloge in hkrati gledate na cesto. Izrečete recimo le »Nastavi radio na 97,9« ali »Kliči domov«.

  • APLIKACIJE INCONTROL
   APLIKACIJE INCONTROL

   Aplikacije InControl predstavljajo optimiziran, interaktivni nabor aplikacij, ki omogočajo pretakanje medijev, storitve v oblaku in še več, vse to prek vtičnic USB.

  • STORITVE PRO
   STORITVE PRO

   Aplikacije InControl predstavljajo optimiziran, interaktivni nabor aplikacij, ki omogočajo pretakanje medijev, storitve v oblaku in še več, vse to prek vtičnic USB.

  • ZAŠČITA
   ZAŠČITA

   Funkcija Protect beleži vaša potovanja, na daljavo preverja raven goriva v vozilu, preprosto najde parkirano vozilo in celo preveri, ali ste pustili odprto okno. Vključuje optimizirano asistenco Land Rover.

  ZVOČNI SISTEM Meridian™

  Izjemna definicija zvoka, kristalno čisti visoki in polni globoki basi se razlegajo iz natančno razporejenih 13 zvočnikov in nizkotonca z dvema kanaloma.

  Meridian je zaščitena blagovna znamka podjetja Meridian Audio Ltd.

  Raziščite zvočni sistem Meridian™

  SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA Meridian™

  Sistem prostorskega zvoka Meridian omogoča polnost in jasnost nastopa v živo z 19 zvočniki, ki so razporejeni po vsej kabini, ter nizkotoncem z dvema kanaloma - njihov zvok pa neopazno združuje tehnologija Trifield™.

  Trifield in naprava »treh polj« sta blagovni znamki družbe Trifield Production Ltd.

  RAZIŠČITE zvočni sistem Meridian™

  PARADNI ZVOČNI SISTEM PODJETJA Meridian™

  Paradni zvočni sistem sestavlja 29 zvočnikov in nizkotonec z dvema kanaloma, ki omogoča odlično osebno zvočno izkušnjo na vsakem sedežu. Tehnologija Trifield™ 3D, ki je prva take vrste na svetu, sistem prostorskega zvoka povzdigne na novo raven.

  RAZIŠČITE zvočni sistem Meridian™

  Inovacije

  • ELEKTRIČNI HIBRID (PHEV)
   ELEKTRIČNI HIBRID (PHEV)

   Ne da bi ogrožal njegovo zmogljivost ali videz, hibridno električno vozilo (PHEV) poganja naš najbolj inovativen pogonski sklop do zdaj, z izpusti CO2 od 64 g/km.

  • POPOLNOMA ALUMINIJSKA KAROSERIJA
   POPOLNOMA ALUMINIJSKA KAROSERIJA

   Lažja, močnejša in bolj trajnostna samonosilna karoserija omogoča izjemno togost in prefinjenost, prenese pa tudi enake terenske napore kot vsa druga vozila Land Rover.

  • IGUIDE vozil Land Rover (KMALU)
   IGUIDE vozil Land Rover (KMALU)

   Land Roverjeva aplikacija iGuide vam ob pomoči najnovejše tehnologije obogatene resničnosti razloži vse funkcije, ki jih morate spoznati v svojem vozilu. Deluje tudi kot mobilni priročnik za lastnike vozil, zaradi katerega boste imeli vse odgovore vedno na dosegu roke.

  Zmogljivost

  • ZNIŽEVANJE PRI VEČJIH HITROSTIH
   ZNIŽEVANJE PRI VEČJIH HITROSTIH

   Sistem zniževanja vozila pri večjih hitrostih z elektronskim zračnim vzmetenjem zmanjša aerodinamični upor in porabo goriva pri višjih hitrostih, in sicer tako, da spusti vozilo za 15 mm glede na običajno višino, ko vozilo doseže 105 km/h.

  • NAČIN EV
   NAČIN EV

   Akumulator velikih zmogljivosti vozilu Range Rover omogoča, da se vozi izključno na električni pogon. Če potrebujete več moči ali se akumulator toliko izprazni, da poganjanje vozila ni več mogoče, sistem vključi še bencinski motor. Sistem lahko deluje samodejno, med tremi načini vožnje pa lahko izbira tudi voznik ter s tem optimizira uporabo energije.

  • DINAMIČNI NAČIN
   DINAMIČNI NAČIN

   Ta nastavitev, ki je del sistema odziv na teren, omogoča tršo nastavitev vzmetenja, ki odgovarja bolj dinamičnemu slogu vožnje. Vožnja je tako povezana in varna ter vam zagotavlja kar največji užitek.

  • UDOBNI NAČIN
   UDOBNI NAČIN

   Kot del sistema odziv na teren (Terrain Response) ta nastavitev omogoča izjemno udobje na cesti, ki ga doseže s kalibriranjem nastavitev vzmetenja, kar zagotovi bolj prefinjeno vožnjo.

  Zmogljivost

  • DVOSTOPENJSKI REDUKTOR
   DVOSTOPENJSKI REDUKTOR

   Dodatni nizki prestavi se lahko pokažeta kot neprecenljivi pri zahtevnih pogojih, kot so strmi vzponi in spusti ter terenska vožnja, ali pri vleki. Sistem dvostopenjskega reduktorja vam v takih primerih omogoča natančno določeno hitrost in stalen nadzor.

  • SPELJEVANJE OB NIZKEM OPRIJEMU
   SPELJEVANJE OB NIZKEM OPRIJEMU

   Sistem speljevanja ob nizkem oprijemu vam omogoča optimalen nadzor navora, ko speljete iz stanja mirovanja, ter izboljša zmogljivost v spolzkih pogojih, kot so mokra trava, sneg in led.

  • NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI
   NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI

   Napredna pomoč pri vleki, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča nadzor smeri vleke prikolice pri vzvratni vožnji z uporabo vrtljivega krmilnika Terrain Response 2. Sistem, ki je na voljo kot dodatna oprema, nadzira krmiljenje vozila, da bi dosegel želeno smer vožnje prikolice.

  • SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
   SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

   Patentirani Land Roverjev sistem za nadzor spusta (HDC) vozniku z ohranjanjem konstantne hitrosti in ločenim zaviranjem za vsako kolo pomaga pri spuščanju po težavnih klančinah.

  POMOČI VOZNIKU, KI SO DEL SERIJSKE OPREME

  • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
   SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA

   Če sistem zazna možnost trčenja, se prikaže opozorilo in vam omogoči, da se pravočasno odzovete. Če z voznikove strani ni odziva, sistem samodejno zavira in tako pomaga zmanjšati posledice možnega naleta.

  • OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU
   OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU

   Opozorilni sistem pri menjavi voznega pasu vam lahko pomaga, da so dolga potovanja še bolj varna. Sistem zazna, kdaj se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, ter vas na to opozori z vizualnim alarmom in nežnimi vibracijami volana.

  • POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU
   POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU

   Zaradi pomoči je manevriranje še bolj preprosto in zato je s tem sistemom parkiranje v tesne parkirne prostore še bolj varno. Ko izberete vzvratno prestavo, se aktivirajo tipala v zadnjem odbijaču. Pri parkiranju vam zaslon na dotik in zvočni signal nakazujeta, kako daleč od ovir se nahajate.

  • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI
   PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI

   Prilagodljivi tempomat z omejevalnikom hitrosti vam omogoča ohranjanje trenutne hitrosti vozila brez potrebe po nadaljnji uporabi stopalke za plin, kar zmanjšuje utrujenost. Omejevalnik hitrosti prav tako omogoča, da nastavite maksimalno določeno hitrost, ki je vozilo ne bo preseglo.

  Paketi za pomoč vozniku

  • DRIVE
   DRIVE

   Paket Drive, ki je na voljo kot dodatna oprema, vsebuje nabor funkcij, zaradi katerih boste bolj varni in informirani, kot so nadzor stanja voznika, nadzor mrtvega kota, prepoznavanje prometnih znakov in prilagodljivi tempomat.

  • PAKET DRIVE PRO
   PAKET DRIVE PRO

   Poleg tehnologij, ki so vključene v paket Drive, paket Drive Pro vsebuje: pomoč pri ohranjanju voznega pasu, nadzor mrtvega kota in prilagodljivi tempomat s pomočjo pri vožnji v koloni ter inteligentnim zaviranjem v sili.

  • PARK
   PARK

   Paket vsebuje parkirno pomoč 360° in nadzor prometa za vozilom, zato boste skozi tesne predele manevrirali z vso samozavestjo. Nadzor varnega izhoda iz vozila potnike na zadnjih sedežih opozarja, ali se ob izstopu približuje kakšno vozilo.

  • PARK PRO
   PARK PRO

   Poleg tehnologij, vključenih v paket Park, paket Park Pro omogoča, da sta paralelno in bočno parkiranje preprostejši kot kadar koli prej, in sicer tako, da vozilo usmeri na primerno parkirno mesto.

  Udobje in priročnost

  • OGREVANI IN HLAJENI SEDEŽI
   OGREVANI IN HLAJENI SEDEŽI

   Gretje in hlajenje zunanjih sedežev sprednje in druge vrste zagotavljata optimalno ugodje, ne glede na zunanjo temperaturo. Ta dodatna oprema omogoča, da si vsak potnik v vozilu po svojem prilagodi želeno temperaturo.

  • POPOLN PREMIK SPREDNJEGA SEDEŽA
   POPOLN PREMIK SPREDNJEGA SEDEŽA

   Ta možnost vključuje tipko, s katero z enim dotikom premaknete sprednji sedež najbolj naprej ter tako potniku na zadnjem sedežu omogočite največ prostora in najboljši razgled skozi vetrobransko steklo.

  • HLADILNIK V SREDINSKI KONZOLI
   HLADILNIK V SREDINSKI KONZOLI

   S hladilnikom v sredinski konzoli, ki je na voljo kot dodatna oprema, si lahko kadar koli ohladite pijačo. Vanj lahko spravite do 4 pollitrske plastenke in jih ohladite na temperaturo 5 °C.

  • OKREPLJENA OSVETLITEV V KABINI
   OKREPLJENA OSVETLITEV V KABINI

   Potniki na zadnjih sedežih imajo dve možnosti nastavitev. Svetlo belo svetlobo in toplo belo svetlobo, vsako pa lahko nastavite na več različnih stopenj svetlosti. Prva je primerna za delo in dejavnosti, pri katerih se morate bolj zbrati, druga pa zagotavlja bolj sproščujočo in naravno svetlobo.

  • ŠTIRIPODROČNA KLIMATSKA NAPRAVA
   ŠTIRIPODROČNA KLIMATSKA NAPRAVA

   Štiripodročna klimatska naprava zagotavlja večje udobje z možnostmi prilagajanja temperature, smeri ventilacije in intenzivnosti zračnega toka. Sistem omogoča ločeno prilagajanje nastavitev za voznika, sovoznika in vsakega od sopotnikov v drugi vrsti sedežev. Vključeni so tudi dodatni ventilatorji v stebričku B.

  • POVEZLJIVOST
   POVEZLJIVOST

   Vozilo Range Rover ima lahko do sedem vtičnic, ki vključujejo vtičnice USB, vtičnice za elektriko in prenos podatkov, vtičnico HDMI in vtičnico 12 V. Tako je vsak potnik povezan s spletom, ima napolnjene baterije in se lahko zabava s tablicami, mobilnimi telefoni ali drugimi napravami.

  • DALJINSKI NADZOR TEMPERATURE
   DALJINSKI NADZOR TEMPERATURE

   Ta inovativni sistem omogoča daljinsko ogrevanje ali zračenje vozila ob pomoči daljinskega upravljalnika in 7-dnevnega časovnika. Tako boste vedno prepričani, da je v kabini temperatura ravno pravšnja, še preden boste sedli vanjo.

  • SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA
   SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA

   Samodejno odpiranje vrat prtljažnika vam omogoča, da prtljažnik odpirate in zapirate, ne da bi se pri tem morali dotakniti vozila ali ključev. Elektronsko upravljanje uporablja senzorja, ki se nahajata na vsaki strani vozila. Nogo preprosto podstavite pod enega od senzorjev in s tem sprožite funkcijo.

  • MEHKO ZAPIRANJE VRAT
   MEHKO ZAPIRANJE VRAT

   Vozilo Range Rover je lahko dodatno opremljeno z možnostjo mehkega zapiranja vrat, ki nadzoruje zaključek hoda sprednjih in zadnjih vrat. Z nadzorom zadnjih 6 mm hoda omogoči mehko zapiranje sprednjih in zadnjih vrat.