Informacije in zabava (Infotainment)

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Naš novi standardni sistem dvojnih zaslonov na dotik Touch Pro Duo uporabniku omogoča, da gleda in upravlja več funkcij hkrati. S tem imate možnost učinkovitejše uporabe sistema, hkrati pa so vam na voljo vse potrebne informacije. Na zgornjem sistemu lahko na primer uporabljate navigacijo, na spodnjem pa predvajate medijske vsebine.

 • VOLANSKI OBROČ
  VOLANSKI OBROČ

  Edinstvena stikala, ki so skrita, dokler jih ne vključite, zmanjšujejo število preostalih kontrolnih stikal v kabini. Kapacitivne nadzorne tipke nadzirajo številne funkcije, ki jih vozilo opravlja. Funkcije, ki jih bolj pogosto uporabljate, kot je predvajanje medijev in uporaba telefona, lahko zdaj v celoti nadzirate na volanu v kombinaciji z Interaktivnim voznikovim zaslonom, kar vozniku omogoča, da ostane bolj osredotočen na vožnjo.

 • INTERAKTIVNI VOZNIKOV ZASLON
  INTERAKTIVNI VOZNIKOV ZASLON

  Pri Interaktivnem voznikovem zaslonu si lahko kot dodatno opremo izberete 12,3-palčni zaslon visoke ločljivosti, ki se ponaša z izjemno ostro ločljivostjo, gladkimi krivuljami in ostrimi robovi. Z neposredno interakcijo z zaslonom nadzirate svojo zbirko medijev, kličete in sprejemate klice ter izbirate funkcije, ki se na zaslonu pokažejo prve. Izbirate lahko med tremi različnimi pogledi: dvojno izbiranje, enojno izbiranje in razširjeni pogled.

 • ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE
  ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE

  Sistem, ki je na voljo kot dodatna oprema, ima dva 8-palčna zaslona, nameščena v vzglavnika, na katerih lahko predvajate filme in televizijske kanale, tudi digitalne. Vsak zaslon je mogoče neodvisno upravljati. Sistem ima tudi dva vhoda USB, vhod HDMI in mobilno povezavo visoke ločljivosti, ki podpira večino pametnih telefonov, tablic in drugih naprav. Ob tem dobite tudi dva para slušalk WhiteFire® in daljinski upravljalnik.

 • APLIKACIJA ZA DALJINSKI NADZOR
  APLIKACIJA ZA DALJINSKI NADZOR

  Večfunkcijska Aplikacija za daljinski nadzor vam omogoča, da nekatere funkcije vozila Range Rover Velar nadzirate in daljinsko upravljate s pametnim telefonom ali pametno uro*. Z aplikacijo je mogoče tudi zagnati motor**, nastaviti klimatsko napravo, odkleniti ali zakleniti avto in določiti lokacijo vozila Range Rover na zemljevidu, in sicer s funkcijo piskanja in osvetlitve, ter slediti svojim potovanjem. * Velja le za kompatibilne naprave. ** Na voljo le s časovno prilagojeno klimatsko napravo z daljinskim upravljalnikom.

 • POVEZLJIVOST INCONTROL
  POVEZLJIVOST INCONTROL

  Funkcije InControl izboljšajo povezljivost vozila Range Rover Velar ter informiranja in zabave, saj vam omogočijo, da dodate tudi storitve, tehnologije in aplikacije Connect Pro, ki vam in potnikom nudijo najvišjo stopnjo povezljivosti in udobja. Funkcije vključujejo InControl Apps, Premium daljinski upravljalnik in Pro storite, vključno z dostopno točko Wi-Fi.

Inovacije

 • MOTORJI INGENIUM
  MOTORJI INGENIUM

  Najnovejša generacija popolnoma aluminijastih motorjev podjetja Land Rover se imenuje Ingenium. Motorji so lažji, imajo manjšo porabo in so močnejši od predhodnikov, saj so vanje nameščene najsodobnejše inovacije, kot je sistem stalnega spremenljivega dvigovanja sesalnih ventilov, ki izboljšuje vse vidike učinkovitosti in ekonomičnosti porabe goriva ter prispeva k zmanjšanju izpustov CO2.

 • IZJEMNO LAHKA ALUMINIJASTA ARHITEKTURA
  IZJEMNO LAHKA ALUMINIJASTA ARHITEKTURA

  Aluminijasta arhitektura karoserije vozila Range Rover Velar je zasnovana za optimalno varnost, moč in večjo učinkovitost. Bočne strani vozila so izdelane iz izjemno trdne zlitine, goste plošče za dušenje pa so sestavni del dinamične ojačitve zadka, ki so zmanjšale težo, s čimer nikakor nismo ogrozili varnosti.

 • LAND ROVER IGUIDE
  LAND ROVER IGUIDE

  Land Roverjeva aplikacija iGuide vam ob pomoči najnovejše tehnologije obogatene resničnosti razloži vse funkcije, ki jih morate spoznati v svojem vozilu Range Rover Velar. Deluje tudi kot mobilni priročnik za lastnike vozil, zaradi katerega boste imeli vse odgovore vedno na dosegu roke.

Zmogljivost

 • VEKTORIRANJE NAVORA
  VEKTORIRANJE NAVORA

  Vektoriranje navora zagotavlja nadzorovano in odzivno zavijanje ter deluje v povezavi z Inteligentno dinamiko pogona. Skupaj uravnavata porazdelitev navora motorja med vsa štiri kolesa, zaradi česar je vozilo veliko bolj stabilno.

 • PRILAGODLJIVA DINAMIKA
  PRILAGODLJIVA DINAMIKA

  Sistem omogoča bolj stabilno vožnjo in optimalni nadzor, saj do 500-krat na sekundo nadzira krmiljenje in gibanje karoserije. Odziva se na voznikovo upravljanje in cestne pogoje ter neprestano spreminja nastavitve blažilnikov med mehkimi in trdimi skrajnostmi.

 • ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)
  ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)

  Elektronski nadzor stabilnosti (DSC) spremlja dinamično obnašanje vozila in posreduje, če ugotovi, da se vozilo ne odziva na voznikova dejanja. To vozilu Range Rover Velar omogoča stabilno, uravnoteženo in varno vožnjo. V tem boste uživali tako v cestni kot v terenski vožnji.

 • SISTEM ZA PREPREČEVANJE PREVRAČANJA
  SISTEM ZA PREPREČEVANJE PREVRAČANJA

  Sistem za preprečevanje prevračanja (RSC) je integriran z Elektronskim nadzorom stabilnosti (DSC), kar zmanjša možnost prevračanja, hkrati pa omogoča zmožnost, da pravočasno zavijete okrog ovire ali soudeleženca v prometu. Neprestano nadzira gibanje vozila in sile pri zavijanju ter zazna potencialno tveganje prevrnitve. Če takšno tveganje zazna, začne zavirati sprednje zunanje kolo in tako zmanjša sile, ki zmanjšujejo stabilnost.

Zmogljivost

 • AKTIVNI ZAKLEP ZADNJEGA DIFERENCIALA
  AKTIVNI ZAKLEP ZADNJEGA DIFERENCIALA

  Aktivni zaklep zadnjega diferenciala* nudi dodatne prednosti večjega oprijema v ovinkih in pri terenski vožnji. To počne z nadzorom zdrsa med levim in desnim kolesom na zadnji osi. * Dodatna oprema pri pogonskih sklopih D300 in P380.

 • SPELJEVANJE OB NIZKEM TRENJU
  SPELJEVANJE OB NIZKEM TRENJU

  Na spolzkih podlagah, kot sta trava ali sneg, je mogoče uravnavati navor med sprednjimi in zadnjimi kolesi, s čimer se poveča oprijem. V izjemnih pogojih, kadar imajo oprijem le sprednja kolesa, je mogoče na sprednjih kolesih do 100 odstotkov zvišati navor in s tem kar se da povečati oprijem.

 • ELEKTRONSKO ZRAČNO VZMETENJE
  ELEKTRONSKO ZRAČNO VZMETENJE

  Najnovejši sistem elektronskega zračnega vzmetenja vseh štirih koles* zagotavlja izjemno artikulacijo koles ter umirjeno in zbrano vožnjo. Sistem prenaša tudi najtežje razmere in vozilo Range Rover Velar je zato stabilno ne glede na teren, s katerim se spopada. Pri tem nudi vožnjo izjemne kakovosti in nezaznavno preklaplja med višinami, kadar je to potrebno.
  * Serijsko pri pogonskih sklopih D300 in P380 ter kot dodatna oprema pri D180, D240 in P300.

 • ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)
  ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)

  Naši edinstveni sistemi Odziv na teren (Terrain Response), serijsko nameščeni v vozilo Range Rover Velar, vozniku omogočajo, da optimalno prilagodi tek motorja, menjalnik, sredinski diferencial in sisteme šasije, da se kar najbolj skladajo z zahtevami terena, in sicer z izbiro enega izmed lahko prepoznavnih načinov vožnje. Odziv na teren 2 je del dodatne opreme, ki zmogljivosti nagrajevanega sistema povzdigne na novo raven. Sistem ima samodejno nastavitev, ki nadzira trenutne vozne pogoje in sistematično izbira med nastavitvami, ki so najbolj primerne za tak teren.

 • NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI
  NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI

  Napredna pomoč pri vleki, ki je na voljo kot dodatna oprema, vam omogoča, da pri vzvratni vožnji nadzirate smer vožnje prikolice. Ob pomoči vrtljivega krmilnika Odziva na teren 2 ta možnost v povezavi s sistemom Touch Pro nadzira krmiljenje vozila in vam pomaga doseči želeno usmeritev prikolice, ki se prikaže na zaslonu na dotik.

 • SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
  SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

  Patentirani Sistem za nadzor spusta (HDC) podjetja Land Rover vozniku pomaga pri nadzorovanem spuščanju po težavnih klančinah. To mu uspeva z ohranjanjem stalne hitrosti in ločenim zaviranjem za vsako kolo. Sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, ki je del serijske opreme, zagotavlja, da se, ko speljujete na klancu, ne boste zapeljali vzvratno.

Pomoči vozniku, ki so del serijske opreme

 • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH
  SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI NIZKIH HITROSTIH

  Če vozilo zazna možnost naleta pri hitrostih med 5 in 80 km/h, Sistem za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih prikaže opozorilo in vam tako omogoči, da pravočasno ukrepate. Če se ne odzovete, sistem začne zavirati.

 • OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU
  OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU

  Opozorilni sistem pri menjavi voznega pasu bo zelo pripomogel pri varnosti na dolgih potovanjih. Sistem zazna, kdaj se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, ter vas na to opozori z vizualnim alarmom in nežnimi vibracijami volana.

 • POMOČ ZA VZVRATNO PARKIRANJE
  POMOČ ZA VZVRATNO PARKIRANJE

  S pomočjo za vzvratno parkiranje je vzvratna vožnja v tesne kotičke lažja in bolj varna. Z izbiro vzvratne prestave aktivirate tipala na zadnjem odbijaču. Povratne informacije o bližini ovire pri parkiranju prejemate prek zaslona na dotik in zvočnega signala.

 • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI
  PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI

  Ko vozite po avtocesti ali potujete v gostem prometu, bo sistem ohranjal varno razdaljo med vašim vozilom in vozilom pred vami, če bi ta slučajno upočasnil ali se ustavil.

Možnosti paketov

 • DRIVE
  DRIVE

  Paket Drive nudi nabor možnosti, ki skrbijo za vašo varnost in varnost vaših sopotnikov, vključuje pa: - Nadzor stanja voznika - Nadzor mrtvega kota - Prepoznavanje prometnih znakov

 • DRIVE PRO
  DRIVE PRO

  Zaradi paketa Drive Pro je vsako potovanje še bolj varno in sproščujoče. Vsebuje paket Drive in: - Pomoč pri ohranjanju voznega pasu - Nadzor mrtvega kota - Prilagodljivi tempomat

 • PARK
  PARK

  Paket Park vam pomaga pri manevriranju v tesnih položajih in pri vožnji v urbanih okoljih, vsebuje pa: - Parkirna pomoč 360° - Nadzor prometa za vozilom

 • PARK PRO
  PARK PRO

  S paketom Park Pro boste še lažje in bolj varno našli pot iz tesnih položajev. Vsebuje: - Nadzor prometa za vozilom - Parkirna asistenca

Udobje in priročnost

 • PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA RAZSVETLJAVA
  PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA RAZSVETLJAVA

  Je del dodatne opreme ter vam omogoča spreminjanje barve in senc notranjosti kabine, da oboje popolnoma ustreza vašemu razpoloženju. Na voljo vam je deset barv.

 • DELJEN NASLON ZA ROKE
  DELJEN NASLON ZA ROKE

  Drsni deljen naslon za roke, ki ga je moč neodvisno prilagajati, izjemno poveča udobje.

 • ŠTIRIPODROČNA KLIMATSKA NAPRAVA
  ŠTIRIPODROČNA KLIMATSKA NAPRAVA

  Sistem, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča ločen nadzor za voznika, sovoznika in vsakega od dveh sopotnikov v drugi vrsti. Vsebuje tudi dodatne ventilatorje v B-stebričkih.

 • SAMODEJNO PRILAGAJANJE VSTOPNE VIŠINE
  SAMODEJNO PRILAGAJANJE VSTOPNE VIŠINE

  Za še večje udobje poskrbi Samodejno prilagajanje vstopne višine, ki je del elektronskega zračnega vzmetenja** in je na voljo kot dodatna oprema ter vam omogoča, da lažje vstopate v vozilo in izstopate iz njega, saj ga lahko spustite do 40 mm.
  * Serijsko pri motorjih V6. Dodatna oprema pri D420.