USTANOVA BORN FREE

Korenine zgodovinske povezave med Land Roverjem in ustanovo Born Free segajo daleč nazaj, ko so leta 1966 v klasičnem filmu o divjini Born Free ob ustanoviteljih ustanove Virginii McKenna in Billu Traversu nastopili tudi Land Roverji. Naloga Land Roverjevih vozil se ni od takrat niti malce spremenila – omogočiti morajo zanesljiv prevoz do divjih živali na najteže dostopnih krajih.

Partnerstvo med Land Roverjem in ustanovo Born Free se je začelo leta 2002, naša zaveza pa je zagotavljanje praktične pomoči z vozili in podpora projektu v naslednjih petih letih, kar odraža naš celostni pristop k zagotavljanju trajnosti po vsem svetu.
V okviru novega partnerstva bodo Land Roverjeva vozila pri terenskem delu uporabljali sodelavci ustanove Born Free v Keniji, Etiopiji, Indiji in Južni Afriki. Z dodatno podporo bomo pomagali pobudam za ohranitev in zaščito divjih živali v drugih delih Afrike in južne Azije, v Veliki Britaniji, kjer je sedež ustanove Born Free pa bodo Land Roverji na voljo za logistično podporo in prevoze ambasadorjev ustanove.
Will Travers OBE, predsednik ustanove Born Free, je povedal: "Ustanova Born Free se za ohranitev in zaščito divjih živali bori na skrajnih frontnih položajih, do katerih lahko zanesljivo pridemo samo z Land Roverji. Bistven ni le dostop do nekaterih resnično izzivalnih lokacij, pomembno je tudi, da uspešno opravimo svoje delo in se vrnemo. Varnost, zaščita in zanesljivost so neprecenljivega pomena."