ZMOGLJIVOST

NEZAUSTAVLJIV. POVSOD

OGLEJTE SI FILM
NAZAJ
ZMOGLJIVOSTI
#component-6
PRESEGANJE SKRAJNOSTI
#component-8
VSE VRSTE TERENOV
#component-13
POGONSKI SKLOPI
#component-16
OSEBNA PRILAGODITEV
#component-18
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Land Rover in jih primerjajte.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
PRENESITE BROŠURO
Prenesite in si oglejte najnovejše brošure vozil Land Rover.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Land Rover.

Vozilo Defender je zasnovano, da bi lahko uresničili svoje sanje. Pojdite dlje. Presegajte domišljijo.


SESTAVITE SI SVOJEGA
ZMOGLJIVOST NA VSEH TERENIH
Raziščite nova področja. Obvladajte ekstremne razmere. Zaradi izjemnih zmogljivosti na vseh terenih in stalnega štirikolesnega pogona je vozilo Defender nezaustavljivo. Tako na cestah kot pri terenski vožnji.
PRILAGODLJIVI ODZIV NA TEREN
Raziskujte. Po svojem. Nastavitve terenskih sistemov lahko s funkcijo prilagodljivi odziv na teren popolnoma prilagodite svojim željam.
GEOMETRIJA
Izjemni sprednji pristopni kot, prelomni kot in zadnji pristopni kot. Skrajšani sprednji in zadnji previsi. Zaradi prilagojene geometrije je novo vozilo Defender še bolj zmogljivo.
ZMOGLJIVOSTI
TERENSKA VOŽNJA
TERENSKA VOŽNJA

Štirikolesni pogon, reduktor, aktivni zaklep zadnjega diferenciala in večja izbira pnevmatik zagotavljajo, da je novi Defender naš najzmogljivejši Land Rover. Kdaj koli.

GEOMETRIJA
GEOMETRIJA

Vrhunska geometrija okrepi zmogljivost vozila na vseh terenih. Sprednji pristopni kot znaša 38 stopinj1, prelomni kot do 31 stopinj in zadnji pristopni kot 40 stopinj1.

VOŽNJA PO CESTI
VOŽNJA PO CESTI

Enako zmogljiv na cesti kot na terenu. Uživajte v prefinjenem udobju z neodvisnim sprednjim in zadnjim vzmetenjem, izbirate pa lahko med običajnim vzmetenjem in elektronskim zračnim vzmetenjem s prilagodljivo dinamiko.

PRESEGANJE SKRAJNOSTI
PREVAŽANJE

Ne pristanite na kompromise. Dovoljena dinamična obremenitev vozila znaša 168 kg2. Statična obremenitev vozila Defender do 300 kg pa vam bo omogočila še bolj sproščene pustolovščine. Če bi torej radi kje prenočili, bo šotor, ki ga namestite na streho vozila, gotovo pravšnja odločitev.

BREDENJE
BREDENJE

Zaradi zmožnosti vozila Defender, da brede do globine 900 mm, boste lahko prečkali marsikatero reko.3 Program za bredenje in odziv na teren dvigneta vozilo ob pomoči elektronskega zračnega vzmetenja. Sistem prostorskih kamer 3D in zaznavanje globine vode pa vam sporočata, kako globoka je voda.

VLEKA
VLEKA

Z vlečno zmogljivostjo 3500 kg boste z vozilom Defender izpolnili vse potrebe po vleki. Napredna pomoč pri vleki vam bo pomagala pri vzvratni vožnji, medtem ko bo vozilo Defender poskrbelo za krmiljenje.

VLEKA Z VITLOM
VLEKA Z VITLOM

Električni vitel z daljinskim upravljanjem4 je pravi prikaz moči, ki jo zmore razviti vozilo Defender. Povleče lahko do 4536 kg, upravljate pa ga lahko z oddaljenosti 45 m.

VAŠE VOZILO DEFENDER

Pripravljeno na prav vse. Vozilo Defender, ki je prilagojeno prav vam.

SESTAVITE SI SVOJEGA
VSE VRSTE TERENOV
ŠTIRIKOLESNI POGON
Na spolzkih podlagah, kot sta trava ali sneg, je mogoče uravnavati navor med sprednjimi in zadnjimi kolesi, s čimer se povečata stabilnost in nadzor nad vozilom.
DVOSTOPENJSKI REDUKTOR
Dodatni nižji prestavi sta neprecenljivi v zahtevnih pogojih, kot so strmi vzponi in spusti, pri terenski vožnji ali pri vleki.
ELEKTRONSKO ZRAČNO VZMETENJE
Izbirate lahko med dostopno višino 40 mm pod normalno vozno višino in za 75 mm povišano vozno višino. Nadaljnje povišanje za dodatnih 70 mm lahko izberete v ekstremnih terenskih razmerah.
Elektronsko aktivni diferencial
Ta sistem nudi dodatno prednost večjega trenja v ovinkih in boljšega oprijema pri terenski vožnji. To omogoča nadzor zdrsa med levim in desnim kolesom na zadnji osi.
PRILAGODLJIVI ODZIV NA TEREN
Z najboljšim sistemom odziva na teren na svetu lahko individualno prilagodite nastavitve pogonskega sklopa, krmiljenja, diferencialov in trenja, s čimer boste zadovoljili vse potrebe pri terenski vožnji.
TEHNOLOGIJE ZA TERENSKO VOŽNJO
Ne glede na to, v kakšnem okolju se nahajate, bo vožnja samozavestna in nadzorovana. Možnosti vključujejo speljevanje ob nizkem oprijemu, postopni nadzor pospeška in sistem za nadzor spusta.
PRILAGODLJIVA DINAMIKA
Sistem z nadzorovanjem karoserije in krmiljenja do 500-krat na sekundo zagotavlja mirno vožnjo in popoln nadzor. Odziva se na odziv voznika in terena ter stalno prilagaja nastavitve blažilnikov med mehkejšimi in trdnimi skrajnostmi.
NADZOR ZA VSE TERENE
Nastavite in vzdržujte stalno hitrost v zahtevnih terenskih razmerah. Možnost nadzora za vse terene deluje podobno kot tempomat ter deluje pri hitrostih med 1,8 in 30 km/h.
POGONSKI SKLOPI
BENCINSKI IN DIZELSKI MOTORJI
V modele Defender smo namestili prefinjene in varčne motorje Ingenium. Izbirate lahko med naprednimi bencinskimi in dizelskimi motorji.
BENCINSKO BLAGO HIBRIDNO VOZILO
K zmanjševanju porabe goriva in zmanjšanim izpustom CO2 pripomore motor P400, ki uporablja energijo, ki se običajno izgubi pri zmanjševanju hitrosti, in jo koristno uporabi.
BENCINSKO PRIKLJUČNO HIBRIDNO VOZILO
Kmalu bo na voljo tudi priključno hibridno električno vozilo z motorjem P400e, ki bo modelom Defender omogočil vse prednosti električnega pogona.
OSEBNA PRILAGODITEV
PNEVMATIKE ZA VSAK TEREN

Serijsko so na voljo pnevmatike za vse letne čase. Lahko pa se odločite tudi za terenske pnevmatike, ki bodo še povečale zmogljivosti vozila Defender.

SESTAVITE SI SVOJEGA
IZBERITE VOZILO DEFENDER

Odličnost je na voljo v vseh oblikah, velikostih in zasnovah karoserije.

IZBERITE MODEL
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Land Rover in jih primerjajte.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
PRENESITE BROŠURO
Prenesite in si oglejte najnovejše brošure vozil Land Rover.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Land Rover.

1 Z elektronskim zračnim vzmetenjem na višini, običajni za terensko vožnjo.
2 Vozilo Defender 110 s terenskimi pnevmatikami.
3 Pred bredenjem po vodi vedno preverite pot in možnost izhoda.
4 Na voljo sredi leta 2020. Ni na voljo v ZAŠČITNI A-OKVIR.

Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi ju lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.
Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo v vsakem trenutku zagotavljati popoln nadzor nad vozilom.
Nekatere funkcije so pogojene s sklenitvijo pogodbe za prenos podatkov in primerno kartico SIM, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval prodajalec.