VSESTRANSKOST

NOVO VOZILO DISCOVERY SPORT – TAKO VSESTRANSKO KOT VAŠE ŽIVLJENJE

TOP
PRTLJAŽNIK
#component-4
UDOBJE IN PRIROČNOST
#component-7
VARNOST
#component-10
POMOČI VOZNIKU, KI SO DEL SERIJSKE OPREME
#component-13
MOŽNOSTI PAKETOV
#component-15
IZBERITE SVOJE VOZILO
#component-21
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Land Rover in jih primerjajte.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Land Rover.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Land Rover.
PRTLJAŽNIK

Model Discovery Sport zagotavlja optimalno izrabo prostora za potnike, ki uživajo v udobju in potrebujejo veliko prostora za shranjevanje stvari.

5+2 SEDEŽA
5+2 SEDEŽA

157 litrovIndustrijski standard bruto prostornine znaša 157 litrov, kar je dovolj za vas in še šest prijateljev. To odgovarja neto prostornini 115 litrov, če prtljago merimo kot trde kocke.


5 SEDEŽEV
5 SEDEŽEV

1179 litrovSpakirajte vse, kar potrebujete. Standardna konfiguracija petih sedežev omogoča bruto prostornino 1179 * litrov in neto prostornino 963 * litrov.

4 SEDEŽI
4 SEDEŽI

1302 litrovZložite enega od zadnjih sedežev in izkoristite dodatno bruto prostornino 1302 * litra. Omogoča vam, da naložite še nekaj dodatnih kosov, kar odgovarja neto prostornini 1085 * litrov.

3 SEDEŽI
3 SEDEŽI

1548 litrovPotujte z dvema prijateljema, s seboj pa vzemite vse, kar potrebujete. Ta konfiguracija vozila Discovery Sport omogoča bruto prostornino 1548 * litrov, z uporabno neto prostornino 1330 * litrov.

2 SEDEŽA
2 SEDEŽA

1794 litrovČe zložite drugo vrsto sedežev, lahko preprosto prevažate tudi večje predmete. Bruto prostornina se poveča na 1794 * litrov, neto prostornina pa doseže 1574 * litrov.

Bruto volumen je industrijski standard, ki se meri s polnjenjem tovornega prostora s tekočino. Neto volumen pa se meri s trdimi kockami (200 x 50 x 100 mm) in prikazuje količino praktičnega prostora v vozilu.

UDOBJE IN PRIROČNOST
NOTRANJE VZVRATNO OGLEDALO CLEARSIGHT
NOTRANJE VZVRATNO OGLEDALO CLEARSIGHT

Prostornina prtljažnika, ki je vodilna v razredu, je idealna za vse vaše družinske potrebe, a kako videti mimo potnikov in prtljage? Z notranjim vzvratnim ogledalom ClearSight lahko uživate v neoviranem pogledu ne glede na to, koga ali kaj imate za seboj.

yt:ekTZu2pQNCc
PROSTORNINA REZERVOARJA
PROSTORNINA REZERVOARJA

Obiskovanje krajev, ki so obdržali svoj naravni šarm, zna biti zabavno, a je naporno, če moramo na poti nekajkrat dotočiti gorivo. Z vozilom Discovery Sport boste lahko raziskovali dlje, saj ima kar 67-litrski rezervoar za bencinsko gorivo ali povečan 65-litrski rezervoar za dizelsko gorivo.

POWERED TAILGATE
S funkcijo samodejnega odpiranja vrat prtljažnika lahko preprosto odpirate in zapirate prtljažnik s ključi, gumbom v vozilu ali diskretnimi gumbi na vratih prtljažnika.
CABIN AIR IONISATION
Ionizacija zraka v kabini s tehnologijo Nanoe™ izboljšuje počutje voznika in potnikov. Kakovost zraka v kabini izboljšuje z odstranjevanjem alergenov, virusov in bakterij v zraku ter s tem povezanih vonjev.
SHRANJEVANJE
Odprta, svetla notranjost vozila Discovery Sport zagotavlja občutek za prostor – nekaj, kar boste nedvomno želeli ohraniti tudi pri polnem vozilu. Pametne rešitve za shranjevanje vam omogočajo, da se izognete neredu, medtem ko imate s sabo vse, kar potrebujete.
AKTIVNI ŽIVLJENJSKI SLOG
Uživajte v svojih najljubših dejavnostih na prostem, ne da bi morali nositi ključe. Aktivni ključ, ki je na voljo kot dodatna oprema, je robusten in vodoodporen. Običajne ključe preprosto pustite v vozilu ter za zaklepanje in odklepanje uporabite aktivni ključ za vozilo Discovery Sport.
VARNOST

Vozilo Discovery Sport je zasnovano z optimalno varnost in se ponaša s številnimi možnostmi, ki varujejo vas in vaše potnike.

SESTAVITE SI SVOJEGA
ISOFIX
Za izboljšano varnost vam točke ISOFIX zagotavljajo zelo močno povezavo med otroškim sedežem in vozilom.
ZRAČNE BLAZINE
Celovit sistem šestih zračnih blazin v vozilu Discovery Sport zagotavlja odlično zaščito za vse potnike v vozilu.
VOZNI SISTEM
Vozilo Discovery Sport se ponaša z najnovejšimi tehnologijami, med katerimi sta tudi sistem za nadzor zdrsa pogonskih koles, ki izboljšuje oprijem, ter elektronska porazdelitev zavorne moči, ki samodejno uravnava zavorno silo na vsaki osi in s tem zmanjša zavorno pot, ohranja pa stabilnost in zmožnost manevriranja vozila.
ŽAROMETA MATRIX LED

Del naše nove tehnologije so tudi žarometi Matrix LED, ki imajo prilagodljiv snop svetlobe, ki se zatemni in zagotavlja maksimalno vidljivost, ne da bi z njim zaslepili druge udeležence v prometu.

yt:OdjfEiDzOkk
POMOČI VOZNIKU, KI SO DEL SERIJSKE OPREME
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
Če obstaja nevarnost trčenja in kljub vizualnemu opozorilu voznik ne ukrepa, začne vozilo samodejno zavirati. Sistem deluje za vozila s hitrostjo od 5 do 80 km/h in pešce ali kolesarje s hitrostjo od 5 do 60 km/h.
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU
Pomoč pri ohranjanju voznega pasu, ki je idealna za spolzke pogoje, zazna, če se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in ob uporabi dodatnega krmilnega navora neposredno v volan vozilo usmeri nazaj na pravi vozni pas.
POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU
Manevriranje je še lažje. Prestavite v vzvratno prestavo ali sistem aktivirajte na zaslonu na dotik; grafike in zvočna opozorila vam bodo nakazali, kako blizu vozila se nahajajo ovire.
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI
Ohranjanje hitrosti z omejevalnikom hitrosti vam omogoča ohranjanje trenutne hitrosti vozila brez potrebe po nadaljnji uporabi stopalke za plin. Omejevalnik hitrosti prav tako omogoča, da nastavite maksimalno določeno hitrost.
MOŽNOSTI PAKETOV

Izbirajte med naborom paketov, ki bodo izboljšali vašo vozno izkušnjo.

PARK PACK
DRIVE PACK
DRIVER ASSIST PACK
SESTAVITE SI SVOJEGA
PARKIRNA ASISTENCA
Če aktivirate ta sistem, bo vozilo Discovery Sport poiskalo primeren parkirni prostor. Vozilo bo samo zapeljalo v in iz parkirnega prostora.
PARKIRNA POMOČ 360°
Zagotavljanje popolne samozavesti pri manevriranju v tesne prostore. Senzorji parkirne pomoči na zadku, spredaj in ob straneh zagotavljajo zvočne in vizualne povratne informacije v realnem času, ki vam pokažejo, kako blizu ovire ste.
NADZOR PROMETA ZA VOZILOM
Sistem zaznavanja prometa za vozilom vas opozarja na vozila, pešce in druge nevarnosti, ki se vam približujejo s katerekoli strani vozila – posebej priročen je pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta.
POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA
Pripomore k varnosti potnikov, ko izstopajo iz vozila Discovery Sport, saj jih opozarja na nevarnosti, kot so bližajoči se kolesarji ali druga vozila.
SESTAVITE SI SVOJEGA
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT
Paket Drive ima tri značilnosti. Prilagodljivi tempomat bo poskrbel, da boste vedno na varni razdalji za vozilom pred sabo. Če vozilo pred vami zavira ali se popolnoma zaustavi, se bo nežno zaustavilo tudi vaše vozilo, vožnjo pa bo nadaljevalo, takoj ko se premakne vozilo pred vami.
ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
Če vozilo Discovery Sport zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, se na stranskem vzvratnem ogledalu prižge opozorilna lučka, krmilni navor pa vaše vozilo varno usmeri stran od bližajočega se vozila.
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH
Sistem za preprečevanje naleta pri visokih hitrostih, ki je na voljo kot dodatna oprema, zaznava možnost trčenja z drugim vozilom in vas v tem primeru opozori, da je treba zavirati. Če se voznik ne odzove, vozilo Discovery Sport začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta.
SESTAVITE SI SVOJEGA
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI KRMILJENJU
Paket Driver Assist vsebuje možnosti, ki jih najdemo v paketu Pack in paketu Drive. To so prilagodljivi tempomat s pomočjo pri krmiljenju, ki vam pomaga krmiliti in poskrbi, da ostanete na svojem voznem pasu, ter vas ohranja na varni razdalji od vozil pred vami. Motor, zavore in krmiljenje se odzivajo samodejno.
VSEBINSKA KARTICA ZAZNAVANJA VIŠINE VODE
Sistem zaznavanja višine vode vam omogoča sproščeno prečkanje višjih voda. Omogoča vam prikaz ravni vode okoli vozila v realnem času in vas opozori, če se globina vode okrog vozila Discovery Sport bliža zgornji meji.
SISTEM PROSTORSKIH KAMER 360°
Sistem štirih kamer, ki so diskretno nameščene okrog vozila Discovery Sport, omogoča, da prek zaslona na dotik vidite 360° okrog svojega avtomobila, saj so vam vse kamere na voljo tudi hkrati.
IZBERITE SI VOZILO DISCOVERY SPORT

Izbirate lahko med štirimi modeli in dvema različnima oblikama karoserije, vsako od vozil nudi edinstvene prilagoditve in dodatne funkcije.

IZBERITE SVOJE VOZILO
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Land Rover in jih primerjajte.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Land Rover.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Land Rover.

*Slika predstavlja sedeže, ki so pomaknjeni popolnoma naprej in niso nagnjeni.

Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi jih lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.

Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo imeti v vsakem trenutku popoln nadzor nad vozilom.

Nanoe™ je blagovna znamka družbe Panasonic.