TEHNOLOGIJE
NAZAJ
INFORMACIJE IN ZABAVA
SPLETNI MEDIJI
Na poti poslušajte najljubšo glasbo, radijske postaje in poddaje. In to brez pametnega telefona. Računa aplikacij Deezer in TuneIn povežite s portalom InControl in do vseh svojih medijev boste lahko dostopali neposredno prek zaslona na dotik v vozilu. Na voljo le s sistemom Connected Navigation Pro in paketom Connected.
POVEZANA NAVIGACIJA PRO
Posodobitve prometa v realnem času in možnost iskanja so vam z dodatno opremo navigacija Pro in paketom Online na dosegu roke. Shranite svoje priljubljene kraje in pri raziskovanju zemljevidov uporabljajte geste. Aplikacija Map Care vam omogoča, da imate vedno najnovejše informacije.
PAKET SMARTPHONE
Prek zaslona na dotik vam ta paket omogoča nadzor nad aplikacijami za vaš telefon s sistemom Android™ ali Apple®.
PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU
Sistem na vetrobranskem steklu prikazuje vse ključne informacije, kot so hitrost, prestava in smer poti. Ponaša se z izjemno jasnimi barvnimi grafikami visoke ločljivosti in vam tako omogoča, da brez naprezanja sledite vsem pomembnim podatkom o vožnji.
VOLANSKI OBROČ
Usnjen volan za lažjo uporabo vsebuje možnost nadzora najpomembnejših funkcij, tudi medijev in telefona. Še bolj športen videz pa različici Discovery Sport R-Dynamic zagotavljajo elementi na volanu v barvi Noble Chrome.
APLIKACIJA REMOTE
Nastavite želeno temperaturo v kabini, odklenite ali locirajte vozilo in sledite potovanjem s pametnega telefona ali pametne ure. Združljivo z večino pametnih telefonov s tehnologijo Android Wear™ ali Apple Watch®.
INOVACIJE
MOTORJI
Od motorjev, ki nudijo največji užitek vožnje ter varčnost in prefinjenost, vam je na voljo cela paleta motorjev in vsak ima optimizirane zmogljivosti, ki zadovoljujejo vse potrebe.
MHEV (DELNO ELEKTRIČNO HIBRIDNO VOZILO)
MHEV je blagi hibridni sistem, ki shranjuje energijo, ki se običajno izgubi, ko vozilo zavira, in jo inteligentno razporedi, tako da poveča učinkovitost motorja.
yt:LpHRVOL5b_M
IGUIDE (KMALU)
Navodila za uporabo iGuide vam zagotavljajo, da boste imeli vse odgovore vedno na dosegu roke. Aplikacija Land Rover iGuide vam nudi vse, kar morate vedeti o vozilu Discovery Sport.
ZMOGLJIVOST
PRIJAVITE SE NA TESTNO VOŽNJO
ARHITEKTURA VZMETENJA
Popolnoma neodvisen sistem vzmetenja je zasnovan za terensko vožnjo in ima obliko zadnjega vzmetenja z več povezavami.
PRILAGODLJIVA DINAMIKA
S sistemom prilagodljive dinamike, ki ga izberete na zaslonu na dotik, bo vozilo Discovery Sport zagotovilo še boljši nadzor vozila z boljšim krmiljenjem in ostrejšimi odzivi.
9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK
Da bi zagotovili, da je vaše vozilo vedno v pravi prestavi, kar poveča učinkovitost porabe goriva in pospeševanja, ima 9-stopenjski samodejni menjalnik modela Discovery Sport devet natančno razporejenih prestav. Prestavljanje je skoraj neopazno in premiki se inteligentno prilagajajo vašemu slogu vožnje.
ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI
Elektronski nadzor stabilnosti (DSC) nadzira dinamično obnašanje vozila Discovery Sport in posreduje pri omogočanju kar največje stabilnosti vozila. Sistem zmanjša navor motorja in ustrezno zavira, da izboljša smer vožnje vozila, in sicer z uravnavanjem pod- in nadkrmiljenja.
ZMOGLJIVOST
SPELJEVANJE OB NIZKEM OPRIJEMU
Sistem speljevanja ob nizkem oprijemu vam omogoča optimalen nadzor navora, ko speljete iz stanja mirovanja, ter izboljša zmogljivost v spolzkih pogojih.
SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
Sistem vozniku z ohranjanjem konstantne hitrosti pomaga pri spuščanju po težavnih klančinah.
POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA
Sistem postopnega nadzora pospeška preprečuje, da bi vozilo, potem ko ste na strmi klančini sprostili zavoro, prehitro pospešilo.
NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI
Napredna pomoč pri vleki omogoča nadzor smeri vleke prikolice pri vzvratni vožnji ob uporabi vrtljivega krmilnika. Sistem nadzira krmiljenje vozila Discovery Sport, da bi dosegel želeno smer vožnje prikolice.
ZAZNAVANJE VIŠINE VODE
Sistem zaznavanja višine vode vam omogoča sproščeno prečkanje višjih voda. Omogoča vam prikaz ravni vode okoli vozila v realnem času in vas opozori, če se globina vode okrog vozila Discovery Sport bliža zgornji meji.
NADZOR ZA VSE TERENE
Najsodobnejši sistem, ki predstavlja različico prilagodljivega tempomata za terensko vožnjo, vam omogoča, da v zahtevnih pogojih nastavite in vzdržujete stalno hitrost.
POMOČI VOZNIKU, KI SO DEL SERIJSKE OPREME
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
Če obstaja nevarnost trčenja in kljub vizualnemu opozorilu voznik ne ukrepa, začne vozilo samodejno zavirati. Sistem deluje za vozila s hitrostjo od 5 do 80 km/h in pešce ali kolesarje s hitrostjo od 5 do 60 km/h.
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU
Pomoč pri ohranjanju voznega pasu, ki je idealna za spolzke pogoje, zazna, če se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in ob uporabi dodatnega krmilnega navora neposredno v volan vozilo usmeri nazaj na pravi vozni pas.
NADZOR STANJA VOZNIKA
Nadzor nad stanjem voznika zazna, ali postajate zaspani, in vas opozori, da je čas za odmor.
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI
Ohranjanje hitrosti z omejevalnikom hitrosti vam omogoča ohranjanje trenutne hitrosti vozila brez potrebe po nadaljnji uporabi stopalke za plin. Omejevalnik hitrosti prav tako omogoča, da nastavite maksimalno določeno hitrost.
MOŽNOSTI PAKETOV
PAKET PARK
PAKET DRIVE
SESTAVITE SI SVOJEGA
PARKIRNA ASISTENCA
Če aktivirate ta sistem, bo vozilo Discovery Sport poiskalo primeren parkirni prostor. Vozilo bo samo zapeljalo v in iz parkirnega prostora.
Parkirna pomoč 360°
Zagotavljanje popolne samozavesti pri manevriranju v tesne prostore. Senzorji parkirne pomoči na zadku, spredaj in ob straneh zagotavljajo zvočne in vizualne povratne informacije v realnem času, ki vam pokažejo, kako blizu ovire ste.
NADZOR PROMETA ZA VOZILOM
Sistem zaznavanja prometa za vozilom vas opozarja na vozila, pešce in druge nevarnosti, ki se vam približujejo s katerekoli strani vozila – posebej priročen je pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta.
POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA
Pripomore k varnosti potnikov, ko izstopajo iz vozila Discovery Sport, saj jih opozarja na nevarnosti, kot so bližajoči se kolesarji ali druga vozila.
SESTAVITE SI SVOJEGA
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT
Paket Drive ima tri značilnosti. Prilagodljivi tempomat bo poskrbel, da boste vedno na varni razdalji za vozilom pred sabo. Če vozilo pred vami zavira ali se popolnoma zaustavi, se bo nežno zaustavilo tudi vaše vozilo, vožnjo pa bo nadaljevalo, takoj ko se premakne vozilo pred vami.
ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
Če vozilo Discovery Sport zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, se na stranskem vzvratnem ogledalu prižge opozorilna lučka, krmilni navor pa vaše vozilo varno usmeri stran od bližajočega se vozila.
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH
Če obstaja nevarnost trčenja in kljub vizualnemu opozorilu voznik ne ukrepa, začne vozilo samodejno zavirati. Sistem deluje za vozila s hitrostjo od 5 do 80 km/h in pešce ali kolesarje s hitrostjo od 5 do 60 km/h.
UDOBJE IN PRIROČNOST
PANORAMSKA STREHA
Nepomična panoramska streha omogoča boljšo osvetljenost kabine, ki postane še bolj svetla in prijetna.
SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA
S funkcijo samodejnega odpiranja vrat prtljažnika lahko preprosto odpirate in zapirate prtljažnik s ključi, gumbom v vozilu ali diskretnimi gumbi na vratih prtljažnika.
BREZŽIČNO NAPAJANJE
Napolnite združljiv pametni telefon, ne da bi ga morali priključiti ali najti in razvezati polnilni kabel.
PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA OSVETLITEV
Del dodatne opreme, ki vam omogoča, da v vozilu Discovery Sport za notranjo osvetlitev kabine izbirate med desetimi barvami.
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila in jih med seboj hkrati primerjajte.
PRIJAVITE SE NA TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo
PRENESITE BROŠURO
Prenesite in si oglejte najnovejše brošure vozil Land Rover.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Land Rover.

Android™ in Android Wear™ sta blagovni znamki podjetja Google Inc.

Apple® in Apple Watch® sta blagovni znamki podjetja Apple Inc., ki je zaščitena v ZDA in drugih državah.

Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi ju lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil Land Rover ali konfigurirajte vozilo na spletu.