INFORMACIJE IN ZABAVA

  • SPLETNI MEDIJI
   SPLETNI MEDIJI

   Na poti poslušajte najljubšo glasbo, radijske postaje in poddaje. In to brez pametnega telefona. Računa aplikacij Deezer in TuneIn povežite s portalom InControl in do vseh svojih medijev boste lahko dostopali neposredno prek zaslona na dotik v vozilu. Na voljo le s sistemom Connect Pro.

  • NAVIGACIJA PRO
   NAVIGACIJA PRO

   Posodobitve prometa v realnem času in možnost iskanja so vam z dodatno opremo navigacija Pro1 na dosegu roke. Shranite svoje priljubljene kraje in pri raziskovanju zemljevidov uporabljajte geste. Aplikacija Map Care vam omogoča, da imate vedno najnovejše informacije.

  • PAKET SMARTPHONE

   Prek zaslona na dotik vam ta paket s tehnologijo InControl omogoča nadzor nad aplikacijami za vaš telefon s sistemom Android™ ali Apple™.

  • PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU
   PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU

   Sistem na vetrobranskem steklu prikazuje vse ključne informacije, kot so hitrost, prestava in smer poti. Ponaša se z izjemno jasnimi barvnimi grafikami visoke ločljivosti in vam tako omogoča, da brez naprezanja sledite vsem pomembnim podatkom o vožnji.

  • VOLANSKI OBROČ
   VOLANSKI OBROČ

   Usnjen volan za lažjo uporabo vsebuje možnost nadzora najpomembnejših funkcij, tudi medijev in telefona. Še bolj športen videz pa različici R-Dynamic zagotavljajo perforirani elementi na volanu, oblečenem v usnje.

  • APLIKACIJA REMOTE
   APLIKACIJA REMOTE

   Nastavite želeno temperaturo v kabini, odklenite ali locirajte vozilo in sledite potovanjem s pametnega telefona ali pametne ure. Združljivo z večino pametnih telefonov s tehnologijo Android Wear™ ali Apple Watch®.

  INOVACIJE

  • INGENIUM
   INGENIUM

   V naboru modelov Range Rover Evoque, od najmočnejših vozil do takšnih, ki nudijo največji užitek vožnje ter varčnost in prefinjenost, je na voljo cela paleta motorjev in vsak ima optimizirane zmogljivosti, ki zadovoljujejo vse potrebe.

  • IZJEMNO LAHKA ALUMINIJASTA ARHITEKTURA

   Tehnologija blagega hibridnega sistema (MHEV)2 zmanjšuje porabo goriva vozila Range Rover Evoque, saj shranjuje energijo, ki se običajno izgubi, ko vozilo zavira, in jo inteligentno razporedi, tako da poveča učinkovitost motorja.

  • IGUIDE (KMALU)
   IGUIDE (KMALU)

   Navodila za uporabo iGuide vam zagotavljajo, da boste imeli vse odgovore vedno na dosegu roke. Aplikacija Land Rover iGuide vam nudi vse, kar morate vedeti o vozilu Range Rover Evoque.

  ZMOGLJIVOST

  • ARHITEKTURA VZMETENJA
   ARHITEKTURA VZMETENJA

   Vozilo Range Rover Evoque ima popolnoma neodvisen sistem vzmetenja z zadnjim vzmetenjem, oblikovanim po načelu multi-link. Izjemno kompaktna struktura sistema zagotavlja, da je v prtljažniku vedno dovolj prostora.

  • DINAMIČNI NAČIN
   DINAMIČNI NAČIN

   Vozila, ki so opremljena s sistemom odziv na teren 2*, imajo še dodatno možnost - dinamični način, ki prilagodi vzmetenje, kar omogoča še boljši nadzor vozila z boljšim krmiljenjem in ostrejšimi odzivi.

  • 9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK
   9-STOPENJSKI SAMODEJNI MENJALNIK

   Da bi zagotovili, da je vaše vozilo vedno v pravi prestavi, kar poveča učinkovitost porabe goriva in pospeševanja, ima 9-stopenjski samodejni menjalnik modela Range Rover Evoque devet natančno razporejenih prestav. Prestavljanje je skoraj neopazno in premiki se inteligentno prilagajajo vašemu slogu vožnje.

  • ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)
   ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)

   Elektronski nadzor stabilnosti nadzira dinamično obnašanje vozila Range Rover Evoque in posreduje pri omogočanju kar največje stabilnosti vozila. Sistem zmanjša navor motorja in ustrezno zavira, da izboljša smer vožnje vozila, in sicer z uravnavanjem pod- in nadkrmiljenja.

  ZMOGLJIVOST

  • SPELJEVANJE OB NIZKEM OPRIJEMU
   SPELJEVANJE OB NIZKEM OPRIJEMU

   Sistem speljevanja ob nizkem oprijemu vam omogoča optimalen nadzor navora, ko speljete iz stanja mirovanja, ter izboljša zmogljivost v spolzkih pogojih. Sistem speljevanja ob nizkem oprijemu3 je aktiven, dokler vozilo Range Rover Evoque ne doseže hitrosti 30 km/h, ko vozilo preklopi na želeni način vožnje.

  • SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
   SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

   Sistem za nadzor spusta3 vozniku z ohranjanjem konstantne hitrosti in ločenim zaviranjem za vsako kolo pomaga pri spuščanju po težavnih klančinah.

  • POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA
   POSTOPNI NADZOR POSPEŠKA

   V vozila Range Rover Evoque je nameščen sistem postopnega nadzora pospeška, ki preprečuje, da bi vozilo, potem ko ste na strmi klančini sprostili zavoro, prehitro pospešilo.

  • NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI
   NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI

   Napredna pomoč pri vleki4, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča nadzor smeri vleke prikolice pri vzvratni vožnji ob uporabi vrtljivega krmilnika. Sistem nadzira krmiljenje vozila Range Rover Evoque, da bi dosegel želeno smer vožnje prikolice.

  • ZAZNAVANJE VIŠINE VODE
   ZAZNAVANJE VIŠINE VODE

   Sistem zaznavanja višine vode5, ki je na voljo kot dodatna oprema, vam omogoča sproščeno prečkanje višjih voda. Omogoča vam prikaz ravni vode okoli vozila v realnem času in vas opozori, če se globina vode okrog vozila Range Rover Evoque bliža meji 600 mm.

  • NADZOR ZA VSE TERENE
   NADZOR ZA VSE TERENE

   Najsodobnejši sistem vam omogoča, da v zahtevnih pogojih nastavite in vzdržujete stalno hitrost. Nadzor za vse terene3 pri hitrostih od 1,8 km/h do 30 km/h deluje kot običajni prilagodljivi tempomat.

  POMOČI VOZNIKU, KI SO DEL SERIJSKE OPREME

  • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
   SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA

   Če obstaja nevarnost trčenja in kljub vizualnemu opozorilu voznik ne ukrepa, začne vozilo samodejno zavirati. Sistem deluje za vozila s hitrostjo od 5 do 80 km/h in pešce ali kolesarje s hitrostjo od 5 do 60 km/h.

  • POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU
   POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU

   Sistem zazna, če se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, in ob uporabi dodatnega krmilnega navora neposredno v volan vozilo usmeri nazaj na pravi vozni pas.

  • POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU
   POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU

   Manevriranje je še lažje. Prestavite v vzvratno prestavo ali sistem aktivirajte na zaslonu na dotik; grafike in zvočna opozorila vam bodo nakazali, kako blizu vozila se nahajajo ovire.

  • KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO
   KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO

   Omogoča boljšo vidljivost pri vzvratni vožnji. Na zaslonu na dotik sta prikazana vozilo Range Rover Evoque in predvidena pot vožnje, ki vam pomaga pri parkiranju.

  MOŽNOSTI PAKETOV

  • PARKIRNA ASISTENCA

   Paket Park ima štiri dodatne možnosti. S parkirno asistenco je vzporedno in pravokotno parkiranje še lažje, saj se vozilo samo usmeri v in iz parkirnega prostora. Pri manevrih pa vam pomagajo grafike in obvestila.

  • PARKIRNA POMOČ 360°
   PARKIRNA POMOČ 360°

   Zagotavljanje popolne samozavesti pri manevriranju v tesne prostore. Senzorji parkirne pomoči na zadku, spredaj in ob straneh zagotavljajo zvočne in vizualne povratne informacije v realnem času, ki vam pokažejo, kako blizu ovire ste.

  • NADZOR PROMETA ZA VOZILOM
   NADZOR PROMETA ZA VOZILOM

   Sistem zaznavanja prometa za vozilom vas opozarja na vozila, pešce in druge nevarnosti, ki se vam približujejo s katerekoli strani vozila - posebej priročen je pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta.

  • POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA
   POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA

   Pripomore k varnosti potnikov, ko izstopajo iz vozila Range Rover Evoque, saj jih opozarja na nevarnosti, kot so bližajoči se kolesarji ali druga vozila.

  • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT
   PRILAGODLJIVI TEMPOMAT

   Paket Drive6 ima tri značilnosti. Prilagodljivi tempomat bo poskrbel, da boste vedno na varni razdalji za vozilom pred sabo. Če vozilo pred vami zavira ali se popolnoma zaustavi, se bo nežno zaustavilo tudi vaše vozilo, vožnjo pa bo nadaljevalo, takoj ko se premakne vozilo pred vami.

  • ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
   ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

   Če vozilo Range Rover Evoque zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, se na stranskem vzvratnem ogledalu prižge opozorilna lučka, krmilni navor pa vaše vozilo Range Rover Evoque varno usmeri stran od bližajočega se vozila.

  • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH
   SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH

   Sistem zaznava možnost trčenja z drugim vozilom in vas v tem primeru opozori, da je treba zavirati. Če se voznik ne odzove, vozilo Range Rover Evoque začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta. Sistem za preprečevanje naleta pri visokih hitrostih deluje pri hitrostih od 10 do 160 km/h.

  • PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI KRMILJENJU
   PRILAGODLJIVI TEMPOMAT S POMOČJO PRI KRMILJENJU

   Paket Driver Assist6 se ponaša s kar osmimi funkcijami. Prilagodljivi tempomat s pomočjo pri krmiljenju vam pomaga krmiliti, poskrbi, da ostanete na svojem voznem pasu, in vas ohranja na varni razdalji od vozil pred vami. Motor, zavore in krmiljenje se odzivajo samodejno.

  • ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA
   ASISTENCA ZA NADZOR MRTVEGA KOTA

   Če vozilo Range Rover Evoque zazna drugo vozilo v mrtvem kotu, ko začnete menjati vozni pas, se na stranskem vzvratnem ogledalu prižge opozorilna lučka, krmilni navor pa vaše vozilo Range Rover Evoque varno usmeri stran od bližajočega se vozila.

  • SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH
   SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA PRI VISOKIH HITROSTIH

   Sistem zaznava možnost trčenja z drugim vozilom in vas v tem primeru opozori, da je treba zavirati. Če se voznik ne odzove, vozilo Range Rover Evoque začne zavirati in tako pomaga zmanjšati resnost morebitnega naleta. Sistem za preprečevanje naleta pri visokih hitrostih deluje pri hitrostih od 10 do 160 km/h.

  • SISTEM PROSTORSKIH KAMER 360°
   SISTEM PROSTORSKIH KAMER 360°

   Sistem štirih kamer, ki so diskretno nameščene okrog vozila Range Rover Evoque, omogoča, da prek zaslona na dotik vidite 360° okrog svojega avtomobila, saj so vam vse kamere na voljo tudi hkrati. To vam olajšuje številne manevre, kot sta parkiranje in vožnja po tesnih ulicah.

  • PARKIRNA ASISTENCA
   PARKIRNA ASISTENCA

   Če aktivirate ta sistem, bo vozilo Range Rover Evoque poiskalo primeren parkirni prostor. Vozilo bo samo zapeljalo v in iz parkirnega prostora.

  • PARKIRNA POMOČ 360°
   PARKIRNA POMOČ 360°

   Zagotavljanje popolne samozavesti pri manevriranju v tesne prostore. Senzorji parkirne pomoči na zadku, spredaj in ob straneh zagotavljajo zvočne in vizualne povratne informacije v realnem času, ki vam pokažejo, kako blizu ovire ste.

  • NADZOR PROMETA ZA VOZILOM
   NADZOR PROMETA ZA VOZILOM

   Sistem zaznavanja prometa za vozilom vas opozarja na vozila, pešce in druge nevarnosti, ki se vam približujejo s katerekoli strani vozila - posebej priročen je pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta.

  • POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA
   POMOČ PRI IZSTOPANJU IZ VOZILA

   Pripomore k varnosti potnikov, ko izstopajo iz vozila Range Rover Evoque, saj jih opozarja na nevarnosti, kot so bližajoči se kolesarji ali druga vozila.

  UDOBJE IN PRIROČNOST

  • PANORAMSKA STREHA
   PANORAMSKA STREHA

   Panoramska streha, ki je na voljo kot dodatna oprema, je lahko fiksna ali drsna7, omogoča pa boljšo osvetljenost kabine, ki postane še bolj svetla in prijetna.

  • SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA

   Samodejno odpiranje vrat prtljažnika8 vam omogoča, da prtljažnik vozila Range Rover Evoque odpirate in zapirate, ne da bi se pri tem morali dotakniti vozila.

  • DELJEN NASLON ZA ROKE
   DELJEN NASLON ZA ROKE

   Oba dela drsnega naslona za roke je mogoče neodvisno prilagajati, kar sovozniku še poveča udobje vožnje.

  • PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA NOTRANJA OSVETLITEV

   Del dodatne opreme, ki vam omogoča, da za notranjo osvetlitev kabine izbirate med desetimi barvami.