RANGE ROVER SPORT

NAJBOLJ DINAMIČEN RANGE ROVER DO ZDAJ

RAZIŠČITE OBLIKOVANJE
TOP
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Land Rover in jih primerjajte.
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Land Rover.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.
OBLIKOVANJE
ZUNANJE OBLIKOVANJE

Vozilo Range Rover Sport je oblikovano, da vzbuja pozornost. Njegovo nizko športno držo poudarjata prenovljena sprednja in zadnja odbijača z integriranimi zaključki izpušnih cevi*, enkraten sodoben videz pa dopolnjujeta zaobljena žarometa LED z animiranima smernima kazalcema, ki sta na voljo kot dodatna oprema.

SESTAVITE SI SVOJEGA

OGLEJTE SI GALERIJO

AMBIENTALNA OSVETLITEV
AMBIENTALNA OSVETLITEV

Nadvse udoben. Izjemno funkcionalen. Čisto, sodobno obliko notranjosti dopolnjujeta izboljšana ambientalna notranja osvetlitev in sistem Touch Pro Duo.

SESTAVITE SI SVOJEGA
Oglejte si galerijo
SEDENJE
SEDENJE

Ne glede na to, ali vam je bolj pogodu preprostost ali slogovni kontrasti, vam širok nabor sedežev za naša vozila zagotavlja, da vas bo model Range Rover Sport vedno znova presenetil. Izbirate lahko med štirimi kombinacijami usnja, in sicer med usnjem Windsor in polanilinskim usnjem; na voljo v osmih barvnih kombinacijah. Odločite pa se lahko za sedeže v enem ali dveh barvnih tonih oziroma za kombinacijo dveh barvnih tonov in semiša.

SESTAVITE SI SVOJEGA
Oglejte si galerijo
ZMOGLJIVOST
PRILAGODLJIVA DINAMIKA
PRILAGODLJIVA DINAMIKA

Sistem zagotavlja optimalno ravnotežje med vožnjo in nadzorom, in sicer s tem, da omogoča stalno spremenljivo nastavitev blažilnikov. Gibanje vozila spremlja do 500-krat na sekundo in se odziva na vaše reakcije in razmere na cesti ter vam zagotavlja udobno in mirno vožnjo.

Sestavite si svojega
PRESTAVNA ROČICA COMMANDSHIFT 2
PRESTAVNA ROČICA COMMANDSHIFT 2

Prostorna armaturna plošča se razteza okrog voznika. Športni privzdignjeni vozni položaj zagotavlja bolj samozavestno vožnjo in intuitiven nadzor, ki vsebuje prestavno ročico CommandShift 2 ter omogoča ročno prestavljanje in prestavljanje s prestavnima ročicama na volanskem obroču.

Sestavite si svojega
NASTAVLJIVA DINAMIKA
NASTAVLJIVA DINAMIKA

Če želite izboljšati prefinjenost vožnje, udobje ali zmogljivost avtomobila, vam možnost nastavljive dinamike, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča, da prilagodite nastavitve dodajanja plina, menjalnika, krmiljenja in vzmetenja, da popolnoma odgovarjajo vašim voznim potrebam.

Sestavite si svojega
TEHNOLOGIJA
ŽAROMETI LED
ŽAROMETI LED

Žarometa LED Pixel-Laser z značilnimi dnevnimi lučmi nudita izjemne možnosti osvetljave cestišča z lasersko tehnologijo, ki nudi petkrat večjo osvetljenost kot serijske luči LED. Vključijo se pri hitrostih, ki presegajo 80 km/h, ko vozilo ne zazna nobene zunanje osvetlitve. V tem primeru sistem omogoča jasen pogled na več kot pol kilometra razdalje.

RAZIŠČITE TEHNOLOGIJE
yt:9t6C057826g
PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU
PRIKAZ NA VETROBRANSKEM STEKLU

Prikaz na vetrobranskem steklu prikazuje ključne podatke o vozilu, kot so hitrost, prestava in navigacijski napotki na vetrobranskem steklu. Ker so na voljo v barvnih visokoločljivostnih grafikah, si lahko z lahkoto ogledujete pomembne informacije.

RAZIŠČITE TEHNOLOGIJE
RAZIŠČITE TEHNOLOGIJE
INFORMACIJE IN ZABAVA (INFOTAINMENT)
Sistem za informacije in zabavo Touch Pro Duo vsebuje najbolj intuitivne in napredne tehnologije, ki vam bodo zagotovile, da kar najbolje izkoristite potovanje, saj vam prikazuje številne pomembne podatke, omogoča pa tudi vrhunsko zabavo.
INOVACIJE
Prefinjeni in učinkoviti motorji modelov vozila Range Rover Sport zagotavljajo zanesljivo zmogljivost. Izbirate lahko med naprednimi bencinskimi in dizelskimi motorji ali novim hibridnim električnim vozilom (PHEV), ki je naš najbolj inovativen pogonski sklop do zdaj.
ZMOGLJIVOST NA CESTI
Izreden oprijem in izjemno krmiljenje potrjujeta, da je Range Rover Sport naš najbolj dinamičen športni terenec. Z nizom skrbno izdelanih tehnologij prinaša razburljivo vožnjo, ne glede na cesto in pogoje vožnje.
TERENSKA ZMOGLJIVOST
Terensko zmogljivost vozila Range Rover Sport, ki lahko služi za zgled, omogoča kombinacija sistemov štirikolesnega pogona (AWD) in edinstvene inovativne tehnologije vožnje po vseh terenih.
POMOČ VOZNIKU
Od premagovanja nepredvidljivega mestnega prometa do dodatne varnosti za vas in vaše potnike - na voljo so serijske tehnologije in tehnologije, ki so na voljo kot dodatna oprema. Vsaka je ustvarjena in zasnovana, da omogoča udobje in enostavnost vožnje.
UDOBJE IN PRIROČNOST
Vozilo Range Rover Sport povzdiguje udobje voznika in potnikov na popolnoma novo raven. Natančno oblikovana sodobna notranjost je na voljo z novima sprednjima sedežema, ki omogočata dodatno oporo in možnost, da ju izberete v polanilinskem usnju.
VSESTRANSKOST
SAMODEJNO PRILAGAJANJE VSTOPNE VIŠINE
SAMODEJNO PRILAGAJANJE VSTOPNE VIŠINE

Dodatno udobje in zmogljivost smo dosegli s samodejnim prilagajanjem vstopne višine, ki ga omogoča elektronsko zračno vzmetenje. Potnikom omogoča še bolj preprost vstop in izstop iz vozila, saj ga zniža za kar 50 mm.

Sestavite si svojega
5 + 2
5 + 2

Če želite v vozilu voziti do sedem potnikov, vam možnost 5 + 2, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča uporabo dveh dodatnih sedežev, ki sta zložena pod prtljažnikom. Pri tem se prostornina prtljažnika ne zmanjša, drugo vrsto sedežev pa je mogoče zamakniti za 100 mm, kar omogoča lažji dostop.

Sestavite si svojega
INTELIGENTNO SHRANJEVANJE
INTELIGENTNO SHRANJEVANJE

Da bi zagotovili urejenost kabine, smo si zamislili dodatni prostor za shranjevanje tudi za vaše pametne telefone. V hladilniku v sredinski konzoli, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko shranjujete do štiri pollitrske plastenke, ki bodo ohlajene na 5 °C.

Sestavite si svojega
yt:y640zxyQjm8
UDOBJE IN PRIROČNOST
POMIKANJE SENČNIKA Z GESTAMI

Da bi preprečili pregrevanje kabine in zmanjšali zahteve za klimatizacijo, se samodejno osenčenje zapre, ko se potniki izkrcajo in ko zaklenete vrata. Pomikanje senčnika z gestami*, ki je del dodatne opreme, zagotavlja intuitivni nadzor z gestami, kar vozniku omogoča, da se osredotoči le na cestišče.

RAZIŠČITE TEHNOLOGIJE
ZMOGLJIVOST
NADZOR ZA VSE TERENE
NADZOR ZA VSE TERENE

Določite in vzdržujte stalno hitrost pri zahtevnih pogojih, kot so blato, mokra trava, led, sneg in makadamske ceste. Nadzor za vse terene (ATPC)* deluje pri hitrostih med 1,8 km/h in 30 km/h ter vam omogoča, da ostanete popolnoma osredotočeni na krmiljenje in vožnjo po zahtevnih terenih.

RAZIŠČITE TEHNOLOGIJE
BREDENJE
BREDENJE

Vozilo Range Rover Sport lahko brede po vodi do globine 850 mm. Tipala za zaznavanje vode so nameščena v vzvratnih ogledalih in vas opozarjajo, ko se globina vode približa maksimalni globini bredenja. Nadzorni sistem vam podatke sporoča v realnem času in je posebej uporaben v temi.

Najdite prodajalca
ODZIV NA TEREN
ODZIV NA TEREN (TERRAIN RESPONSE)

Naš edinstveni sistem odziva na teren optimalno prilagodi delovanje motorja, menjalnika, diferencialov in šasije, da kar se da ustrezajo zahtevam terena. Odziv na teren 2, ki je na voljo kot dodatna oprema, povzdiguje te nagrajevane zmogljivosti na novo raven, saj samodejno izbere najbolj primerne nastavitve. Vsebuje tudi dodaten način za vožnjo po skalah.

PRENESITE BROŠURO
yt:uPZIFx1vTac
TRAJNOST
UČINKOVITOST
Pogonski sklopi modelov Range Rover Sport vključujejo tehnologije nizkih izpustov CO2, kot so na primer napredni inteligentni sistem Stop/Start. Sistem ugasne motor, ko se ustavite, in ga spet zažene, ko sprostite zavoro, ter s tem za 5 do 7 odstotkov zmanjša porabo goriva. Dodatni način ECO s programsko opremo zagotavlja, da je vozilo bolj učinkovito in ekonomično.
ALUMINIJ
Aluminijska konstrukcija karoserije vozila Range Rover Sport vključuje reciklirane materiale, kar omogoča manjšo težo, izboljšano učinkovitost porabe goriva, zmanjšanje izpustov in večjo zmogljivost.
SPOŠTOVANJE ŽIVLJENJSKEGA CIKLA VOZILA
Kot podjetje, ki se do okolja obnaša odgovorno, se zavzemamo za proizvodnjo vozil, pri katerih se uporabljajo trajnostni materiali, ki proizvajajo manj odpadkov in porabljajo manj naravnih virov. Zato je vozilo Range Rover Sport zasnovano tako, da ga je mogoče 85-odstotno reciklirati in je v 95 odstotkih obnovljivo. Ob tem vlagamo v razvoj najsodobnejših tovarn, kjer proizvajamo še bolj učinkovite avtomobile. Uporabljamo manj vode in energije, ustvarjamo manj odpadkov in neželenega ogljika.
VARNOSTNE ZNAČILNOSTI
PREVZEMITE BROŠURO
ISOFIX
Točke ISOFIX na zadnjih sedežih omogočajo preprosto nameščanje otroških sedežev. Za izboljšano varnost vam zagotavljajo zelo močno povezavo med otroškim sedežem in vozilom.
ZRAČNE BLAZINE
Celovit sistem šestih zračnih blazin v vozilu Range Rover Sport zagotavlja odlično zaščito za vse potnike v vozilu.
VARNOSTNI PASOVI
Dodatno zaščito nudi možnost zategovanja varnostnih pasov, ki ob naletu od spredaj zmanjšajo pomik telesa naprej.
ŽAROMETI LED
Vozilo Range Rover Sport ima serijsko nameščene okrogle zunanje luči LED. Luči so zasnovane tako, da trajajo celotno življenjsko dobo vozila, hkrati pa porabijo manj energije.
ŠPORTNI PRIVZDIGNJENI VOZNI POLOŽAJ
Športni privzdignjeni vozni položaj v vozilu Range Rover Sport vam omogoča bolj samozavestno vožnjo. Ker sedite nekoliko višje, vidite precej dlje in se lahko zato prej odzovete, kar pripomore k večji varnosti.
yt:mhcj81F7kLQ
POMOČ PRI ZAVIRANJU V SILI (EBA)
Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) zazna, kdaj naglo pritisnete zavoro, in brez nepotrebne sile kar se da hitro zaustavi vozilo. To stori na način, da s črpalko ABS poveča zavorni tlak, kar zagotavlja, da se pravočasno zaustavite.

Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi jih lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.