TEHNOLOGIJE
TOP
SISTEM ZA INFORMACIJE IN ZABAVO
VOLANSKI OBROČ
Edinstvena stikala, ki so skrita, dokler jih ne vključite, zmanjšujejo število preostalih kontrolnih stikal v kabini in opravljajo vrsto funkcij. Funkcije, ki jih pogosteje uporabljate, kot je predvajanje medijev, lahko zdaj v celoti nadzirate na volanu v kombinaciji z interaktivnim voznikovim zaslonom.
ZABAVA ZA ZADNJE SEDEŽE
Zabava za zadnje sedeže, ki je na voljo kot dodatna oprema, vsebuje dva 8-palčna zaslona, nameščena v sprednja vzglavnika, ali 10-palčna zaslona na dotik visoke ločljivosti, vgrajena v sprednja sedeža. Pri obeh sistemih dobite še dvojne digitalne brezžične slušalke WhiteFire® ter vhode HDMI, mobilno povezavo visoke definicije (MHL) in vhode USB.
PAKET SMARTPHONE
Prek zaslona na dotik vam ta paket omogoča nadzor nad aplikacijami za vaš telefon s sistemom Android™ ali Apple®.
PREPOZNAVANJE GLASU
Sistem InControl za prepoznavanje glasu razume govorna navodila, da lahko komunicirate z vozilom in aplikacijami ter kličete ali izberete skladbo, ne da bi pri tem izgubili osredotočenost na cestišče.
STORITVE PRO
Storitve Pro omogočajo vse od prejemanja informacij o prometu v realnem času do navigacije od vrat do vrat.
ZAŠČITA
Funkcija Protect beleži vaša potovanja, na daljavo preverja raven goriva v vozilu, preprosto najde parkirano vozilo in celo preveri, ali ste pustili odprto okno. Vključuje optimizirano asistenco Land Rover.
ZVOČNI SISTEM Meridian™
ZVOČNI SISTEM Meridian™

Izjemna definicija zvoka, kristalno čisti visoki in polni globoki basi se razlegajo iz natančno razporejenih 13 zvočnikov in nizkotonca z dvema kanaloma.

Raziščite zvočni sistem Meridian™
SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA Meridian™
SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA Meridian™

Sistem prostorskega zvoka Meridian omogoča polnost in jasnost nastopa v živo z 19 zvočniki, ki so razporejeni po vsej kabini, ter nizkotoncem z dvema kanaloma - njihov zvok pa neopazno združuje tehnologija Trifield™.

Raziščite zvočni sistem Meridian™
PARADNI ZVOČNI SISTEM PODJETJA Meridian™
PARADNI ZVOČNI SISTEM PODJETJA Meridian™

Tehnologija Trifield™ 3D, ki je prva take vrste na svetu, sistem prostorskega zvoka povzdigne na novo raven. Paradni zvočni sistem sestavlja 23 zvočnikov in nizkotonec z dvema kanaloma. Sistem omogoča verodostojen občutek, da je kabina vozila še večja, in vašo najljubšo glasbo predvaja v vsej njeni privlačnosti.

Raziščite zvočni sistem Meridian™
INOVACIJE
ELEKTRIČNI HIBRID (PHEV)
Ne da bi ogrožal njegovo zmogljivost ali videz, hibridno električno vozilo (PHEV) poganja naš najbolj inovativen pogonski sklop do zdaj.
RAZIŠČITE PHEV
POPOLNOMA ALUMINIJSKA KAROSERIJA
Lažja, močnejša in bolj trajnostna samonosilna karoserija omogoča izjemno togost in prefinjenost, prenese pa tudi enake terenske napore kot vsa druga vozila Land Rover.
IGUIDE (KMALU)
Land Roverjeva aplikacija iGuide vam ob pomoči najnovejše tehnologije obogatene resničnosti razloži vse funkcije, ki jih morate spoznati v svojem vozilu. Deluje tudi kot mobilni priročnik za lastnike vozil, zaradi katerega boste imeli vse odgovore vedno na dosegu roke.
ZMOGLJIVOST
SESTAVITE SI SVOJEGA
ELEKTRONSKO AKTIVNI DIFERENCIAL IN VEKTORIRANJE NAVORA Z ZAVORO
Sistem vektoriranja navora pri zaviranju zagotavlja odzivno in nadzorovano upravljanje celo skozi najožje zavoje. Elektronski diferencial in zavorni sistem vozila pri zavijanju nenehno uravnavata porazdelitev navora motorja med vsemi štirimi kolesi.
ELEKTRONSKI NADZOR STABILNOSTI (DSC)
Elektronski nadzor stabilnosti nadzira dinamično obnašanje vozila Range Rover Sport in posreduje pri omogočanju kar največje stabilnosti vozila. Sistem zmanjša navor motorja in ustrezno zavira, da izboljša smer vožnje vozila.
ZNIŽEVANJE PRI VEČJIH HITROSTIH
Sistem zniževanja vozila pri večjih hitrostih* z elektronskim zračnim vzmetenjem zmanjša aerodinamični upor in porabo goriva pri višjih hitrostih, in sicer tako, da spusti vozilo za 15 mm glede na običajno višino, ko vozilo doseže 105 km/h.
DINAMIČNI PROGRAM
Vozila, ki so opremljena s sistemoma odziv na teren 2 in elektronski aktivni diferencial z vektoriranjem navora pri zaviranju, imajo še dodatno možnost - dinamični program, ki prilagodi vzmetenje, kar omogoča še boljši nadzor vozila z boljšim krmiljenjem in ostrejšimi odzivi.
ZMOGLJIVOST
SESTAVITE SI SVOJEGA
NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI
Napredna pomoč pri vleki, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča nadzor smeri vleke prikolice pri vzvratni vožnji z uporabo vrtljivega krmilnika Terrain Response 2. Sistem nadzira krmiljenje vozila, da bi dosegel želeno smer vožnje prikolice.
SPELJEVANJE OB NIZKEM OPRIJEMU
Sistem speljevanja ob nizkem oprijemu vam omogoča optimalen nadzor navora, ko speljete iz stanja mirovanja, ter izboljša zmogljivost v spolzkih pogojih, kot so mokra trava, sneg in led.
DVOSTOPENJSKI REDUKTOR
Dodatni nizki prestavi se lahko pokažeta kot neprecenljivi pri zahtevnih pogojih, kot so strmi vzponi in spusti ter terenska vožnja, ali pri vleki. Sistem dvostopenjskega reduktorja vam v takih primerih omogoča natančno določeno hitrost in stalen nadzor.
SISTEM ZA NADZOR SPUSTA
Patentirani Land Roverjev sistem za nadzor spusta (HDC) vozniku z ohranjanjem konstantne hitrosti in ločenim zaviranjem za vsako kolo pomaga pri spuščanju po težavnih klančinah.
POMOČI VOZNIKU, KI SO DEL SERIJSKE OPREME
SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA
Sistem za preprečevanje naleta vam pomaga pri preprečevanju trkov z drugimi vozili ali pešci. Če sistem zazna možnost trčenja, se prikaže opozorilo in vam omogoči, da se pravočasno odzovete. Če z voznikove strani ni odziva, sistem samodejno zavira in tako pomaga zmanjšati posledice možnega naleta.
OPOZORILNI SISTEM PRI MENJAVI VOZNEGA PASU
Opozorilni sistem pri menjavi voznega pasu vam pomaga, da so dolga potovanja še bolj varna. Sistem zazna, kdaj se vozilo nenamerno premakne z voznega pasu, ter vas na to opozori z vizualnim alarmom in nežnimi vibracijami volana.
POMOČ PRI PARKIRANJU SPREDAJ IN PRI VZVRATNEM PARKIRANJU
Zaradi tega sistema je parkiranje v tesne parkirne prostore še bolj varno. Ko izberete vzvratno prestavo, se aktivirajo tipala v zadnjem odbijaču. Pri parkiranju vam zaslon na dotik in zvočni signal nakazujeta, kako daleč od ovir se nahajate.
PRILAGODLJIVI TEMPOMAT Z OMEJEVALNIKOM HITROSTI
Prilagodljivi tempomat z omejevalnikom hitrosti vam omogoča ohranjanje trenutne hitrosti vozila brez potrebe po nadaljnji uporabi stopalke za plin, kar zmanjšuje utrujenost. Omejevalnik hitrosti prav tako omogoča, da nastavite maksimalno določeno hitrost, ki je vozilo ne bo preseglo.
MOŽNOSTI PAKETOV
PAKET POMOČI VOZNIKU

Paket pomoči vozniku vsebuje najbolj obsežen nabor tehnologij pomoči pri vožnji in parkiranju. Paket pomoči vozniku je kombinacija paketov Drive Pro in Park Pro, ki nudi še dodaten prilagodljivi tempomat s pomočjo pri krmiljenju in sistem prostorskih kamer 360°.

SESTAVITE SI SVOJEGA
SESTAVITE SI SVOJEGA
DRIVE
Paket Drive, ki je na voljo kot dodatna oprema, vsebuje nabor funkcij, zaradi katerih boste bolj varni in informirani, kot so nadzor stanja voznika, nadzor mrtvega kota, prepoznavanje prometnih znakov in prilagodljivi tempomat.
DRIVE PRO
Poleg tehnologij, ki so vključene v paket Drive, paket Drive Pro vsebuje: pomoč pri ohranjanju voznega pasu, nadzor mrtvega kota in prilagodljivi tempomat s pomočjo pri vožnji v koloni ter inteligentnim zaviranjem v sili.
PARK
Paket vsebuje parkirno pomoč 360° in nadzor prometa za vozilom, zato boste skozi tesne predele manevrirali z vso samozavestjo. Nadzor varnega izhoda iz vozila potnike na zadnjih sedežih opozarja, ali se ob izstopu približuje kakšno vozilo.
PARK PRO
Poleg tehnologij, vključenih v paket Park, paket Park Pro omogoča, da sta paralelno in bočno parkiranje preprostejši kot kadar koli prej, in sicer tako, da vozilo usmeri na primerno parkirno mesto.
UDOBJE IN PRIROČNOST
PRENESITE BROŠURO
OGREVANI IN HLAJENI SEDEŽI
Gretje in hlajenje zunanjih sedežev sprednje in druge vrste, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča optimalno ugodje, ne glede na zunanjo temperaturo.
POVEZLJIVOST
Vozilo Range Rover Sport je lahko na vašo željo opremljeno z dvema običajnima vtičnicama in petimi vtičnicami USB, ki so razporejene po vsej kabini. Ne glede na to, kje sedite vi ali vaši potniki, lahko vsi napajate svoje elektronske naprave in se zabavate.
yt:V8dudKAsTnw
PRILAGODLJIVA AMBIENTALNA NOTRANJA OSVETLITEV
S prilagodljivo ambientalno notranjo osvetlitvijo, ki je na voljo kot dodatna oprema, lahko spreminjate barve in sence notranjosti kabine, da v celoti ustrezajo vašemu razpoloženju. Na zaslonu na dotik lahko izbirate med desetimi barvami.
DALJINSKO OGREVANJE VOZILA S ČASOVNIKOM
Ta inovativni sistem omogoča daljinsko ogrevanje ali zračenje vozila ob pomoči daljinskega upravljalnika in 7-dnevnega časovnika. Tako boste vedno prepričani, da je v kabini temperatura ravno pravšnja, še preden boste sedli vanjo.
SAMODEJNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA Z GESTAMI
Samodejno odpiranje vrat prtljažnika vam omogoča, da prtljažnik odpirate in zapirate, ne da bi se pri tem morali dotakniti vozila. Elektronsko upravljanje uporablja senzorja, ki se nahajata na vsaki strani vozila. Nogo preprosto podstavite pod enega od senzorjev in s tem sprožite funkcijo.
MEHKO ZAPIRANJE VRAT
Vozilo Range Rover Sport je na voljo s samodejnim zapiranjem vseh vrat. S tem nadzoruje zadnjih 6 mm hoda vrat ter tako omogoča nežno zapiranje sprednjih in zadnjih vrat.
PRIMERJAJTE NAŠA VOZILA
Izberite do tri vozila Land Rover in jih primerjajte.
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Land Rover.
REZERVIRAJTE TESTNO VOŽNJO
Pri najbližjem prodajalcu vozil si pravočasno zagotovite testno vožnjo.

Meridian je registrirana blagovna znamka podjetja Meridian Audio Ltd. Trifield in naprava »tri polja« je blagovna znamka podjetja Trifield Productions Ltd. Možnosti in njihova razpoložljivost se lahko razlikujejo glede na specifikacije vozila in tržišče.

Določene opisane lastnosti opreme InControl so lahko del dodatne opreme in so odvisne od tržišča. Podatke preverite na lokalizirani spletni strani znamke Land Rover ali pri lokalnem prodajalcu vozil Land Rover, kjer boste izvedeli vse o razpoložljivosti in prodajnih pogojih v svoji državi. Nekatere funkcije so pogojene s sklenitvijo pogodbe za prenos podatkov in primerno kartico SIM, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval prodajalec. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod. Informacije in slike, prikazane na tej spletni strani v povezavi s tehnologijo, vključno s prikazi slik zaslonov ali sekvenc, so podvržene posodobitvam programske opreme, nadzoru različic in drugim sistemskim oziroma vizualnim spremembam, odvisno od izbranih možnosti. Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo v vsakem trenutku zagotavljati popoln nadzor nad vozilom.

Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi jih lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.