DISCOVERY SPORT

POUDARKI

VSESTRANSKOST

Vsestransko vozilo – naj bo vaše življenje nekoliko lažje in prijetnejše.

5+2 SEDEŽA

5+2 SEDEŽA

157litrov


Industrijski standard bruto prostornine znaša 157* litrov, kar je dovolj za vas in še šest prijateljev. To odgovarja neto prostornini 115* litrov, če prtljago merimo kot trde kocke.
Premaknite drsnik, da si ogledate vse zmogljivosti prtljažnika.

* Bruto volumen je industrijski standard, ki se meri s polnjenjem tovornega prostora s tekočino. Neto volumen pa se meri s trdimi kockami (200 x 50 x 100 mm) in prikazuje količino praktičnega prostora v vozilu.

NOTRANJE VZVRATNO OGLEDALO CLEARSIGHT

NOTRANJE VZVRATNO OGLEDALO CLEARSIGHT

Prostornina prtljažnika, ki je vodilna v razredu, je idealna za vse vaše družinske potrebe. Z notranjim vzvratnim ogledalom ClearSight1 lahko uživate v neoviranem pogledu ne glede na to, koga ali kaj imate za seboj.
ŽAROMETA MATRIX LED

ŽAROMETA MATRIX LED

Del naše nove tehnologije sta tudi žarometa Matrix LED, ki imata prilagodljiv snop svetlobe, ki se zatemni in zagotavlja maksimalno vidljivost, ne da bi z njim zaslepili druge udeležence v prometu.
VARNOST

VARNOST

Nabor možnosti za pomoč vozniku in obsežen sistem do osmih zračnih blazin za voznika in sovoznika pomaga zaščititi vašo družino.
POMOČ VOZNIKU

POMOČ VOZNIKU

Izbirate lahko med številnimi možnostmi, ki so namenjene preprostejši in varnejši vožnji ter enostavnejšemu parkiranju. Na voljo so številne inovativne tehnologije in videli boste, da smo prav vse izkoristili tako, da izboljšajo vozno izkušnjo ter še povečajo varnost.

TEHNOLOGIJA

Hitra in intuitivna tehnologija, zasnovana za užitek pri vožnji.

Serijske možnosti sistema Pivi Pro2 so:
– 10-palčni zaslon na dotik – Digitalni radio DAB – Prenovljen vmesnik – Apple CarPlay® 3 – Android AutoTM4 3 – Aplikacija Remote5
Če si privoščite nadgrajeni sistem Pivi Pro2 boste lahko uporabljali najnovejšo avtomobilsko umetno inteligenco z navigacijskim sistemom, ki se samostojno uči ter vam omogoča popolnoma povezana potovanja.
PIVI PRO
INFORMACIJE NA DLANI
SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA MERIDIAN™
POSODOBITVE PROGRAMSKE OPREME

POSODOBITVE PROGRAMSKE OPREME

Posodobitve programske opreme7 poskrbijo, da je vaše vozilo vedno na tekočem. Sistem za informacije in zabavo, telematiko in različne nadzorne module je mogoče posodobiti na daljavo, kar vam zagotovi njihovo nemoteno uporabo.
PAKET ONLINE

PAKET ONLINE

Paket Online s podatkovnim paketom8 in vgrajeno kartico SIM omogoča dostop do naslednjih možnosti:

– Neomejeno pretakanje vsebin8
– Vremenske napovedi
BREZŽIČNO NAPAJANJE

BREZŽIČNO NAPAJANJE

Brezžično napajanje naprav z ojačevalcem telefonskega signala9, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča polnjenje združljivih pametnih telefonov brez kablov ali polnilnih priključkov. Medtem ko ste v avtomobilu, bo telefon uporabljal anteno vozila za boljši signal in jasnejši zvok.
SISTEM ZA ČIŠČENJE ZRAKA V KABINI S FILTROM PM2.5

SISTEM ZA ČIŠČENJE ZRAKA V KABINI S FILTROM PM2.5

Ionizacija zraka v kabini NanoeTM, ki je na voljo kot dodatna oprema, izboljša počutje vseh prisotnih v kabini. S pritiskom na gumb PURIFY posebej zasnovan filter zajame drobne delce iz zunanjega zraka, na primer PM2,5 in alergene v zraku, kot sta prah in cvetni prah.

ZMOGLJIVOST

Kompaktno športno terensko vozilo, ki je tako zmogljivo, kot bi to pričakovali od vozila Land Rover.

ŠTIRIKOLESNI POGON

ŠTIRIKOLESNI POGON

Na spolzkih podlagah, kot sta trava ali sneg, je mogoče uravnavati navor med sprednjimi in zadnjimi kolesi, s čimer se poveča oprijem, kar omogoča samozavestno terensko in cestno vožnjo.
SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

SISTEM ZA NADZOR SPUSTA

Sistem za nadzor spusta vozniku z ohranjanjem konstantne hitrosti in ločenim zaviranjem za vsako kolo pomaga pri spuščanju po težavnih klančinah.
NADZOR ZA VSE TERENE

NADZOR ZA VSE TERENE

Nadzor za vse terene (ATPC) pomaga nastaviti in vzdrževati enakomerno hitrost v zahtevnih terenskih razmerah.
NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI

NAPREDNA POMOČ PRI VLEKI

Zmogljivost vleke do 2.500 kg in napredna pomoč pri vleki olajšata prevoz vsega, od prikolice do kovčkov. Dodatno je mogoče namestiti tudi snemljivo vlečno kljuko ali električno pomično vlečno kljuko.
POGLED NA TLA CLEARSIGHT

POGLED NA TLA CLEARSIGHT

Idealno za terensko vožnjo in vožnjo po zahtevnih terenih. Na voljo s sistemom prostorskih kamer 3D ter pogledom na tla ClearSight11, s pomočjo katerega lahko pogledate »skozi« pokrov motorja vozila Discovery Sport in si ogledate tudi druge dele vozila. Med vožnjo lahko pogledate celo pod šasijo in si ogledate pnevmatike.

ZMOGLJIVOST

Uživajte v vseh zmogljivostih z napredno vozno dinamiko in vrsto učinkovitih motorjev za vse potrebe.

PRIKLJUČNO HIBRIDNO VOZILO

PRIKLJUČNO HIBRIDNO VOZILO

Priključno hibridno vozilo Discovery Sport je kot nalašč za vožnjo po mestu in družinske pustolovščine. Omogoča vožnjo brez izpustov, polniti pa ga je mogoče s hitrim polnilnikom na enosmerni električni tok.
IZVEDITE VEČ

SPECIFIKACIJE MODELA PRIKLJUČNEGA HIBRIDNEGA VOZILA

DOSEG ELEKTRIČNEGA MOTORJA (DO)

60 km††


Prikaz električnega dosega WLTP TEL.

IZPUSTI CO2 (OD)​

34 g/km††


Uživajte v ničelnih izpustih iz izpušne cevi v načinu EV.

ČAS POLNJENJA V DOMAČI POLNILNICI (OD)​

132 min*


Do 100 % z uporabo domače polnilnice 7 kW AC.

ČAS POLNJENJA NA JAVNI POLNILNICI (OD)​

30 min*


Napolnite do 80 odstotkov v manj kot 30 minutah s hitrim polnjenjem 32 kW DC.
POGONSKI SKLOPI

POGONSKI SKLOPI

V naboru modelov Discovery Sport, od najmočnejših vozil do takšnih, ki nudijo največji užitek vožnje ter varčnost in prefinjenost, je zdaj na voljo tudi priključni hibridni model.
NASTAVLJIVA DINAMIKA

NASTAVLJIVA DINAMIKA

Izbrane lastnosti, kot sta vzmetenje in krmiljenje, je mogoče glede na vaše želje individualno prilagoditi na zaslonu na dotik v vozilu Discovery Sport.
PRILAGODLJIVA DINAMIKA

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

S sistemom prilagodljive dinamike bo vozilo Discovery Sport zagotovilo še boljši nadzor vozila z boljšim krmiljenjem in ostrejšimi odzivi.
MENJALNIK

MENJALNIK

Na voljo so 6-stopenjski ročni menjalniki ali 9-stopenjski samodejni menjalniki, ki nudijo brezkompromisno prestavljanje in prispevajo k vašemu užitku v vožnji.

SESTAVITE SI SVOJEGA

Land Rover – vsestransko in kompaktno športno terensko vozilo, ki predstavlja vaš slog.

PRILAGODITE SI VOZILO DISCOVERY SPORT.

Z velikim izborom barv, platišč in dodatne opreme je oblikovanje vašega popolnega vozila Land Rover Discovery Sport zelo enostavno.

RAZISKUJTE DALJE

MODELI DISCOVERY SPORt

MODELI DISCOVERY SPORt

Oglejte si celotno paleto modelov.
SPECIFIKACIJE

SPECIFIKACIJE

Oglejte si dejstva in številke.
MOŽNOSTI IN DODATNA OPREMA

MOŽNOSTI IN DODATNA OPREMA

Prilagodite si vozilo Discovery Sport.
GALERIJA

GALERIJA

Predstavitev legendarnega vozila Discovery Sport.


††Oglejte si številke WLTP.
Predloženi podatki so izračunani glede na NEDC2 in na podlagi uradnih testov WLTP proizvajalca v skladu z zakonodajo EU. Služijo samo za primerjavo. Realni podatki se lahko razlikujejo. Številke CO2 in vrednosti porabe goriva se lahko razlikujejo glede na nameščena kolesa in dodatno opremo. NEDC2 so podatki, izračunani ob uporabi uradne formule iz podatkov WLTP, in so enakovredni tistim, ki bi bili pridobljeni s starim testom NEDC. Glede na te podatke se zaračunava davčna stopnja.

Oglejte si številke WLTP.

WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nova preskusna metoda EU za izračun porabe goriva in izpustov CO2 pri vozilih s potniki. Po tej metodi se merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti. Cikel WLTP je zasnovan tako, da zagotavlja rezultate, ki so bližji dejanskim voznim lastnostim. Preskuša se vozila z dodatno opremo in po zahtevnejšem poskusnem postopku ter pri zahtevnejši vožnji.

1 Z izbiro drsne panoramske strehe se v sprednji in zadnji vrsti zmanjša količina prostora za glavo.2 Na voljo le pri modelu Lafayette Edition.3 Namestitev možnosti je odvisna od lokalnih predpisov. Če uporabniki bifokalnih ali varifokalnih leč ne morejo preprosto prilagoditi nastavitev digitalne slike v vzvratnem ogledalu ClearSight, lahko kadar koli uporabljajo možnost običajnega vzvratnega ogledala.4 Naročnina na možnost povezana navigacija je pogojena s sklenitvijo pogodbe, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval vaš prodajalec.5 Vozilo je pripravljeno na uporabo aplikacije Apple CarPlay. Storitve, ki jih ponuja Apple CarPlay, so odvisne od razpoložljivosti možnosti v vaši državi. Več informacij si oglejte na: https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.
6 Vozilo je pripravljeno na uporabo aplikacije Android Auto. Storitve, ki jih ponuja Android Auto, so odvisne od razpoložljivosti možnosti v vaši državi. Več informacij si oglejte na: https://www.android.com/auto/.
7 Aplikacija Land Rover Remote vsebuje naročniške storitve, ki jih je po izteku prvotnega obdobja, ki vam ga priporoči prodajalec vozil Land Rover, mogoče podaljšati. Aplikacijo Land Rover Remote si boste morali naložiti iz spletne trgovine Apple App Store/Google Play Store.
8 Na nekaterih tržiščih je na voljo le v kombinaciji z vetrobranskim steklom, ki zmanjšuje vpliv sončnih žarkov. Navigacijske smernice na vetrobranskem steklu se prikazujejo samo, če je v vozilo nameščen sistem Pivi Pro.
9 Za posodobitve bo potrebna podatkovna povezava.10 Uporablja se lahko politika poštene uporabe. Vključuje enoletno naročnino, ki se lahko podaljša po prvotnem roku, ki vam ga svetuje prodajalec vozil Land Rover.
11 Uporablja se politika poštene uporabe. Po porabi 20 GB podatkov v enem mesecu se lahko hitrost podatkov in funkcionalnost vozila zmanjšata za preostali mesec. Za podrobnosti pravilnika o pošteni uporabi, povezanega s to funkcijo, si oglejte pogoje InControl Pivi Pro na naslovu www.landrover.com/pivi-pro-terms. Čas predvajanja je odvisen od ponudnika pretakanja in opredelitve video vsebine. HD video bo znatno povečal porabo podatkov.
12 Pogled na tla ClearSight je odvisen od prostorskih kamer 3D. Slika se ne prenaša v živo. Za večjo varnost preverite okolico. Možnost namestitve sistema je odvisna od lokalnih predpisov.
Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi jih lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.


Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo imeti v vsakem trenutku popoln nadzor nad vozilom.


Možnosti sistema Pivi in InControl, storitve tretjih oseb in njihova razpoložljivost so odvisne od tržišča – razlike in razpoložljivost na svojem tržišču preverite pri bližnjem prodajalcu vozil Land Rover. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod. Informacije in slike, prikazane v povezavi s tehnologijo InControl, vključno s prikazi slik zaslonov ali sekvenc, so podvržene posodobitvam programske opreme, nadzoru različic in drugim sistemskim oziroma vizualnim spremembam, odvisno od izbranih možnosti.


Apple CarPlay je blagovna znamka podjetja Apple Inc. Uporabljajo se lahko pogoji za končne uporabnike podjetja Apple Inc.

Android Auto je blagovna znamka podjetja Google LLC.


Meridian je registrirana blagovna znamka podjetja Meridian Audio Ltd. Trifield in naprava »tri polja« je blagovna znamka podjetja Trifield Productions Ltd.
NanoeTM je blagovna znamka korporacije Panasonic.