RANGE ROVER SPORT

NAJBOLJ DINAMIČEN RANGE ROVER DO ZDAJ
RAZIŠČITE OBLIKOVANJE

OBLIKOVANJE

ZUNANJE OBLIKOVANJE

Vozilo Range Rover Sport je oblikovano, da vzbuja pozornost. Njegovo nizko športno držo poudarjata prenovljena sprednja in zadnja odbijača z integriranimi zaključki izpušnih cevi*, enkraten sodoben videz pa dopolnjujeta zaobljena žarometa LED z animiranima smernima kazalcema, ki sta na voljo kot dodatna oprema.
SESTAVITE SI SVOJEGA

AMBIENTALNA OSVETLITEV

Nadvse udoben. Izjemno funkcionalen. Čisto, sodobno obliko notranjosti dopolnjujeta izboljšana ambientalna notranja osvetlitev in sistem Touch Pro Duo.
SESTAVITE SI SVOJEGA Oglejte si galerijo

ZMOGLJIVOST

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

Sistem zagotavlja optimalno ravnotežje med vožnjo in nadzorom, in sicer s tem, da omogoča stalno spremenljivo nastavitev blažilnikov. Gibanje vozila spremlja do 500-krat na sekundo in se odziva na vaše reakcije in razmere na cesti ter vam zagotavlja udobno in mirno vožnjo.
Sestavite si svojega

TEHNOLOGIJA

ŽAROMETI LED

Žarometa LED Pixel-Laser z značilnimi dnevnimi lučmi nudita izjemne možnosti osvetljave cestišča z lasersko tehnologijo, ki nudi petkrat večjo osvetljenost kot serijske luči LED. Vključijo se pri hitrostih, ki presegajo 80 km/h, ko vozilo ne zazna nobene zunanje osvetlitve. V tem primeru sistem omogoča jasen pogled na več kot pol kilometra razdalje.
RAZIŠČITE TEHNOLOGIJE
INFORMACIJE IN ZABAVA (INFOTAINMENT)

INFORMACIJE IN ZABAVA (INFOTAINMENT)

Sistem za informacije in zabavo Touch Pro Duo vsebuje najbolj intuitivne in napredne tehnologije, ki vam bodo zagotovile, da kar najbolje izkoristite potovanje, saj vam prikazuje številne pomembne podatke, omogoča pa tudi vrhunsko zabavo.
INOVACIJE

INOVACIJE

Prefinjeni in učinkoviti motorji modelov vozila Range Rover Sport zagotavljajo zanesljivo zmogljivost. Izbirate lahko med naprednimi bencinskimi in dizelskimi motorji ali novim hibridnim električnim vozilom (PHEV), ki je naš najbolj inovativen pogonski sklop do zdaj.
ZMOGLJIVOST NA CESTI

ZMOGLJIVOST NA CESTI

Izreden oprijem in izjemno krmiljenje potrjujeta, da je Range Rover Sport naš najbolj dinamičen športni terenec. Z nizom skrbno izdelanih tehnologij prinaša razburljivo vožnjo, ne glede na cesto in pogoje vožnje.
TERENSKA ZMOGLJIVOST

TERENSKA ZMOGLJIVOST

Terensko zmogljivost vozila Range Rover Sport, ki lahko služi za zgled, omogoča kombinacija sistemov štirikolesnega pogona (AWD) in edinstvene inovativne tehnologije vožnje po vseh terenih.
POMOČ VOZNIKU

POMOČ VOZNIKU

Od premagovanja nepredvidljivega mestnega prometa do dodatne varnosti za vas in vaše potnike - na voljo so serijske tehnologije in tehnologije, ki so na voljo kot dodatna oprema. Vsaka je ustvarjena in zasnovana, da omogoča udobje in enostavnost vožnje.
UDOBJE IN PRIROČNOST

UDOBJE IN PRIROČNOST

Vozilo Range Rover Sport povzdiguje udobje voznika in potnikov na popolnoma novo raven. Natančno oblikovana sodobna notranjost je na voljo z novima sprednjima sedežema, ki omogočata dodatno oporo in možnost, da ju izberete v polanilinskem usnju.

VSESTRANSKOST

SAMODEJNO PRILAGAJANJE VSTOPNE VIŠINE

Dodatno udobje in zmogljivost smo dosegli s samodejnim prilagajanjem vstopne višine, ki ga omogoča elektronsko zračno vzmetenje. Potnikom omogoča še bolj preprost vstop in izstop iz vozila, saj ga zniža za kar 50 mm.
Sestavite si svojega

UDOBJE IN PRIROČNOST

POMIKANJE SENČNIKA Z GESTAMI

Da bi preprečili pregrevanje kabine in zmanjšali zahteve za klimatizacijo, se samodejno osenčenje zapre, ko se potniki izkrcajo in ko zaklenete vrata. Pomikanje senčnika z gestami*, ki je del dodatne opreme, zagotavlja intuitivni nadzor z gestami, kar vozniku omogoča, da se osredotoči le na cestišče.
RAZIŠČITE TEHNOLOGIJE

ZMOGLJIVOST

NADZOR ZA VSE TERENE

Določite in vzdržujte stalno hitrost pri zahtevnih pogojih, kot so blato, mokra trava, led, sneg in makadamske ceste. Nadzor za vse terene (ATPC)* deluje pri hitrostih med 1,8 km/h in 30 km/h ter vam omogoča, da ostanete popolnoma osredotočeni na krmiljenje in vožnjo po zahtevnih terenih.
RAZIŠČITE TEHNOLOGIJE

TRAJNOST

UČINKOVITOST

UČINKOVITOST

Pogonski sklopi modelov Range Rover Sport vključujejo tehnologije nizkih izpustov CO2, kot so na primer napredni inteligentni sistem Stop/Start. Sistem ugasne motor, ko se ustavite, in ga spet zažene, ko sprostite zavoro, ter s tem za 5 do 7 odstotkov zmanjša porabo goriva. Dodatni način ECO s programsko opremo zagotavlja, da je vozilo bolj učinkovito in ekonomično.
ALUMINIJ

ALUMINIJ

Aluminijska konstrukcija karoserije vozila Range Rover Sport vključuje reciklirane materiale, kar omogoča manjšo težo, izboljšano učinkovitost porabe goriva, zmanjšanje izpustov in večjo zmogljivost.
SPOŠTOVANJE ŽIVLJENJSKEGA CIKLA VOZILA

SPOŠTOVANJE ŽIVLJENJSKEGA CIKLA VOZILA

Kot podjetje, ki se do okolja obnaša odgovorno, se zavzemamo za proizvodnjo vozil, pri katerih se uporabljajo trajnostni materiali, ki proizvajajo manj odpadkov in porabljajo manj naravnih virov. Zato je vozilo Range Rover Sport zasnovano tako, da ga je mogoče 85-odstotno reciklirati in je v 95 odstotkih obnovljivo. Ob tem vlagamo v razvoj najsodobnejših tovarn, kjer proizvajamo še bolj učinkovite avtomobile. Uporabljamo manj vode in energije, ustvarjamo manj odpadkov in neželenega ogljika.

VARNOSTNE ZNAČILNOSTI

ISOFIX

ISOFIX

Točke ISOFIX na zadnjih sedežih omogočajo preprosto nameščanje otroških sedežev. Za izboljšano varnost vam zagotavljajo zelo močno povezavo med otroškim sedežem in vozilom.
ZRAČNE BLAZINE

ZRAČNE BLAZINE

Celovit sistem šestih zračnih blazin v vozilu Range Rover Sport zagotavlja odlično zaščito za vse potnike v vozilu.
VARNOSTNI PASOVI

VARNOSTNI PASOVI

Dodatno zaščito nudi možnost zategovanja varnostnih pasov, ki ob naletu od spredaj zmanjšajo pomik telesa naprej.
ŽAROMETI LED

ŽAROMETI LED

Vozilo Range Rover Sport ima serijsko nameščene okrogle zunanje luči LED. Luči so zasnovane tako, da trajajo celotno življenjsko dobo vozila, hkrati pa porabijo manj energije.
ŠPORTNI PRIVZDIGNJENI VOZNI POLOŽAJ

ŠPORTNI PRIVZDIGNJENI VOZNI POLOŽAJ

Športni privzdignjeni vozni položaj v vozilu Range Rover Sport vam omogoča bolj samozavestno vožnjo. Ker sedite nekoliko višje, vidite precej dlje in se lahko zato prej odzovete, kar pripomore k večji varnosti.
POMOČ PRI ZAVIRANJU V SILI (EBA)

POMOČ PRI ZAVIRANJU V SILI (EBA)

Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) zazna, kdaj naglo pritisnete zavoro, in brez nepotrebne sile kar se da hitro zaustavi vozilo. To stori na način, da s črpalko ABS poveča zavorni tlak, kar zagotavlja, da se pravočasno zaustavite.

Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi jih lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.