PRESKUSILI SO GA STROKOVNJAKI RDEČEGA KRIŽA

PRIPRAVLJEN ZA POMOČ HUMANITARNIM DELAVCEM KJERKOLI

Strokovnjaki za vse terene iz Mednarodne federacije društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC) so vozilo Defender preizkusili, še preden je prišlo na trg.


Želeli so preveriti, ali je prerojena legenda sposobna podpirati humanitarno delo v nekaterih najtežje dostopnih skupnostih na svetu. Strokovnjaki za vozni park IFRC so odgovor dobili v Dubaju.


Zanesljivo vodljivost in udobje vozil 4 x 4 so izkusili na vožnji vse od puščavskih sipin do vijugastih makadamskih poti, ko so se povzpeli na najvišjo goro v Združenih arabskih emiratih.

Defender je opravil vsak preskus, kar je razveselilo Ilira Caushaja iz IFRC. Povedal je: »Rdeči križ vsako leto pomaga milijonom ljudi v krizi in deluje v skoraj vseh državah po svetu. Delujemo na nekaterih najtežje dostopnih mestih na svetu, pogosto na zelo težkem terenu, zato se morajo biti naše ekipe sposobne spoprijeti z vsem.«


Strokovnjaki za vozni park IFRC so Defender preskusili v mehkem pesku med valovitimi puščavskimi sipinami, kjer je prototipni model mimogrede opravil s strmimi vzponi, zahtevnimi stranskimi pobočji in nepreglednimi grebeni, ki so značilni za terensko vožnjo v regiji.

Naslednja destinacija je bila serpentinasta avtocesta Jebel Jais pri temperaturah nad 40 stopinj. Defender je pri vzpenjanju na nadmorsko višino skoraj 2000 m dokazal udobje na cesti in okretno vodljivost. 


Dubaj je bil primerna destinacija za nadaljevanje Defenderjevega partnerstva z Rdečim križem. Partnerstvo sega v leto 1954, ko je posebej prilagojena serija Land Roverjev začela v regiji obratovati kot mobilna ambulanta.

RAZISKUJTE NAPREJ

DEFENDER 130

DEFENDER 130

Svoboda za vse. Osem sedežev za skupno raziskovanje.
KRALJIČIN DEFENDER V AKTIVNI SLUŽBI

KRALJIČIN DEFENDER V AKTIVNI SLUŽBI

Odpravite se kamorkoli z britanskim Rdečim križem.