POLNJENJE ELEKTRIČNIH VOZIL NA JAVNIH POLNILNICAH

POLNJENJE ELEKTRIČNIH VOZIL NA JAVNIH POLNILNICAH

DOPOLNITE, KO PARKIRATE

Poleg vrhunskega udobja in prihrankov pri stroških polnjenja doma je lahko pravočasno dopolnjevanje na vašem cilju odličen način za povečanje dosega električnega pogona vašega Land Roverjevega priključnega električnega hibrida (PHEV) skozi ves dan.

To bo prispevalo tudi k zmanjšanju stroškov goriva in vašega okoljskega odtisa z ničelnimi emisijami iz izpušne cevi pri vožnji EV samo z električnim pogonom.

KJE LAHKO POLNIM ZUNAJ DOMA?

S hitro rastočo mrežo polnilnih mest – vključno s polnilnimi mesti pri trgovskih parkih, telovadnicah, parkiriščih in celo na vašem delovnem mestu – še nikoli ni bilo več priložnosti za polnjenje med
parkiranjem. In tudi iskanje polnilnic ne bi moglo biti preprostejše.

POIŠČITE POLNILNE POSTAJE Z UPORABO
NAVIGACIJE V AVTOMOBILU

Z navigacijskim sistemom InControl vašega Land Roverja pri roki vam bo vedno na voljo na tisoče dostopnih polnilnih mest, poleg tega pa še načrtovanje poti od vrat do vrat in spremljanje prometa v živo.

Vozniki naj uporabljajo funkcije v avtomobilu le, če je to varno. Vozniki morajo poskrbeti, da imajo ves čas popoln nadzor nad vozilom.
POIŠČITE POLNILNE POSTAJE Z UPORABO<br> NAVIGACIJE V AVTOMOBILU

KAKO POLNIM ZUNAJ DOMA?

Vaše vozilo potrebuje za priključitev na polnilno mesto kombinirani sistem polnjenja (Combined Charging System – CCS). Ta je združljiv z nižjimi hitrostmi polnjenja z izmeničnim tokom, pri izbranih modelih pa tudi z visokimi hitrostmi polnjenja z enosmernim tokom. Nekateri drugi proizvajalci avtomobilov uporabljajo drugačne sisteme za polnjenje, kot je na primer CHAdeMO. Ti se v celotnem omrežju polnilnih postaj uporabljajo manj pogosto in niso združljivi z Land Roverjevimi električnimi vozili.Počasnejša polnilna mesta z izmeničnim tokom so na mestih, kot so trgovski parki, telovadnice in parkirišča. Hitra polnilna mesta z enosmernim tokom so običajno ob avtocestah in glavnih cestah.

POLNJENJE Z IZMENIČNIM TOKOM

POLNJENJE Z IZMENIČNIM TOKOM

Za večino javnih polnilnih postaj na izmenični tok boste potrebovali svoj kabel, zato so vsa naša električna in priključna električna hibridna (PHEV) vozila standardno opremljena s polnilnim kablom za izmenični tok2. To je isti kabel, ki ga uporabljate za domače polnilno mesto.
HITRO POLNJENJE Z ENOSMERNIM TOKOM

HITRO POLNJENJE Z ENOSMERNIM TOKOM

Najhitrejši način polnjenja zunaj doma. Hitre polnilne postaje z enosmernim tokom imajo lastne kable, zato vam ni treba uporabljati polnilnega kabla iz vašega vozila.

KAKO PLAČAM POLNJENJE?

TAPNITE ALI UPORABITE APLIKACIJO

Čeprav se nekatere polnilne postaje uporabljajo brezplačno, je večina postaj dostopnih prek priročnih načinov plačila, vključno z mobilnimi aplikacijami, računi članov ali brezstično bančno kartico. Stroški polnjenja običajno združujejo pristojbino za priključitev, čas polnjenja (stroški na uro) in/ali količino porabljene energije (stroški na kWh).

Priporočamo, da se seznanite z več kot enim ponudnikom, da si zagotovite najboljše kritje in načine plačila na svojem cilju – še posebej, ko obiščete drugo državo.
TAPNITE ALI UPORABITE APLIKACIJO

RAZISKUJTE NAPREJ POLNJENJE ELEKTRIČNIH IN ELEKTRIČNIH HIBRIDNIH

VOZIL

VOZIL

Naučite se vse, kar morate vedeti o polnjenju svojega vozila doma ali na cilju, od časa polnjenja do prihranka pri stroških.
NAMESTITEV DOMAČEGA POLNILNIKA

NAMESTITEV DOMAČEGA POLNILNIKA

Strokovno nameščen domači polnilnik je najlažji in najbolj priročen način za začetek dneva z napolnjenim vozilom.

1Funkcije InControl, možnosti in njihova razpoložljivost so odvisne od trga – preverite razpoložljivost na lokalnem trgu in celotne pogoje pri svojem prodajalcu. Nekatere funkcije zahtevajo ustrezno kartico SIM z ustrezno podatkovno pogodbo, ki po začetnem obdobju zahteva podaljšanje naročnine po nasvetu vašega prodajalca. Mobilne povezave ni mogoče zagotoviti na vseh lokacijah.
2Kabel za električna vozila je na voljo samo na izbranih trgih. Pogovorite se s pooblaščenim lokalnim prodajalcem.