SMUKAŠKI IZZIV ZA MODEL RANGE ROVER SPORT

PET NAČINOV, KAKO SE JE RANGE ROVER SPORT SPOPADEL S PEKLENSKIM IZZIVOM IN ZMAGAL
#PremaganiIzzivi

Ko si predstavljamo švicarske Alpe, običajno ne razmišljamo o peklu. Toda tisti, ki poznajo gorski greben Schilthorn nad vasico Mürren v Švici, vedo, da tam od leta 1928 prirejajo peklensko tekmovanje – izziv Inferno. Gre za najstarejši smuk na svetu na eni najdaljših in najzahtevnejših prog, ki se na dolžini 15 kilometrov skoraj navpično spusti za 2 kilometra nadmorske višine.


Z izzivom se vsako leto spopade 1800 športnic in športnikov. Letos se jim je pridružil nenavadni novi izzivalec, Range Rover Sport, z neposrednim ciljem, da postavi rekord spusta po smukaški progi poleti.


Range Rover Sport, znan po svoji hitrosti in optimalni zmogljivosti tako na cesti kot na terenu, je bil prava izbira za poletni spust. Zmogljiv SUV na takšnem izzivu seveda potrebuje odličnega voznika in to zahtevo je izpolnil Ben Collins.


Domačini so bili kljub Benovim izkušnjam osupli nad namero, da z vozilom prevozi peklensko progo. Cleeves Palmer, predsednik Smučarskega kluba Kandahar, je dejal: »Po terenu so na gosto posejane skale, veliko raje bi se spustil pozimi na smučeh kot poleti v vozilu!« To je bilo mnenje veterana, ki je sodeloval na tridesetih tekmovanjih.


Ben, neomajen in pripravljen na izziv, se je v vozilu, dodatno opremljenem samo z varnostno kletko, športnimi varnostnimi pasovi in ojačenimi pnevmatikami, podal na vrh proti peklenski progi, da dokaže, zakaj je Range Rover Sport najprimernejši SUV s štirikolesnim pogonom za to nalogo.

Lahko delo na težkem terenu
Od ledu, skal in kamenja do blata, zemlje in trave – peklenska proga je pokazala vse svoje zobe. Čeprav to zveni nemogoče za večino vozil, Range Rover Sport ni imel težav.

Sistem za nadzor spusta (HDC) vozniku z ohranjanjem konstantne hitrosti pomaga pri spuščanju po težavnih klančinah.
Izziv Inferno je najstarejše smukaško tekmovanje na svetu in najnovejši premagan izziv v vozilu Range Rover Sport. #PremaganiIzzivi

Vozilo, ki je rezultat večletnih tehničnih razvojih dosežkov podjetja Land Rover in je uspešno prestalo zelo zahteven program za preverjanje in preizkušanje, je hitro dokazalo, da lahko kljubuje vsem izzivom. Sistem za vektoriranje navora z zaviranjem je ohranjal smer vozila z neprekinjenim nadzorom kota volana in prilagajanjem moči ter tako odlično dopolnjeval zmogljiv tlačno polnjeni 5,0-litrski motor V8. Vozilo je uspešno premagalo vse ovire, ki jih je postavila gora.

»OBIČAJNO DIRKAM PO PROGAH, KOT JE TISTA V LE MANSU. DANES SEM NA 3000 METRIH NADMORSKE VIŠINE.«
BEN COLLINS

Človek proti gori
Ben si je pri izjemno zahtevnih preizkusih pomagal s številnimi sistemi za pomoč vozniku. Sistem za vektoriranje navora z zaviranjem je ustrezno uravnaval prenos moči na posamezna kolesa med spustom. Odziv na teren 2 (Terrain Response 2) in dinamični način sta omogočala hitro prilagajanje vozila na nenehno spreminjajočo se podlago. Ob pomoči sistema za vožnjo po skalah je Ben vozilo hitro in nadzorovano usmerjal proti cilju tudi po skalnatih vodnih koritih.

Zmogljivost je osrednja odlika vseh vozil Land Rover in odziv na teren (Terrain Response) je pokazatelj te lastnosti.
Led, skale, kamenje, blato, zemlja in trava, izziv Inferno je vozilo Range Rover Sport preizkusil do skrajnosti.

V vsakem vremenu
Vreme na nadmorski višini 2970 metrov je milo rečeno nepredvidljivo.

Na vrhu gore je bila temperatura nič stopinj, kar je pomenilo, da sta se Ben in vozilo na vožnji navzdol po strmem pobočju z naklonom 60 % takoj soočila z ledom in sodro.

Toda to je bil šele začetek. V dolini Kanonenrohr je megla ovirala vidljivost in neprekinjen dež je še poslabšal oprijem na že tako zahtevni poti, medtem ko se je temperatura povzpela na ugodnejših 18 stopinj.Med izzivom Inferno sta delovala tako odziv na teren 2 (Terrain Response 2) kot dinamični način.Dosežen cilj v slogu
Ben Collins je progo prevozil v 21 minutah in 36 sekundah ter dokazal, da vozila Range Rover Sport ne odlikuje zgolj Land Roverjeva pregovorna zmogljivost, temveč se lahko brez težav spopade tudi z najzahtevnejšimi izzivi. Mogočna zunanjost vozila je med izzivom ustvarjala veličastne podobe, razkošna notranjost pa je Benu omogočila, da je dosegel cilj v slogu pravega Range Roverja.

Išči #PremaganiIzzivi za več informacij o izzivu.

Range Rover Sport postavlja nove oblikovne in tehnološke mejnike.
Range Rover Sport ne more ostati neopažen.

RANGE ROVER SPORT

RAZIŠČITE NAJBOLJ OKRETNO IN NAJBOLJ DINAMIČNO VOZILO LAND ROVER

DOKAZANE ZMOGLJIVOSTI

DOKAZANE ZMOGLJIVOSTI

Range Rover Sport res upravičuje S v nazivu SUV. Ta model smo zasnovali tako, da je najbolj okreten, dinamičen in odziven Land Rover doslej.
VEDNO NAVDUŠUJE

VEDNO NAVDUŠUJE

Izberite model in začnite sestavljati svoje vozilo Land Rover. Občudujete ga lahko kadar koli in z vseh strani. Ko boste pripravljeni, lahko svojo konfiguracijo delite s prijatelji ali prodajalcem.
RAZIŠČITE NOVA OBZORJA

RAZIŠČITE NOVA OBZORJA

Vaša priložnost, da sedete za volan Land Roverja ter se podate na razburljivo in izzivov polno terensko vožnjo.

VEČ ZGODB

OBLIKA IN RAZKOŠJE Z ROKO V ROKI

OBLIKA IN RAZKOŠJE Z ROKO V ROKI

Podjetji Land Rover in Zenith imata večletno skupno zgodovino, zato sta združili moči in predstavili ročno uro El Primero Range Rover Special Edition. Gre za posebno izvedbo, ki postavlja nove mejnike na področju razkošja.
LONDON SLAVI AVTOMOBILSKO IKONO

LONDON SLAVI AVTOMOBILSKO IKONO

Dražbena hiša Bonhams iz Združenega kraljestva bo prodala edinstveni Defender 2.000.000 na dobrodelni dražbi. Iztržek bo namenjen dobrodelni ustanovi Born Free in Mednarodni zvezi združenj Rdečega križa in Rdečega polmeseca.
MODERNIZEM: SVET V NOVI PODOBI

MODERNIZEM: SVET V NOVI PODOBI

Oblikovanje igra vse pomembnejšo vlogo pri razvoju vozil Land Rover. V poklon oblikovanju je Land Rover pokrovitelj Tedna modernizma v Palm Springsu. Srečali smo se z ustvarjalci, ki jih še naprej navdihuje najpomembnejša oblikovalska filozofija 20. stoletja.