IZDELAVA IKONE

V Land Roverjevi tovarni v domačem Solihullu se zbere množica največjih Land Roverjevih oboževalcev, da bi sodelovala pri izdelavi dvomilijontega primerka ikonskega Land Roverja – unikatnega Defenderja 2.000.000.

To je bil mejnik za legendo. Tega so se zavedali vsi v Land Roverjevi tovarni v Solihullu. Z dvomilijonto serijo naj bi kmalu obeležili 67 let proizvodnje modela Defender.


Za počastitev takšne ikone so se pri Land Roverju odločili, da bo Defender 2.000.000 plod možganov, znoja in mišic množice ljudi, ki so bili v preteklih letih v središču Land Roverjeve zgodbe.


Oboževalci Defenderja, med njimi Bear Grylls, zvezda filmske uspešnice Rojen na svobodi (Born Free), in častnica Reda britanskega imperija Virginia McKenna, član Land Roverjeve prve odprave Tim Slessor, morski biolog Monty Halls in »g. Land Rover« Roger Crathorne, so se pridružili ekipi v Land Roverjevi tovarni v Solihullu, da izdelajo dvomilijonto vozilo z unikatnimi oblikovalskimi elementi, kot sta sprednja sedeža z zemljevidom zaliva Red Wharf Bay na otoku Anglesey, kjer se je začela Land Roverjeva zgodba. Bear Grylls razmišlja o pomenu sodelovanja v ekipi …»S stvarmi, od katerih si odvisen, stkeš posebne vezi. Defender je del britanske avtomobilske zgodovine. Zame je simbol pristne priročnosti in brezkompromisne zanesljivosti. Je neopevani junak mojih številnih odprav. Defenderje sem uporabljal po vsem svetu, v džunglah, puščavah, gorah in močvirjih. Na televiziji ste morda videli, kako se po vrvi spuščam iz helikopterja, niste pa videli štirih ali petih Defenderjev, ki jih ženemo do skrajnosti, da ekipo, pripomočke in snemalno opremo spravimo na lokacijo.


Defender je pristen simbol velikih pustolovščin in odprav, toda zame je prava zabava pogosto doma, kjer me čaka Land Rover iz leta 1974, s katerim družino po odročnih poteh odpeljem na polje na piknik. Defender je v enaki meri poosebitev tega kot poosebitev svetovnih ekstremov. S tem vozilom sem zelo povezan. Močno vez imam tudi z Land Roverjevo družino, ki me podpira že toliko let. Nadvse sem ponosen, da sem majhen del zgodbe o Defenderju in da lahko prispevam z namestitvijo koles na dvomilijontega Defenderja v osrčju Land Roverjeve dežele v Solihullu.«


Unikatni Defender 2.000.000 je bil decembra 2015 prodan na dražbi priznane dražbene hiše Bonhams. Izkupiček je bil namenjen dobrodelnim partnerjem podjetja Land Rover – Mednarodni zvezi združenj Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter dobrodelni ustanovi Born Free.

VEČ KOT 67 LET INOVACIJ

ZASNOVAN LETA 1947 IN PREPOZNAVEN ŠE DANES, DEFENDER JE RAZBIL KALUP KOT EDINSTVENO IN VSESTRANSKO VOZILO, PRIMERNO ZA VSE TERENE

MOČAN, ROBUSTEN IN VZDRŽLJIV

MOČAN, ROBUSTEN IN VZDRŽLJIV

Z novim imenom Defender, ki ga je dobil leta 1990, še naprej uteleša Land Roverjevo legendarno zmogljivost. Defender, ki se ponaša z aluminijasto karoserijo in preprosto konstrukcijo, je narejen, da traja.
OD OBRISA V PESKU DO DANAŠNJE IKONE

OD OBRISA V PESKU DO DANAŠNJE IKONE

Da bi obeležili več kot šest desetletij proizvodnje, je šest Land Roverjev z verižnimi branami izrisalo kilometer širok obris v pesku zaliva Red Wharf Bay na otoku Anglesey v Združenem kraljestvu, kjer se je začela legenda.
LAND ROVERJEVE DOŽIVLJAJSKE VOŽNJE

LAND ROVERJEVE DOŽIVLJAJSKE VOŽNJE

Vaša priložnost, da sedete za volan Land Roverja ter se podate na razburljivo terensko vožnjo. Preizkusite Land Roverjeve vrhunske zmogljivosti in izboljšajte svoje vozniške spretnosti na zahtevnem terenu pod vodstvom strokovnjakov.

VEČ ZGODB

ODKRIJTE DVE NOVI

IZBERITE SVOJEGA FAVORITA

IZBERITE SVOJEGA FAVORITA

Datum objave: 21. 10. 2015

Land Roverjeva barvna paleta nudi nešteto možnosti, tudi popolnoma prilagojene posameznim željam.
MODERNIZEM: SVET V NOVI PODOBI

MODERNIZEM: SVET V NOVI PODOBI

Datum objave: 21. 10. 2015

V ospredju modernizma sta optimizem in napredek. Prednost pred ustaljenimi pričakovanji ima uporabnost za ljudi. Range Roverja smo peljali v epicenter modernizma, Palm Springs, na srečanje z ustvarjalci, ki jih še naprej navdihuje najpomembnejša oblikovalska filozofija 20. stoletja.

LONDON SLAVI AVTOMOBILSKO IKONO

Datum objave: 21. 10. 2015

Dražbena hiša Bonhams iz Združenega kraljestva bo prodala edinstveni Defender 2.000.000 na dobrodelni dražbi. Iztržek bo namenjen dobrodelni ustanovi Born Free in Mednarodni zvezi združenj Rdečega križa in Rdečega polmeseca.