Dostopna točka Wi-Fi poskrbi, da ste vedno povezani. Vam in potnikom omogoča, da se povežete z internetom prek močne dostopne točke 3G. Da bi bili tudi med potjo vedno na tekočem kar se tiče dela, življenja in zabave, lahko na dostopno točko povežete do osem naprav.

Zanesljivost internetne povezave se, v primerjavi s povezavo prek pametnega telefona, poveča s povezavo na lokalno omrežje 3G, kar vam omogoča močna zunanja antena vozila.

V vozilu Land Rover v režo vstavite kartico SIM, ki omogoča prenos podatkov in prek zaslona na dotik vključite dostopno točko Wi-Fi. V tem primeru vam prenos podatkov prek mobilnega omrežja 3G zagotavlja antena, ki je nameščena na strehi vozila. To zagotavlja močnejšo podatkovno povezavo, saj se zmanjša učinek blokiranja, ki je povezan s kovinsko strukturo avtomobila.

Ko je aktivna dostopna točka 3G lahko svoj pametni telefon ali tablico povežete z uporabo povezovalnih funkcij naprave.

Za pomoč pri nastavitvi dostopne točke Wi-Fi prosite prodajalca vozil.

Odvisno od ponudnika mobilnih storitev in naročnine, ki jo že imate, boste morda lahko uporabljali naročnino, ki jo že imate. Nekateri ponudniki ponujajo naročnine, kjer dobite dodatno kartico SIM kartico za omrežje Wi-Fi, za katero ne plačujete dodatne naročnine. To pomeni, da za dostopno točko Wi-Fi in pametni telefon uporabljate isto naročnino, za katero prejmete le en račun.

Dostopna točka Wi-Fi je na voljo le v vozilih s storitvijo Connect.

Obstajata dve razpoložljivi velikosti kartic SIM, odvisno od izbire sistema za informacije in zabavo InControl.

- Za sistem Touch potrebujete kartico SIM velikosti 2FF (mini SIM)
- Za sistem Touch Pro pa kartico SIM velikosti 3FF (mikro SIM)

Pri opremi InControl so določene opisane funkcije lahko del dodatne opreme ter odvisne od tržišča in pogonskega sklopa. Prosimo, da se posvetujete s prodajalcem vozil Land Rover in se pozanimate o pogojih, ki veljajo v vaši državi. Nekatere funkcije so pogojene s sklenitvijo pogodbe za prenos podatkov in primerno kartico SIM, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval prodajalec. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod.