IZBERITE SVOJEGA FAVORITA

Land Roverjeva barvna paleta nudi nešteto možnosti, tudi popolnoma prilagojene posameznim željam

Barva je zelo pomembna za potrošnike, naj gre za nakup kravate ali novega vozila.
Na izbiro barve poleg praktičnih razlogov vplivajo številni dejavniki, kot so osebnost kupca, modne muhe in kulturno ozadje.


Rdeča barva v Južni Ameriki recimo predstavlja uspeh, v Evropi ljubezen in na Kitajskem srečo. Rumena barva je bila barva cesarjev na Kitajskem, medtem ko v številnih zahodnih državah ponazarja zabavo in srečo.


Potem so tukaj barve, ki imajo poseben pomen že od zdavnaj. Dober primer je modra, ki je bila pomembna že v Mezopotamiji leta 4500 pr. n. št. Globoki odtenki modre danes predstavljajo kraljevo dostojanstvo in vrhunske znamke.Izbira za stranke se nenehno povečuje, novi pigmenti in nove tehnologije nanosa pa širijo paleto razpoložljivih zunanjih barv.


Land Rover raziskuje in razvija barve, odkar podjetje izdeluje vozila, in sicer že 65 let. Ekipa v oblikovalskem centru v Angliji z intenzivnimi raziskavami in strokovnim znanjem širi barvno paleto in napoveduje barve, ki jih bodo kupci zahtevali v prihodnjih letih.


»Vir navdiha je lahko kar koli. Ovoj bombona, pokrov steklenice, ura ali celo zgradba lahko zaneti iskrico v oblikovalski ekipi, da začne razvijati nove barve,« pravi Mel McWhirter, glavni oblikovalec, odgovoren za razvoj barv pri podjetju Land Rover.

»Vir navdiha je lahko kar koli. Pokrov steklenice, ura ali celo zgradba lahko zaneti iskrico za razvoj novih barv.«

Land Roverjeva barvna paleta se je od uvedbe prvega vozila močno spremenila. Legendarni vojaško zeleni Huey – ime je dobil po registrski tablici HUE 166 – ni skrival vira navdiha za barvo. Od takrat se vozila znamke Land Rover pojavljajo v številnih barvnih preoblekah. Trenutno je na voljo široka paleta kovinskih in nekovinskih barv.


»Land Rover tradicionalno poimenuje barve po krajih, regijah, mestih in vodah. Odtenki modre so poimenovani po oceanih ali rekah, odtenki oranžne in rumene po puščavah. Ena najnovejših barv je Corris Grey, ki je ime dobila po območju v Walesu, kjer pridobivajo skrilavec,« razloži Mel.Pri Land Roverju je poleg široke palete notranjih barv in barvnih kombinacij trenutno na voljo več kot 45 zunanjih barv. To pa še ni vse. Stranke, ki hrepenijo po resnično individualni izkušnji, lahko naročijo tako rekoč katero koli barvo.


Vaš novi Range Rover Sport se tako lahko barvno ujema z vašo najljubšo obleko, vaš Discovery s poljem sivke in vaš Defender s kozarcem vina Château Petrus. Izbira je vaša.

BARVNA PALETA, KI JO JE NAVDIHNILA NARAVA

LAND ROVER IZPOSTAVLJA SPOSOBNOST VOŽNJE SVOJIH VOZIL PO VSEH TERENIH S POIMENOVANJEM EDINSTVENIH BARV PO NEKATERIH NAJBOLJ OSUPLJIVIH POKRAJINAH NA SVETU

NOVI KABRIOLET RANGE ROVER EVOQUE V BARVI PHOENIX ORANGE
Barva Phoenix Orange, ki jo je navdihnila puščava v Phoenixu v Arizoni, je značilna barva novega kabrioleta Range Rover Evoque. Gre za prvi kompakten premium SUV kabriolet z vpadljivo ebenovinasto črno streho, ki se zloži v obliki črke Z.
OGLEJTE SI VOZILO
DISCOVERY GRAPHITE
Discovery Graphite je sodobna izvedenka klasičnega izvirnika. Gre za urbano in elegantno vozilo, pripravljeno na najzahtevnejše vožnje. Na voljo je v številnih barvah, od Loire Blue do Waitomo Grey. Slednja je poklon osupljivim jamam na Novi Zelandiji, za katerimi Discovery Graphite prav nič ne zaostaja.
OGLEJTE SI VOZILO
JUBILEJNA SERIJA VOZIL DEFENDER
Serijo sestavljajo tri omejene izvedenke vozil Defender, ki jih je navdihnila bogata zapuščina modela. Defender Heritage se ponaša z barvo Grasmere Green, ki temelji na zeleni barvi RAF, značilni za serijo I. Defender Adventure je poklon izzivom G4 in je dobavljiv v barvi Tangiers Orange. Defender Autobiography je na voljo v sedmih prestižnih barvnih kombinacijah.
JUBILEJNA SERIJA VOZIL DEFENDER
VEČ ZGODB

ODKRIJTE DVE NOVI

IZDELAVA IKONE
Datum objave: 21. 10. 2015

V Land Roverjevi tovarni v domačem Solihullu se zbere množica največjih Land Roverjevih oboževalcev, da bi sodelovala pri izdelavi dvomilijontega primerka ikonskega Land Roverja – unikatnega Defenderja 2.000.000.
IZVEDITE VEČ
MODERNIZEM: SVET V NOVI PODOBI
Datum objave: 21. 10. 2015

V ospredju modernizma sta optimizem in napredek. Prednost pred ustaljenimi pričakovanji ima uporabnost za ljudi. Range Roverja smo peljali v epicenter modernizma, Palm Springs, na srečanje z ustvarjalci, ki jih še naprej navdihuje najpomembnejša oblikovalska filozofija 20. stoletja.
IZVEDITE VEČ
LONDON SLAVI AVTOMOBILSKO IKONO
Datum objave: 21. 10. 2015

Dražbena hiša Bonhams iz Združenega kraljestva bo prodala edinstveni Defender 2.000.000 na dobrodelni dražbi. Iztržek bo namenjen dobrodelni ustanovi Born Free in Mednarodni zvezi združenj Rdečega križa in Rdečega polmeseca.
IZVEDITE VEČ